reklama

krem na zdobenie marcipanovej torty


reklama

idem robit tortu a potiahnut ju marcipaom zo suseneho mlieka a potrebovala by som radu ohladom kremu na zdobenie....klasicky zo zlateho klasu sa mi vzdy rozteka aj ked tam dam viac masla/hery....prosim poradte mi nejaky jednoduchy biely krem.. dakujem za vase rady Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

dadika, St, 13. 06. 2012 - 14:21

ahoj, skús bielky šľahané nad parou Mrkám bielky dáš do nádoby a tú dáš do hrnca s vriacou vodou a šľaháš, pridáš cukor a šľaháš, šľaháš, šľahás...do zhustnutia, dáš si to do zdobiaceho vrecka a môžeš zdobiť. Na jedno bielko ide cca 70-80g cukru Úsmev

helene, St, 13. 06. 2012 - 15:13

Ja robím na zdobenie krém z cery a práš. cukru = vymiešať a nakoniec pridať trochu vodky , ktorá krém zjemní a dobre sa s ním pracuje a zároveň je aj trvácnejší. Je krásny biely!

Moja známa robí krém nie zo zl. klasu (lebo je žltý) ale zo solamilu...

dakujem za rady... ten krem s vodkou vyzera zaujimavo Úsmev a pod marcipan davate aky krem...plnku idem davat pudingovo-maslovu a tvarohovo-smotanovu...myslite ze ju potom nakoniec mozem potiret tym kremom z vyslahanych bielok?? nebude sa to bit medzi sebou ? Úsmev

nyka, St, 13. 06. 2012 - 18:11

pod potah je najlepsia iba vymiesane maslo s cukrom, potriet tortu, dat na chvilu stuhnut do chladnicky a potiahnut Zlomené srdce ....a ja som davala na potah na zdobenie normalne pudingovu-tu istu ktorou som plnila a mne sa to nikdy neroztieklo...ale ak sa to tebe nedari tak by som mozno tiez dala iba maslo s cukrom a to sa ti isto nebude bit ani s ostatnymi plnkami. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

ja robim krem nie z hery ale palmarinu krem je tvarnejsi a pevnejsi a nerozteka sa ako hera. Hera je skor tuk do cesta ako do kremu Zlomené srdce

Zlata09, Št, 14. 06. 2012 - 09:44

Krém zo samotných vyšľahaných bielkov je vlastne bielková pena a nie je vhodný pod marcipán (ani chuťovo, lebo je to "sladké na sladké". Na nete som našla: KRÉM s GUSTINEM - super jako krém s pudinkem, vhodný pod mléčný marcipán. 500g másla, 1/2 l mléka, 80g gustinu, 110g cukru, 2 vanil. cukry. Postup:
Uvaříme gustin s mlékem a van. cukry podobně, jako puding a vychladíme. Našleháme máslo s cukrem a postupně zašleháme gustinový puding.
Vhodný je skôr tento (aj autorka receptu uvádza, že je biely a vhodný na zdobenie):
Bielkový krém od Rybičkinej mamky
4 bielky, 180g cukru krupice, 500g masla, 100g práškového cukru.Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor. Hrniec vložíme do väčšieho hrnce s vodou a dáme variť. Ihneď začneme šľahať. Voda by sa mala začať variť za 10 minút, celú dobu šľaháme. Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, nie viac ako minútu ( bielky by sa zrazili). Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty. Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť.Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom.Krém je veľmi trvanlivý, jemný a biely.Ideálny krém na zdobenie, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva.
A pod poťah môžeš dať, ako uvádza nyka, maslový a ešte lepšie je, keď do neho zamiešaš omrvinky zo zvyškov, dobre vypracovať a natierať na tortu.Neboj sa ani prípadnej farebnosti, pod poťahom nie je to vidieť.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama