reklama

Kolko masla dopuding.plnky??

tilli , 10. 10. 2010 - 18:17

reklama

Zenusky Slnko

kolko davate masla,resp.palmarinu do pudingovej plkny? Napr. ked uvarim puding z 0,5 litra mlieka mam dat cely palmarin???

A pozivate vlastne palmarin alebo maslo??

Zlomené srdce dakujem Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

na pol l, po kg kryš. cukor/ pol kg masla, ale ak ma niekto rad marg. tak si može dat ja len maslo

sona7, Ne, 10. 10. 2010 - 18:32

..ako kto, niekto maslo,niekto palmarin,hera, heliu,ja davam na pol litra 2 hery alebo palmarin, dobre vymiesam zo slahacom az do peny palmarin a potom pridam do vychladnuteho pudingu,ked dobre nevymiesas masnotu tak potom ma taku chut ako margarin,niekto dava menej ale potom je to taka pudingova viac chut,to ako mame radi, 100 ludi 100 chuti Mrkám

ja robím podľa receptu na zlatom klase
tam ide na 750ml mlieka 2 zlaté klasy jedna čokoláda 100g 150praškový cukor a 125g masla takže jedna malá kocka a troška arómy alebo rum ja dávam vodku a arómu:)
ja dávam výhradne máslo a a mám rada jemnú plnku nie príliš maslovú hoci som už dala aj viac masla lebo som potrebovala bielu tak som nedala čokoládu
ale chcem to vyskúšať aj s bielou čoko:)

Sausen, Ne, 10. 10. 2010 - 19:39

no ja neviem,ale mne sa zda na 750 ml mlieka 125g masla velmi malo a zase na liter 4masla velmi vela,zlata stredna cesta pol litra mlieka 250g masla,podla mna Úsmev pod potah odobrat z plnky a este tam slahnut zo 100 gramov masla,ci ineho tuku,podla chutiMrkám moj nazor Hambím sa nech sa dari dievcata Kvietok

lia51, Ne, 10. 10. 2010 - 20:19

pudingovy krem by sa mal varit pomerom 1:1= 1l mlieka[vody]+1kg masla [alebo ineho tuku],potriet aj celu tortu s tymto Slnko je to tu uz na stranke o tom vela pisane

ja len tak pre doplnenie ja dávam na 1l mlieka 2 a pol masla ale každý si uzná sám a preto písať "malo by sa" sa mi nepáči keď tak "ja dávam"...
treba len poskúšať a dať ochutnať vicerým ľuďom ako to ohodnotia 1: 1 je pre našu rodinu príliš mastné napríklad, ale koľko ľudí toľko chutí preto treba len skúšať...

lia51, Po, 11. 10. 2010 - 07:19

hanibani,ked som napisala'" malo by sa,'"tak iba preto,lebo som vyucena cukrarka a tak podla toho ako sme robili v robote,tak aj doma v nasej cukrarni podla receptov,ktore boli pre vsetky cukr.vyrobne rovnake a platili v celej republike , boli vynikajuce,takze doteraz stale robime podla tohto a nie som sama z tejto stranky, co mi da za pravdu,kto pouziva pudingovy zaklad a je vyuceny v odbore.Ved nikomu nie prikazom.Ak sa davalo na 1l mlieka menej tuku ,tak sa nim plnili iba venceky z odpalovaneho cesta a satecky z listkoveho cesta,do rezov a dort ,vzdy iba ten pomer 1:1 pretoze je pevnejsi,krasne sa naslaha,ako ten do ktoreho ide menej tukuKvietok dakujem za pochopenie

jubka, Ne, 10. 10. 2010 - 23:03

Ja sa chcem pripojiť tiež ku komentárom ohľadom pomeru masla a pudingu.Ja dávam na 1 maslo(250gr)puding z 3 ddl mlieka a 15 dkg cukru.Aj ked nie som vyučená cukrárka, ale ma to veľmi baví(ja si vravím,že fušujem cukrárom do remesla) pečiem zákusky aj torty(ale nie take umelecké diela aké tu niektoré prezentujete, ale mám veľa spokojných zákazníkov a to ma teší.A ešte ohľadom krémov, ja používam maslo, pretože tie krémy úplne inak chutia ako s margarínom.A podla mňa, narobiť sa a pokaziť to margarínom,aby som viac "zarobila",je hriech.Možno mnohí nebudú súhalsiť, ale je to vec názoru, koľko ľudí, toľko chutí.Rada si prečítam názory od vás... Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama