Kolko masla dopuding.plnky??
Pozrite si aj
ja len maslo a 4ks na 1l mlieka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na pol l, po kg kryš. cukor/ pol kg masla, ale ak ma niekto rad marg. tak si može dat ja len maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ako kto, niekto maslo,niekto palmarin,hera, heliu,ja davam na pol litra 2 hery alebo palmarin, dobre vymiesam zo slahacom az do peny palmarin a potom pridam do vychladnuteho pudingu,ked dobre nevymiesas masnotu tak potom ma taku chut ako margarin,niekto dava menej ale potom je to taka pudingova viac chut,to ako mame radi, 100 ludi 100 chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím podľa receptu na zlatom klase
tam ide na 750ml mlieka 2 zlaté klasy jedna čokoláda 100g 150praškový cukor a 125g masla takže jedna malá kocka a troška arómy alebo rum ja dávam vodku a arómu:)
ja dávam výhradne máslo a a mám rada jemnú plnku nie príliš maslovú hoci som už dala aj viac masla lebo som potrebovala bielu tak som nedala čokoládu
ale chcem to vyskúšať aj s bielou čoko:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja neviem,ale mne sa zda na 750 ml mlieka 125g masla velmi malo a zase na liter 4masla velmi vela,zlata stredna cesta pol litra mlieka 250g masla,podla mna pod potah odobrat z plnky a este tam slahnut zo 100 gramov masla,ci ineho tuku,podla chuti
moj nazor
nech sa dari dievcata
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pudingovy krem by sa mal varit pomerom 1:1= 1l mlieka[vody]+1kg masla [alebo ineho tuku],potriet aj celu tortu s tymto je to tu uz na stranke o tom vela pisane
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja len tak pre doplnenie ja dávam na 1l mlieka 2 a pol masla ale každý si uzná sám a preto písať "malo by sa" sa mi nepáči keď tak "ja dávam"...
treba len poskúšať a dať ochutnať vicerým ľuďom ako to ohodnotia 1: 1 je pre našu rodinu príliš mastné napríklad, ale koľko ľudí toľko chutí preto treba len skúšať...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hanibani,ked som napisala'" malo by sa,'"tak iba preto,lebo som vyucena cukrarka a tak podla toho ako sme robili v robote,tak aj doma v nasej cukrarni podla receptov,ktore boli pre vsetky cukr.vyrobne rovnake a platili v celej republike , boli vynikajuce,takze doteraz stale robime podla tohto a nie som sama z tejto stranky, co mi da za pravdu,kto pouziva pudingovy zaklad a je vyuceny v odbore.Ved nikomu nie prikazom.Ak sa davalo na 1l mlieka menej tuku ,tak sa nim plnili iba venceky z odpalovaneho cesta a satecky z listkoveho cesta,do rezov a dort ,vzdy iba ten pomer 1:1 pretoze je pevnejsi,krasne sa naslaha,ako ten do ktoreho ide menej tuku dakujem za pochopenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pod poťah 1:1 a do plnky ako komu chutí.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja sa chcem pripojiť tiež ku komentárom ohľadom pomeru masla a pudingu.Ja dávam na 1 maslo(250gr)puding z 3 ddl mlieka a 15 dkg cukru.Aj ked nie som vyučená cukrárka, ale ma to veľmi baví(ja si vravím,že fušujem cukrárom do remesla) pečiem zákusky aj torty(ale nie take umelecké diela aké tu niektoré prezentujete, ale mám veľa spokojných zákazníkov a to ma teší.A ešte ohľadom krémov, ja používam maslo, pretože tie krémy úplne inak chutia ako s margarínom.A podla mňa, narobiť sa a pokaziť to margarínom,aby som viac "zarobila",je hriech.Možno mnohí nebudú súhalsiť, ale je to vec názoru, koľko ľudí, toľko chutí.Rada si prečítam názory od vás...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zenusky
kolko davate masla,resp.palmarinu do pudingovej plkny? Napr. ked uvarim puding z 0,5 litra mlieka mam dat cely palmarin???
A pozivate vlastne palmarin alebo maslo??