Jablkový koláč s kokosovou perinou

Popis

Výborný šťavnatý koláčik s kokosovým snehom na vrchu

Jablkový koláč s kokosovou perinou - recept

Zhrnutie

Výnos
Veľký plech
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

300gramovpolohruba muka
200gramovpraskový cukor
150gramovmasla
50gramovkokosový olej
1kuscitron
1⁄2balíkprášok do pečiva
5kusyvajcia
1kilogramnastrúhané jablká
1balíkvanilkový puding
5polievkové lyžicekryštálový cukor
250millilitrovvoda
150gramovkrupicový cukor
5polievkové lyžicekokos
3polievkové lyžicehrozienka

Inštrukcie

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Zmiešame múku, práškový cukor, žĺtky, prášok do pečiva, kokosový olej, maslo, citrónovú kôru z jedného citróna, (môže byť aj sušená cca 2 PL). Cersto si rukami pozatláčami na vymastený a vysypaný veľký plech. Dáme piecť na 20 min. Medzitým si pripravýme jablkovú plnku. Nastrúhané jablká dáme do hrnca s kryštálovým cukrom, šťavou z jedného citróna, hrozienkami, vanilkovým pudingovým práškom a zalejeme vodou. Chvíľu povaríme za stáleho miešania asi tak 5 min. Odstavíme zo sporáka a pripravýme si sneh z bielkov ktorý vymiešame spolu s krupicovým cukrom a jedou PL šťavy z citróna. Keď je sneh tuhý vmiešame kokos. Na predpečený korpus dáme jablkovú plnku na to položíme kokosový sneh a dáme zapiecť na takých 15-20 min. Dávame pozor aby sa nám sneh nepripiekol.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.