reklama

Grófkin jablkový koláč

Pridal/a Vlamonka dňa 01. 02. 2015 - 14:14 - Recepty Vlamonka
Grófkin jablkový koláč, Recepty na koláče, Vlamonka

reklama

Ľahký štavnatý koláčik

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov polohrubá múka
250 gramov Hera
100 gramov práškový cukor
1⁄2 kus prášok do pečiva
5 kusy žĺtok
  trocha citrónová kôra
Plnka:
2 kilogramov jablko
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 kus Zlatý klas
2 čajové lyžičky škorica
200 gramov kokos
5 kusy bielok
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
Postup

Zo surovín na cesto vymiesime cesto. Jednu tretinu zabalíme do mikrotenového vreca a uložíme do mrazáku. 2/3 cesta vyvaľkáme a opatrne preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Jablká očistíme, nastrúhame, primiešam k nim cukor, škoricu a zlatý klas. Jablká rozotrieme na cesto.

Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešame kokos. Sneh rozotrieme na jablká. Na záver nahrubo nastrúhame cesto z mrazáku.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama