Jablkový koláč pod perinou

Pridal/a evkala

Výborný jablkový koláčik. Úsmev

Jablkový koláč pod perinou - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Cesto
5kusyzltky
250gramovkryštálový cukor
180millilitrovolej
120millilitrovhorúca voda
15gramovčerstvé droždie
9polievkové lyžicepolohruba muka
1⁄2kusprášok do pečiva
1kuscitron
plnka
2kilogramovjablka
5polievkové lyžicekryštálový cukor
1polievková lyžicaškorica
1kuspomaranč
Sneh
5kusybielok
5polievkové lyžicekryštálový cukor

Inštrukcie

Jablká očistíme a nastrúhame, pridáme postrúhanú kôru z pomaranča a kryš. cukor. Krátko podusíme a nakoniec pridáme škoricový cukor. Odstavíme a necháme vychladnúť. (Ja som mala menej jabĺk tak nebolo 2 kg ale len 1,2 kg.)

Cesto
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, namočené droždie, postrúhanú citrónovú kôru a trošku citrónovej šťavy. Múky pridáme toľko aby cesto nebolo riedke, musíme ho roztierať na plechu. Keby bolo riedke tak by jablká prepadávali cez cesto.

Na plech (25x35) som dala papier na pečenie, roztrela som vymiešané cesto, naň dala jablká a piekla pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Medzi tým som vyšľahala sneh z bielok a cukru, sneh natrieme na jablká a ešte pečieme cca 15 minút.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.