
Výborný jablkový koláčik.
Cesto: | ||
5 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | kryštálový cukor |
180 | millilitrov | olej |
120 | millilitrov | voda horúca |
15 | gramov | droždie čerstvé |
9 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | citrón |
Plnka: | ||
2 | kilogramov | jablká |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | škorica |
1 | kus | pomaranč |
Sneh: | ||
5 | kusy | bielok |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Jablká očistíme a nastrúhame, pridáme postrúhanú kôru z pomaranča a kryš. cukor. Krátko podusíme a nakoniec pridáme škoricový cukor. Odstavíme a necháme vychladnúť. (Ja som mala menej jabĺk tak nebolo 2 kg ale len 1,2 kg.)
Cesto
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, namočené droždie, postrúhanú citrónovú kôru a trošku citrónovej šťavy. Múky pridáme toľko aby cesto nebolo riedke, musíme ho roztierať na plechu. Keby bolo riedke tak by jablká prepadávali cez cesto.
Na plech (25x35) som dala papier na pečenie, roztrela som vymiešané cesto, naň dala jablká a piekla pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Medzi tým som vyšľahala sneh z bielok a cukru, sneh natrieme na jablká a ešte pečieme cca 15 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty