reklama

Karamelový korpus

Pridal/a chlebik39 dňa 07. 10. 2010 - 16:18 - Recepty chlebik39
obrázok k receptu

reklama

karamelový korpus

Ingrediencie
6 kusy vajce
180 gramov kryštálový cukor
180 gramov polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 deciliter voda
Postup

120g cukru skaramelizujeme, zalejeme 1 dl vody a necháme variť.

6 žĺtkov, 60g cukru vyšľaháme do peny a pridáme karamelový roztok a šľaháme do hustej peny.

Primiešame múku s PDP zľahka sneh z bielkov.

Upečieme.

Karamelové korpusy je dobre plniť striedavo so žltým korpusom a karamelovým krémom.

Táto kombinácia pekne ukáže na reze.

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Lidia, Št, 07. 10. 2010 - 17:35

Volam sa Lidia.Pochadzam zo Źiliny aj byvam vŹiline.Mala som troch synov zostali len dvaja.Som na dôchodku ,rada pečiem a varim.

jajce (bez overenia), Št, 14. 10. 2010 - 08:52

čo najskôr vyskúšam.... ja milujem karamelový krém...... a s tým karamelovým korpusom to môže byť eňo-ňuňo........ ďakujem Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Mia30, Št, 21. 10. 2010 - 08:54

Dobrý deň, ten karamelový roztok mám do vajíčok dávať teplý, alebo ho mám nechať schladiť?

Ja karamelovy roztok pridavam studeny - ale nie celkom studeny - povedala by som letny.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama