reklama

Jogurtovo-višňové rezy

Pridal/a Mária Vašová dňa 01. 04. 2014 - 20:42 - Recepty Mária Vašová
Jogurtovo-višňové rezy, Recepty na zákusky, Mária Vašová

Mária Vašová | Jogurtovo-višňové rezy


reklama

Osviežujúci rez.

Ingrediencie

Cesto:
7 kusy vajce
7 polievkové lyžice cukor
7 polievkové lyžice hladká múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Plnka 1:
500 millilitrov mlieko
1 kus Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice cukor
Plnka 2:
800 gramov jogurt višňový
1 kus želatínový stužovač za studena
200 millilitrov Creme Patisserie rastlinná šľahačka
1 balík vanilkový cukor
700 millilitrov višňový kompót
500 gramov práškový cukor
Na ozdobu:
1 kus šľahačková smotana

Postup

Cesto : klasická piškóta zo 7 vajec - vyšľaháme sneh zo 7 bielok. 7 lyžíc cukru zľahka zmiešame s vymiešanými žĺtkami, pridáme 7 lyžíc múky, ktorý sme predtým zmiešali  polovicou prášku do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame sneh.

Plnka č. 1 : klasický vanilkový krém zo Zlatého klasu. Uvaríme puding z 0,5 l mlieka a Zlatého klasu, vanilkového cukru a 2 lyžíc cukru.

Plnka č. 2 : 800 g smotanový jogurt višňový, 1 ks želatínový stužovač Dr.Oetker za studena, 2 dcl smotany Creme Patisserie, 1 vanilkový cukor, 7dcl pohár višňový kompót. 

Vyšľaháme smotanu.

Dáme odkvapkať kompót na sitko.

Pripravíme želatínový stužovač za studena podľa návodu, dáme tam 1 dcl šťavy z kompótu namiesto vody. 

Do rozmiešaného stužovača pridávame jogurt a zamiešavame šľahačku.

Na upečený a vychladnutý korpus natrieme pikantný lekvár.

Na to dáme plnku č.1. 

Na vanilkovú plnku naukladáme na husto višne a na to dáme jogurtovú zmes. Roztrieme na celý plech a necháme vychladiť a stuhnúť . 

Doplňujúce poznámky

Môžeme použiť aj iné ovocie, môže byť aj čerstvé a tiež iný jogurt. Ja som použila na ozdobenie zákuska ešte šľahačku s ovocným dražé. Je to výborná osviežujúca mňamka !

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

emiska, Št, 10. 04. 2014 - 20:02

zákusok vyzerá super Áno , len sa mi nezdá ten recept...akosi mi tam chýba múka...je to správne?

Myslela som, že každá tortičkárka vie čo je klasická piškóta, že do nej ide aj múka.........nie????????? Mrkám Mrkám

Maria zdravím, píšete stužova šlehačky za studena..myslíte od otkere želatinový stužovač??? nabo stužovač šlehačky Danka tuckova.dana@seznam.cz ...moc prosím o odpoveď na email

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama