Osviežujúci rez.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | Môj vlastný recept |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | vanilkový cukor |
7 | kusy | vajce |
500 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
500 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | šľahačková smotana |
4 | kusy | jogurtu |
1 | kus | kompot podľa chuti, alebo čerstvé ovocie |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1 | kus | želatínový stužovač za studena |
Inštrukcie
Cesto : klasická piškóta zo 7 vajec (vyšľahaný sneh zo 7 bielok a 7 lyžíc cukru, zľahka zmiešame s vymiešanými žltkami, 7 lyžicami múky a pol prášku do pečiva)
Plnka č. 1 : klasický vanilkový krém zo zlatého klasu.(uvaríme puding z 0,5 l mlieka, zlatého klasu, vanilkového cukru a 2 lyžíc cukru)
Plnka č. 2 : 4 ks 200g smotanový jogurt višňový, 1 ks želatin. stužovač Oetker za studena, 2 dcl smotany Creme Patisserie, 1 van . cukor, 7dcl pohár višňový kompót. Vyšľaháme smotanu . Dáme si odkvapkať kompót na sito. Pripravíme želatin. stužovač za studena , podľa návodu, dáme tam 1dcl šťavu z kompótu,miesto vody. Do rozmiešaného stužovača pridávame jogurt a zamiešavame šľahačku.
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme pikantný lekvár, na to dáme plnku č.1. Na vanilkovú plnku naukladáme na husto višne a na to dáme jogurtovú zmes. Roztrieme na celý plech a necháme vychladiť a stuhnúť . Môžeme použiť aj iné ovocie, /čerstvé/ a tiež iný jogurt. Ja som použila na ozdobenie zákuska ešte šľahačku s ovocným dražé. Je to výborná osviežujúca mňamka !
Poznámky
Ako dezert.
Recepty:
- prečítané 28747x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (15)