
Mária Vašová | Jogurtovo-višňové rezy
Osviežujúci rez.
Ingrediencie
Cesto: | ||
7 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | cukor |
7 | polievkové lyžice | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka 1: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | cukor |
Plnka 2: | ||
800 | gramov | jogurt višňový |
1 | kus | želatínový stužovač za studena |
200 | millilitrov | Creme Patisserie rastlinná šľahačka |
1 | balík | vanilkový cukor |
700 | millilitrov | višňový kompót |
500 | gramov | práškový cukor |
Na ozdobu: | ||
1 | kus | šľahačková smotana |
Postup
Cesto : klasická piškóta zo 7 vajec - vyšľaháme sneh zo 7 bielok. 7 lyžíc cukru zľahka zmiešame s vymiešanými žĺtkami, pridáme 7 lyžíc múky, ktorý sme predtým zmiešali polovicou prášku do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame sneh.
Plnka č. 1 : klasický vanilkový krém zo Zlatého klasu. Uvaríme puding z 0,5 l mlieka a Zlatého klasu, vanilkového cukru a 2 lyžíc cukru.
Plnka č. 2 : 800 g smotanový jogurt višňový, 1 ks želatínový stužovač Dr.Oetker za studena, 2 dcl smotany Creme Patisserie, 1 vanilkový cukor, 7dcl pohár višňový kompót.
Vyšľaháme smotanu.
Dáme odkvapkať kompót na sitko.
Pripravíme želatínový stužovač za studena podľa návodu, dáme tam 1 dcl šťavy z kompótu namiesto vody.
Do rozmiešaného stužovača pridávame jogurt a zamiešavame šľahačku.
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme pikantný lekvár.
Na to dáme plnku č.1.
Na vanilkovú plnku naukladáme na husto višne a na to dáme jogurtovú zmes. Roztrieme na celý plech a necháme vychladiť a stuhnúť .
Môžeme použiť aj iné ovocie, môže byť aj čerstvé a tiež iný jogurt. Ja som použila na ozdobenie zákuska ešte šľahačku s ovocným dražé. Je to výborná osviežujúca mňamka !
vyzerá úžasne
V nedeľu vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásny a mňáááám
ďakujem vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vynikajúce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maria, vyzera suprovo ,vyskusam na sviatky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Marika vyzerá úžasne určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
majka dakujem, vyskúšam vyzera božsky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zákusok vyzerá super , len sa mi nezdá ten recept...akosi mi tam chýba múka...je to správne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslela som, že každá tortičkárka vie čo je klasická piškóta, že do nej ide aj múka.........nie?????????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú božsky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá superne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maria zdravím, píšete stužova šlehačky za studena..myslíte od otkere želatinový stužovač??? nabo stužovač šlehačky Danka tuckova.dana@seznam.cz ...moc prosím o odpoveď na email
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty