reklama

HACCP - schválenie


reklama

Ahojte žienky,
chcem sa spýtať niekoho, kto vypracovával HACCP plán, dávali ste si ho niekde schváliť, respektíve je potrebné jeho schválenie? Plán mám totižto vypracovaný, ale keďže som si ho vypracovala svojpomocne nemám naň žiadny "štempel". :) Hygieničky mi už prevádzku schválili s tým, že HACCP potrebujem pri prípadnej kontrole z veterinárnej a potravinovej správy, ich vraj nezaujíma. Hľadala som aj na internete, ale túto informáciu som nikde nenašla. Za odpovede vopred ďakujem. :)

Pozrite si aj


reklama


reklama

môj manžel si ho vypracovával tiež sám a nikde sa nedával schvalovať,išlo ale o inú prevádzku,nie potravinársku,ale aj tam sme potrebovali povolenie z hygieny-a tiež nevyžadovali plán,ten sme potrebovali ,keď sme žiadali o dotáciu na podnikanie a pri zakladaní živnosti

Dnes som surfovala a náhodou som narazila pri jednej firme, čo robí zákusky a torty na túto formuláciu: "CERTIFIKÁTY
Dodržiavame Správnu výrobnú prax HACCP - systém zabezpečenia kontroly potravín, ktorá je schválena Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Poprade." Čo by mohla byť odpoveď na Tvoju otázku - regionálny úrad verejného zdravotníctva príslušný podľa prevádzky.

Ahoj z vlastnej skúsenosti viem že velmi záleží na hygieničkách. Čo jednej nevadí druhá má ktomu komentár a vždy si niečo nájdu. Ja momentálne prerábam a dopĺňam po 3krát. vždy si niečo nájdu. A ešte velmi záleží na kraji lebo napr. Nitre to bolo poriadku a v Topoľčanoch nie a Partizánskom sa tomu čudovali.

Pola, Št, 06. 02. 2014 - 22:21

Áno janka vypracované HACCP nikto neschvaľuje. Máš ho vypracované a podľa toho riadiš výrobu a píšeš nezmysly Úsmev To znamená, že všade kde máš uvedené CP (túto oblasť kontroluješ) a kde máš CCP - je to kriticky kontrolný bod tam vedieš evidenciu - napr. meranie teploty v chladničke atď. Keď máš výrobu a máš už schválenú od hygieny , je potrebné ísť na veterinárnu správu oznámiť zahájenie prevádzky a v akej oblasti. Neznamená že hneď , ale určite prídu na kontrolu a tam im predložíš vypracované HACCP, myslím že aj prevádzkový poriadok , všetky evidencie vyplývajúce z HACCP. Oni si ho prečítajú skontrolujú ak maju výhrady opravíš si ho - daju ti na to priestor. Upozornia ťa. Inšpektorky z veterinárnej správy sú celkom komunikatívne ženy a určite ťa na nedostatky najprv upozornia a daju termín na ich odstránenie. Skús nájsť firmu Promp - v Bratislave (majiteľ ing. Szemes - a myslím jeho dcéra ing. Iveta Juricová a skús sa spýtať či neexistuje vypracovaná príručka pre cukrárov - (tak ako maju pre pekárne) a keby to mali tak nemusíš mať vypracované HACCP ale sa riadiš príručkou. Vtedy vedieš iba evidenciu.No aspoň toľko (ja to čochvíľa vybavujem tiež) Áno Áno Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama