reklama

Gumpasta od Wilton


reklama

Ahojte šikulky kúpila som gumpastu od Wilton a keď som z nej chcela robiť ľalie tak som zistila, že keď ju trochu premiesim v ruke tak sa mi drobí. Čo robím zle? Bola dosť drahá myslela som vyberiem zo sáčka vygSmútok úľam a vykrojím a figu ako s tým mám robiť? ďakujem za každú radu

Pozrite si aj


reklama


reklama

jaja19, Pi, 17. 09. 2010 - 22:08

napíš mail Bea40, beatka s tým má bohaté skúsenosti, určite ti poradí, len na tento víkend organizuje stretko v hlohovci, tak bude až po nedeli asi na nete. ale určite ti odpovie a poradí.

ela1, Pi, 17. 09. 2010 - 22:32

ja som ju dlhšie miesila v gumenných rukaviciach a so solamylom, potom to už išlo

Neviem, mne bola naopak riedka a lepivá, ale keď som ju spracovávala na Petal Base, tak to šlo super. Je tam napísané, že treba robiť na "rastlinnom tuku". Ale teraz mám Gumpastu Ballinu a tá sa mi viac vyhovuje.

Bea40, Ne, 19. 09. 2010 - 21:42

Ahoj, to si už mala zarobenú? Ja som takú skúšala na jar na stretku v Senci, a tiež sa hrozne drobila. Teraz kupujem tú v prášku, balenie je 453 g, tá sa rozrába s troškou vody a práškovým cukrom - v chladničke vydrží zarobená 6 týždňov - vždy si urobím len z polovičnej dávky, tak aby som ju stihla dovtedy spotrebovať. Po vymiesení je ako plastelína, ale keď ju chceš po nezdare viackrát použiť, vtedy sa drobí, osvedčilo sa mi ju vždy zmiešať s WI. Stačí pridať tak pol na pol, kvietky sa krásne tvarujú, hmota rýchlo nestvrdne a nedrobí sa, vždy si odoberiem, iba toľko, koľko približne budem potrebovať na tvorbu kvietku, zvyšok schovám pod obrátený pohár hore dnom. Hotové kvietky schnú cca podľa veľkosti od 1 do 2 hod. Veľa zdaru pri tvoreníSlnko

Tokoska, Ne, 19. 09. 2010 - 23:39

Ahoj Bea ďakujem za radu , áno kúpila som zarobenú od Wilton 201 českých dobre ma to znechutilo a to ma odhovorili od tej práškovej vraj sa špatne zarába. Myslíš, že môžem pridať aj túto do WI. Nech neznehodnotím aj to. Smútok

Bea40, Po, 20. 09. 2010 - 19:00

- jasnačka, dobre to spolu rozmies, vôbec nemusíš dávať pomer 1/2 na 1/2, to robím len vtedy, keď potrebujem, aby mi to rýchlejšie stvrdlo, inak to dávam od oka, môžeš dať do hmoty aj menej tej pasty, len nezabudni, že sa to musí uchovávať dobre uzatvorené v mikroténové vrecku alebo nádobe v chladničke.Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama