reklama

Dilema s tortou


reklama

Čaute baby, mám na vás jednu prosbu, zajtra sa chystám robiť tortu priateľovi k jeho narodeninám... chystám sa spraviť obyčajné piškótové korpusy.. Kúpila som si fondant značky Funcakes.. no a moja dilema je, akú plnku mám zvoliť aby pasovala k tomu fondantu? Mlčím,pretože naozaj neviem.. nechcem moc maslovú ani nič podobné, to priateľovi bohužiaľ nechutí.. Smútok chcela by som skôr niečo také svieže... ak máte nejaké osvedčené tipy, tak píšte, potrebujem to súrne vedieť.. ďakujem za rady :) Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

a ešte jedna otázka... ak spravím tortu musím ju potrieť maslovou plnkou, aby mi fondant držal na nej a neroztopil sa? Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Medzi moje naj-svieže plnky patria jogurtová: 400ml jogurtu zmiešať so 100g práškového cukru, pridať 250 ml šľahačkovej smotany vyšľahanej dotuha a nakoniec vmiešať 2 Pl rozpustenej želatíny v troške vody, podobnú som robila tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54530&user=105501 a aj tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54556&user=105501, ďalej máme radi trasený krém - receptov je tu dosť alebo aj pribináčiková plnka: ja ju robievam tak, že si uvarím vanilkový puding s 2 PL kryštálového cukru a 300 ml mlieka, nechám vychladnúť, potom to zmiešam s 1 tvarohom, 1 kyslou smotanou a 180g práškového cukru,... ku každej sa hodí akékoľvek ovocie.
A áno, každú tortičku, ktorú chceš poťahovať musíš obtrieť, pretože inak by sa Ti fondant "neprilepil" na tortu - ja som najsamprvšiu neobtrela a pri krájaní bola sranda, keď som servírovala rodinke tortu + fondant zvlášť na tanieriku... Veľký úsmev

ďakujem za tipy, skúsila by som tú jogurtovú plnku, pozdáva sa mi Áno už preto, že tam nie je to maslo :) skúsila by som tam dať ešte aj nejaké ovocie do toho, nejaké mandarínky napríklad.. len či to pôjde k tomu fondantu.. :D
a tak určite sa vyvarujem tomu, že by som nepotrela tortu, ako vidím.. tak musím :D ešte na ten fondant plánujem dať ďalší, ale to iba také vykrojené srdiečka z červeného fondantu, tak to viem, že mám lepiť vodou.. vraj tak to ide najlepšie :)

andrejka, ja používam smotanový z Lidlu - buď biely Pilos 400g alebo aj ochutený ovocný 150g /tam ich ale treba samozrejme viac, a to potom doladím s ovocím, aké použijem... Úsmev

Pekne upeč korpus, prekroj, každý plát pofrckaj šťavou z kompótu (napr. z tých mandaríniek, aby neboli suché, daj plnku, ovocie (tie mandarínky musia byť odkvapkané, aby si zas nemala mokré pláty a rozmočenú celú tortu), obtri maslom s cukrom,aby ti nikde netrčala plnka, daj zachladiť a poťahuj, príp. si môžeš pri plnení spraviť mantinely http://tortyodmamy.sme.sk/node/80407
a tie srdiečka vodou prilepiť, však to už vieš Úsmev
Potom nezabudni ukázať, čo si stvorila, sme zvedavé Chichocem sa
Nech ti to pečie Mrkám

kramky, St, 31. 07. 2013 - 11:28

Chichocem sa ja by som tie mandarinky nechala na zimu Mrkám teraz máme "naše" superné jahody, maliny... Objímam Zlomené srdce Objímam

bubu8, St, 31. 07. 2013 - 20:47

Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa ...plne súhlasím s Kramky Áno myslím, že dobrý tip na kyselkavé ovocie do sladučkej plnky Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama