Dilema s tortou
Pozrite si aj
Medzi moje naj-svieže plnky patria jogurtová: 400ml jogurtu zmiešať so 100g práškového cukru, pridať 250 ml šľahačkovej smotany vyšľahanej dotuha a nakoniec vmiešať 2 Pl rozpustenej želatíny v troške vody, podobnú som robila tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54530&user=105501 a aj tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54556&user=105501, ďalej máme radi trasený krém - receptov je tu dosť alebo aj pribináčiková plnka: ja ju robievam tak, že si uvarím vanilkový puding s 2 PL kryštálového cukru a 300 ml mlieka, nechám vychladnúť, potom to zmiešam s 1 tvarohom, 1 kyslou smotanou a 180g práškového cukru,... ku každej sa hodí akékoľvek ovocie.
A áno, každú tortičku, ktorú chceš poťahovať musíš obtrieť, pretože inak by sa Ti fondant "neprilepil" na tortu - ja som najsamprvšiu neobtrela a pri krájaní bola sranda, keď som servírovala rodinke tortu + fondant zvlášť na tanieriku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za tipy, skúsila by som tú jogurtovú plnku, pozdáva sa mi už preto, že tam nie je to maslo :) skúsila by som tam dať ešte aj nejaké ovocie do toho, nejaké mandarínky napríklad.. len či to pôjde k tomu fondantu.. :D
a tak určite sa vyvarujem tomu, že by som nepotrela tortu, ako vidím.. tak musím :D ešte na ten fondant plánujem dať ďalší, ale to iba také vykrojené srdiečka z červeného fondantu, tak to viem, že mám lepiť vodou.. vraj tak to ide najlepšie :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mariolka aky jogurt pouzivas?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
andrejka, ja používam smotanový z Lidlu - buď biely Pilos 400g alebo aj ochutený ovocný 150g /tam ich ale treba samozrejme viac, a to potom doladím s ovocím, aké použijem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pekne upeč korpus, prekroj, každý plát pofrckaj šťavou z kompótu (napr. z tých mandaríniek, aby neboli suché, daj plnku, ovocie (tie mandarínky musia byť odkvapkané, aby si zas nemala mokré pláty a rozmočenú celú tortu), obtri maslom s cukrom,aby ti nikde netrčala plnka, daj zachladiť a poťahuj, príp. si môžeš pri plnení spraviť mantinely http://tortyodmamy.sme.sk/node/80407
a tie srdiečka vodou prilepiť, však to už vieš
Potom nezabudni ukázať, čo si stvorila, sme zvedavé
Nech ti to pečie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som tie mandarinky nechala na zimu
teraz máme "naše" superné jahody, maliny...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...plne súhlasím s Kramky
myslím, že dobrý tip na kyselkavé ovocie do sladučkej plnky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1080774_102005…
na tomto linku si môžete pozrieť tortu.. :)
je to moja prvá torta, a asi aj posledná.. ako vidím :D chcela som tam ešte napísať fixou na fondán niečo, ale tá fixa bola tak zlá, že som zbytočne len tortu pokazila.. ešte, že sa to dalo zahladiť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čaute baby, mám na vás jednu prosbu, zajtra sa chystám robiť tortu priateľovi k jeho narodeninám... chystám sa spraviť obyčajné piškótové korpusy.. Kúpila som si fondant značky Funcakes.. no a moja dilema je, akú plnku mám zvoliť aby pasovala k tomu fondantu?
,pretože naozaj neviem.. nechcem moc maslovú ani nič podobné, to priateľovi bohužiaľ nechutí..
chcela by som skôr niečo také svieže... ak máte nejaké osvedčené tipy, tak píšte, potrebujem to súrne vedieť.. ďakujem za rady :)
a ešte jedna otázka... ak spravím tortu musím ju potrieť maslovou plnkou, aby mi fondant držal na nej a neroztopil sa?