
Kávové zrná - ako z cukrárne.
Náplň: | ||
180 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | Solamyl |
160 | gramov | práškový cukor |
milliliter | nescafé | |
250 | gramov | Cera |
250 | gramov | čokoláda na varenie |
Na obalenie: | ||
250 | gramov | Cera |
150 | gramov | sušené mlieko |
250 | gramov | práškový cukor |
Keď som kedysi dávno čítala recept JankyT na cukrárenské kávové zrná, tak ma napadlo, že niečo podobné vyskúšam. A tak som trochu experimentovala. "Cesto" som urobila ako na likerové špice, ale s pridaním kávy a netvarovala som špice ale zrná.
Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu, cukru a instantnej kávy uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň krém vyšľaháme a na papier na pečenie striekame také válčeky. Použila som vrecko bez špičky - len okrúhly otvor. Necháme trochu stuhnúť a urobíme rýhu.
Z cery, suš.mlieka a cukru urobíme marcipán, vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a obaľujeme stuhnuté zrná. Znovu naznačíme rýhu. Necháme stuhnúť a namočíme do čokolády.
Ďalšie recepty