reklama

Variácie na kávové zrná

Pridal/a ZuzkaV dňa 25. 12. 2008 - 13:42 - Recepty ZuzkaV
Variácie na kávové zrná, Recepty na nepečené zákusky, ZuzkaV

reklama

Kávové zrná - ako z cukrárne.

Ingrediencie
Náplň:
180 millilitrov voda
2 polievkové lyžice Solamyl
160 gramov práškový cukor
  milliliter nescafé
250 gramov Cera
250 gramov čokoláda na varenie
Na obalenie:
250 gramov Cera
150 gramov sušené mlieko
250 gramov práškový cukor
Postup

Keď som kedysi dávno čítala recept JankyT na cukrárenské kávové zrná, tak ma napadlo, že niečo podobné vyskúšam. A tak som trochu experimentovala. "Cesto" som urobila ako na likerové špice, ale s pridaním kávy a netvarovala som špice ale zrná.

Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu, cukru a instantnej kávy uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa.

Na druhý deň krém vyšľaháme a na papier na pečenie striekame také válčeky. Použila som vrecko bez špičky - len okrúhly otvor. Necháme trochu stuhnúť a urobíme rýhu.

Z cery, suš.mlieka a cukru urobíme marcipán, vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a obaľujeme stuhnuté zrná. Znovu naznačíme rýhu. Necháme stuhnúť a namočíme do čokolády.

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama