Popis
Áno, dovolím si neskromne tvrdiť že tieto sú najlepšie Práve toto je recept na pravé kávové zrná.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
plnka | ||
1 | kus | salko |
10 | dekagramy | cukor |
5 | dekagramy | kakao |
1 | kus | hera (250gram) |
1 | kus | maslo (250gram) |
6 | čajové lyžičky | zrnková káva |
Hmota na obalenie | ||
20 | dekagramy | Cera |
20 | dekagramy | praskový cukor |
15 | dekagramy | sušené mlieko |
Dokončenie | ||
čokoláda na poliatie |
Inštrukcie
Plnka:
Salko, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia.(Kľudne v mliečnom hrnci).Najprv to zredne, asi po 20tich minútach to znova ztuhne.Necháme vychladiť a zašľaháme maslo a Heru, potom pridáme mletú kávu.
Mávate problém s plnkou, vraj je riedka alebo má hrudy...tak som to skúsila inak a asi bude lepší tento spôsob - do vyšľahanej hmoty nad parou (musí byť naozaj hustá) dáme hneď maslo a heru a miešame s varechou, nešľaháme, len miešame kým sa tuk rozpustí.Potom necháme spolu vychladiť, až prechladnúť a také vyšľaháme.
Hmota na obalenie:
Všetko spolu zmiesime a necháme odpočívať.Najlepšie je pripraviť si hmotu deň dopredu.
Postup je v obrázkoch.
Ak sa hmota trhá, pridáme Ceru.Ak je moc mäkká, pridáme sušené mlieko.
Kávové zrná po obalení do hmoty treba nechať uschnúť, najlepšie cez noc a až potom oblievať čokoládou.
Tí, ktorí idú s hmotou pracovať prvý raz, by si mali spraviť hmotu na obalenie z dávky a po, pretože sa im to na prvýkrát nebude dať na tenučno vyvaľkať.
Vyskúšajte, je to prplavá robota ale ak ich vyskúšate, istotne mi dáte zapravdu že lepšie ste nejedli
Dobrú chuť!











Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 84699x
Komentáre
Ja mám od Tescoma Delicia Kávové zrná sa volá...ale nevidela som ju už v eshope, neviem prečo...ale dá sa ešte zohnať na webe
dakujem..
tak toto teda vyzerá fakt skvostne

Fakt je to bomba v papuľke
vyzerajú skvele

tak presne takúto formu mám už pár rôčkov kúpenú, len mi to doteraz nejako nevyšlo ich urobiť, dúfam, že sa mi ešte nerozpadla
Skús ich
Je to nekutočná prplačka ak človek chce aby vyzerali dobre ale istotne ten recept skús, plnka je TOP
mala by som vyskúšať a porovnať, lebo ja som čítala, že pravé sú vlastne s ganážou - šľahačka a čokoláda, tie som robila a veľmi mi chutili :)
Nie, to je len menej pracné.Začali to používať cukrárne a vyhlásili to za pravé kávové zrná (smotana na šľahanie s čokoládou)
Toto je recept od staručkých cukrárok, ktoré pradávno piekli na svadbách, keď sa ešte pekávalo priamo u nevesty v dome a začalo sa dva týždne pred svadbou.Nebolo vtedy mysliteľné použiť smotanu na šľahanie, pretože by sa pokazila.Pieklo sa 40-70 druhov na svadby a nedalo sa to odložiť do chladničiek, takže plnky museli vydržať
Je to moc starý recept, určite ho vyskúšaj
waw tak to je pecka vyzeraju uuuuzasne isto aj tak chutia


















tak toto musím vyskúšať, vypadajú úžasne a určite aj chuť je výborná..

Mňam, ja kávové zrná milujem, často som si v cukrárni musela kúpiť aspoň 1 zrno, len tak pre chuť (kým ich nepokazili). Mám aj ja túto formičku, ale ozaj je to prplačka, takže som ju použila zatiaľ iba asi 2x (kuk tu: http://www.mimibazar.sk/recept/48257-75844/kavove-zrna), mám pocit, že nikdy nemám toľko času
Ale keď budem robiť nabudúce, určite vyskúšam tento receptík, vyzerá fajnovo
Za hodinu stihnem spraviť 15-18...takže naozaj je to robota ku filmu ktorý nezaujíma alebo fľaške vínka a dobrej hudbe
Tak ma napadlo, keď vidím zloženie tej hmoty na obalenie, že by sa na to dala použiť potahovka Montana...
Čokoľvek čo vám chutí sa môže na to použiť...no najlepšia kombinácia chuti je práva takáto
úžasné a určite tak aj mňamkové raz som robila ale ináč ale všetko ručne lebo formičku do dnes nemám
ale by som urobila ak by som dostala formičku.
Ďakujem za receptík







Moja formička už koluje po Martine
skús sa spýtať žienok čo bývajú blízko, isto niektorá požičia
veľmi pekne ďakujem, že si sa podelila s receptom, ja sladké nemusím vôbec, ale toto je výnimka. Hneď na Vianoce urobím.
Určite vyskúšaj
a hlavne s dobrou kávou voňavou
ja dávam tú starú Popradskú
Vyzerajú úžasne, len tiež nemám formičku, neviem či už zoženiem. Ďakujem za receptík, možno skúsim inprovizovať, ak nezoženiem formičku.




Zisťovala u Tescomy, nechystaju sa ju už naskladniť
ale skús sa spýtať cukráriek čo bývajú blízko, isto požičajú ak budú mať
ďakujem za receptík, dlho som čakala na dobrý recept na kávové zrná!
Mám rada originál recepty,tak určite vyskúšam...
Vyskúšaj a daj vedieť!
Ďakujem za recept , určite tento recept vyskúšam,(formičku už mám 2roky
),ale ako vravíš je to pracné, a staré recepty od cukrárok sú tie čo si mnohé pamätáme lebo nám veeľmi chutili

Žienky, prišli mi správy že krém bol moc riedky a zle sa ním robilo...to salko treba šľahať nad parou istotne do zhustnutia (aj ked sa nám nechce
)...ešte to robím tak, že na plechu na papier na pečenie si narobím vreckom s hladkou špičkou z krému šúľočky krátke, dám na chvíľu do chladničky a potom tie šúľočky dávam do formy
Práve som vyskúšala, sú fakt výborné! Plnku som poctivo šľahala 20 min, a keď vychladla, bola som prekvapená, ako stuhla, skoro mi do nej ani šľahač nešiel
. Keďže naša rodina je zaťažená na pravý marcipán, vyskúšala som namiesto mliečneho poťahu marcipán - veľmi fajné, oproti mliečnemu poťahu sú zrná trochu mäkšie, lebo marcipán tak nevysychá, ale dobre stuhnutá čokoládová poleva to zachráni.
Tento recept som už dávno hľadala, vďaka Aramana! Ale je to riadna kalorická bomba a nedá sa im odolať, po Vianociach váha pukne!
...no veď toto!
...človek ide len tak do chladničky vziať si mlieko, bác, do druhej ruky mu samé skočí kávové zrno
...potom to mlieko odloží, bác, zase zaútočí zrno
...ide si sadnúť k telke, do ruky zrno
...to my za to nemôžeme!Oni na nás útočia asi!


Som rada že chutili
S priateľom sme pobehali celé mesto, kým sme našli formičku, potom som skoro stratila nervy, lebo ta biela hmota sa mi stale trhala alebo lepila ale ten vysledok... Naozaj to stalo za to :D z tohto mnozstva ingrediencii mi ich sice vyslo ,,len" nejakych 35, ale aj tak ich bolo dost pre 2 rodiny :)
V každom prípade výborný recept a vrelo odporúčam :)
síce po roku ale predsa...som rada že sa vydarili a tiež som rada že ste vyskúšali
hlavne že chutili
Veruže maslo sa v rukách topí, to je asi pochopiteľné, či?
Preto jedno maslo, jedna hera, vtedy sa to topí menej i keď v rukách sa topí každý tuk...Po stuhnutí je tá plnka skutočne pevná.
Do hmoty na obaľovanie nejde maslo a ani nemôže ísť.Musí tam ísť cera...
Veruže neviem o nikom kto by to formoval v rukách...akurát viem že vo veľkých polievkových lyžiciach to robili.
No čo mám povedať...škoda že to tak dopadlo pretože sú fakt najlepšie
Odporúčam prečítať



Skutočne nie vždy za nepodarky môže recept 
https://tortyodmamy.sme.sk/preco-sa-mi-pri-peceni-overenych-receptov-nedari
Mávate problém s plnkou, vraj je riedka alebo má hrudy, (naozaj som ju nikdy riedku ja nemala ale nikdy som nepoužila dve maslá, vždy jedno maslo a jednu heru)...tak som to skúsila inak a asi bude lepší tento spôsob - do vyšľahanej hmoty nad parou (musí byť naozaj hustá) dáme hneď maslo a heru a miešame s varechou, nešľaháme, len miešame kým sa tuk rozpustí.Potom necháme spolu vychladiť, až prechladnúť a také vyšľaháme.
Dobrý den, prosím o upřesnění - složení Cery, na netu jsem našla jen Ceru na polevy, abych si našla odpovídající výrobek v České republice. Moc Vám děkuji
Áno, to je ta Cera. Aj čokoláda sa tým riedi. Stužený pokrmový tuk. 100percentny.
Je to rastlinný tuk stužený, myslím že 100 percentný.
Iné tuky sú žlté, tento je biely.
Moc děkuji, u nás dělají pod jiným názvem. Jste moc laskavá a přeji Vám, ať Vás vytváření cukrářských dobrot baví