
aramana, Recept na najlepšie kávové zrná
Recept s fotopostupom na vynikajúce pravé kávové zrná. Dovolím si neskromne tvrdiť, že toto je originál recept na najlepšie nepečené kávové zrná
Plnka: | ||
1 | kus | Salko |
100 | gramov | cukor |
50 | gramov | kakao |
250 | gramov | Hera |
250 | gramov | maslo |
6 | čajové lyžičky | zrnková káva |
Hmota na obalenie: | ||
200 | gramov | Cera |
200 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | sušené mlieko |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Plnka do kávových zŕn: Salko, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia.(Kľudne v mliečnom hrnci). Najprv to zredne, asi po 15 minútach to znova stuhne. Dáme preč z ohňa a pridáme nalámanú heru a maslo. Varechou len premiešame a necháme chladiť, najlepšie do druhého dňa alebo aspoň pár hodín. Po úplnom stuhnutí vyšľaháme a nakoniec zašľaháme zrnkovú kávu. Vyberte si takú, ktorá vám naozaj vonia. Ja už roky na to kupujem Popradskú v červenom obale so šľahačkou.
Tmavšia náplň, je tuhšia: Pôvodný recept som upravila keďže malo viac ľudí problém s riedkou plnkou. Pridala som do neho 200 gram tmavej čokolády a o jednu lyžičku kávy naviac, takže 7 lyžičiek kávy dokopy. Kakao už používam čierne. Ešte viac je cítiť ten kontrast medzi nepresladeným krémom a sladkým obalom. Krém však ostáva originálnej chuti.
Salko, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia.(Kľudne v mliečnom hrnci). Najprv to zredne, vtedy pridáme nalámanú čokoládu, asi po 15 minútach to znova stuhne. Dáme preč z ohňa a postupujeme ako pri prvom kréme.
Hmota na obalenie kávových zŕn zo sučeného mlieka: Všetko spolu zmiesime a necháme aspoň hodinu zabalené odpočívať. Treba miesiť rukami alebo ak v robote, tak len s indukciou. V robote bez indukcie nie, pretože Cera potrebuje teplo aby sa dobre spojila s cukrom a mliekom.
Postup je v obrázkoch.
Ak sa hmota trhá, pridáme Ceru. Ak je moc mäkká, pridáme sušené mlieko.
Kávové zrná po obalení do hmoty treba nechať uschnúť, najlepšie cez noc a až potom oblievať čokoládou.
Tí, ktorí idú s hmotou pracovať prvý raz, by si mali spraviť hmotu na obalenie z dávky a pol, pretože sa im to na prvýkrát nebude dať na tenučko vyvaľkať.
Vyskúšajte, je to prplavá robota ale ak ich vyskúšate, istotne mi dáte za pravdu že lepšie ste nejedli
Dobrú chuť!
Tieto sú s tmavou náplňou s čokoládou a čiernym kakaom.

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana

aramana
,,este tu formu ..mat..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám od Tescoma Delicia Kávové zrná sa volá...ale nevidela som ju už v eshope, neviem prečo...ale dá sa ešte zohnať na webe
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto teda vyzerá fakt skvostne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fakt je to bomba v papuľke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú skvele tak presne takúto formu mám už pár rôčkov kúpenú, len mi to doteraz nejako nevyšlo ich urobiť, dúfam, že sa mi ešte nerozpadla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús ich Je to nekutočná prplačka ak človek chce aby vyzerali dobre ale istotne ten recept skús, plnka je TOP
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mala by som vyskúšať a porovnať, lebo ja som čítala, že pravé sú vlastne s ganážou - šľahačka a čokoláda, tie som robila a veľmi mi chutili :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, to je len menej pracné.Začali to používať cukrárne a vyhlásili to za pravé kávové zrná (smotana na šľahanie s čokoládou)
Toto je recept od staručkých cukrárok, ktoré pradávno piekli na svadbách, keď sa ešte pekávalo priamo u nevesty v dome a začalo sa dva týždne pred svadbou.Nebolo vtedy mysliteľné použiť smotanu na šľahanie, pretože by sa pokazila.Pieklo sa 40-70 druhov na svadby a nedalo sa to odložiť do chladničiek, takže plnky museli vydržať
Je to moc starý recept, určite ho vyskúšaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
waw tak to je pecka vyzeraju uuuuzasne isto aj tak chutia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto musím vyskúšať, vypadajú úžasne a určite aj chuť je výborná..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam, ja kávové zrná milujem, často som si v cukrárni musela kúpiť aspoň 1 zrno, len tak pre chuť (kým ich nepokazili). Mám aj ja túto formičku, ale ozaj je to prplačka, takže som ju použila zatiaľ iba asi 2x (kuk tu: http://www.mimibazar.sk/recept/48257-75844/kavove-zrna), mám pocit, že nikdy nemám toľko času Ale keď budem robiť nabudúce, určite vyskúšam tento receptík, vyzerá fajnovo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite vyskúšaj, je to mňamka
Za hodinu stihnem spraviť 15-18...takže naozaj je to robota ku filmu ktorý nezaujíma alebo fľaške vínka a dobrej hudbe
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ma napadlo, keď vidím zloženie tej hmoty na obalenie, že by sa na to dala použiť potahovka Montana...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čokoľvek čo vám chutí sa môže na to použiť...no najlepšia kombinácia chuti je práva takáto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
úžasné a určite tak aj mňamkové raz som robila ale ináč ale všetko ručne lebo formičku do dnes nemámale by som urobila ak by som dostala formičku.
Ďakujem za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moja formička už koluje po Martineskús sa spýtať žienok čo bývajú blízko, isto niektorá požičia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veľmi pekne ďakujem, že si sa podelila s receptom, ja sladké nemusím vôbec, ale toto je výnimka. Hneď na Vianoce urobím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite vyskúšaj a hlavne s dobrou kávou voňavou
ja dávam tú starú Popradskú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú úžasne, len tiež nemám formičku, neviem či už zoženiem. Ďakujem za receptík, možno skúsim inprovizovať, ak nezoženiem formičku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zisťovala u Tescomy, nechystaju sa ju už naskladniť ale skús sa spýtať cukráriek čo bývajú blízko, isto požičajú ak budú mať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za receptík, dlho som čakala na dobrý recept na kávové zrná! Mám rada originál recepty,tak určite vyskúšam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskúšaj a daj vedieť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za recept , určite tento recept vyskúšam,(formičku už mám 2roky),ale ako vravíš je to pracné, a staré recepty od cukrárok sú tie čo si mnohé pamätáme lebo nám veeľmi chutili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žienky, prišli mi správy že krém bol moc riedky a zle sa ním robilo...to salko treba šľahať nad parou istotne do zhustnutia (aj ked sa nám nechce)...ešte to robím tak, že na plechu na papier na pečenie si narobím vreckom s hladkou špičkou z krému šúľočky krátke, dám na chvíľu do chladničky a potom tie šúľočky dávam do formy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve som vyskúšala, sú fakt výborné! Plnku som poctivo šľahala 20 min, a keď vychladla, bola som prekvapená, ako stuhla, skoro mi do nej ani šľahač nešiel . Keďže naša rodina je zaťažená na pravý marcipán, vyskúšala som namiesto mliečneho poťahu marcipán - veľmi fajné, oproti mliečnemu poťahu sú zrná trochu mäkšie, lebo marcipán tak nevysychá, ale dobre stuhnutá čokoládová poleva to zachráni.
Tento recept som už dávno hľadala, vďaka Aramana! Ale je to riadna kalorická bomba a nedá sa im odolať, po Vianociach váha pukne!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...no veď toto! ...človek ide len tak do chladničky vziať si mlieko, bác, do druhej ruky mu samé skočí kávové zrno
...potom to mlieko odloží, bác, zase zaútočí zrno
...ide si sadnúť k telke, do ruky zrno
...to my za to nemôžeme!Oni na nás útočia asi!
Som rada že chutili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S priateľom sme pobehali celé mesto, kým sme našli formičku, potom som skoro stratila nervy, lebo ta biela hmota sa mi stale trhala alebo lepila ale ten vysledok... Naozaj to stalo za to :D z tohto mnozstva ingrediencii mi ich sice vyslo ,,len" nejakych 35, ale aj tak ich bolo dost pre 2 rodiny :)
V každom prípade výborný recept a vrelo odporúčam :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
síce po roku ale predsa...som rada že sa vydarili a tiež som rada že ste vyskúšali
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hlavne že chutili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veruže maslo sa v rukách topí, to je asi pochopiteľné, či?Preto jedno maslo, jedna hera, vtedy sa to topí menej i keď v rukách sa topí každý tuk...Po stuhnutí je tá plnka skutočne pevná.
Do hmoty na obaľovanie nejde maslo a ani nemôže ísť.Musí tam ísť cera...
Veruže neviem o nikom kto by to formoval v rukách...akurát viem že vo veľkých polievkových lyžiciach to robili.
No čo mám povedať...škoda že to tak dopadlo pretože sú fakt najlepšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odporúčam prečítaťSkutočne nie vždy za nepodarky môže recept
https://tortyodmamy.sme.sk/preco-sa-mi-pri-peceni-overenych-receptov-nedari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mávate problém s plnkou, vraj je riedka alebo má hrudy, (naozaj som ju nikdy riedku ja nemala ale nikdy som nepoužila dve maslá, vždy jedno maslo a jednu heru)...tak som to skúsila inak a asi bude lepší tento spôsob - do vyšľahanej hmoty nad parou (musí byť naozaj hustá) dáme hneď maslo a heru a miešame s varechou, nešľaháme, len miešame kým sa tuk rozpustí.Potom necháme spolu vychladiť, až prechladnúť a také vyšľaháme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý den, prosím o upřesnění - složení Cery, na netu jsem našla jen Ceru na polevy, abych si našla odpovídající výrobek v České republice. Moc Vám děkuji
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, to je ta Cera. Aj čokoláda sa tým riedi. Stužený pokrmový tuk. 100percentny.
Je to rastlinný tuk stužený, myslím že 100 percentný.
Iné tuky sú žlté, tento je biely.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moc děkuji, u nás dělají pod jiným názvem. Jste moc laskavá a přeji Vám, ať Vás vytváření cukrářských dobrot baví
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Formičku začali opäť vyrábať (tescoma)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty