Najlepšie kávové zrná

Pridal/a aramana

Recept s fotopostupom na najlepšie kávové zrná. Áno, dovolím si neskromne tvrdiť že tieto sú najlepšieMrkám Práve toto je recept na pravé kávové zrná.

Najlepšie kávové zrná - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Plnka:
1kusSalko
10dekagramycukor
5dekagramykakao
250gramovHera
250gramovmaslo
6čajové lyžičkyzrnková káva
Hmota na obalenie:
20dekagramyCera
20dekagramypráškový cukor
15dekagramysušené mlieko
Dokončenie:
  čokoláda

Inštrukcie

Recept na pravé originál kávové zrná.

Plnka do kávových zŕn

Salko, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia.(Kľudne v mliečnom hrnci). Najprv to zredne, asi po 15 minútach to znova stuhne. Dáme preč z ohňa a pridáme nalámanú heru a maslo. Varechou len premiešame a necháme chladiť, najlepšie do druhého dňa alebo aspoň pár hodín. Po úplnom stuhnutí vyšľaháme a nakoniec zašľaháme zrnkovú kávu. Vyberte si takú, ktorá vám naozaj vonia. Ja už roky na to kupujem Popradskú v červenom obale so šľahačkou.

Tmavšia náplň, je tuhšia:

Pôvodný recept som upravila keďže malo viac ľudí problém s riedkou plnkou. Pridala som do neho 200gram tmavej čokolády a o jednu lyžičku kávy naviac, takže 7 lyžičiek kávy dokopy. Kakao už používam čierne. Ešte viac je cítiť ten kontrast medzi nepresladeným krémom a sladkým obalom. Krém však ostáva originálnej chuti.

Salko, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia.(Kľudne v mliečnom hrnci). Najprv to zredne, vtedy pridáme nalámanú čokoládu, asi po 15 minútach to znova stuhne. Dáme preč z ohňa a postupujeme ako pri prvom kréme.

Hmota na obalenie kávových zŕn

Všetko spolu zmiesime a necháme aspoň hodinu zabalené odpočívať. Treba miesiť rukami alebo ak v robote, tak len s indukciou. V robote bez indukcie nie, pretože Cera potrebuje teplo aby sa dobre spojila s cukrom a mliekom.

Postup je v obrázkoch.

Ak sa hmota trhá, pridáme Ceru. Ak je moc mäkká, pridáme sušené mlieko.

Kávové zrná po obalení do hmoty treba nechať uschnúť, najlepšie cez noc a až potom oblievať čokoládou.

Tí, ktorí idú s hmotou pracovať prvý raz, by si mali spraviť hmotu na obalenie z dávky a pol, pretože sa im to na prvýkrát nebude dať na tenučko vyvaľkať.

Vyskúšajte, je to prplavá robota ale ak ich vyskúšate, istotne mi dáte za pravdu že lepšie ste nejedliÁno 

Dobrú chuť!

Tieto sú s tmavou náplňou s čokoládou a čiernym kakaom.

Najlepšie kávové zrná - recept postup 1
Najlepšie kávové zrná - recept postup 2
Najlepšie kávové zrná - recept postup 3
Najlepšie kávové zrná - recept postup 4
Najlepšie kávové zrná - recept postup 5
Najlepšie kávové zrná - recept postup 6
Najlepšie kávové zrná - recept postup 7
Najlepšie kávové zrná - recept postup 8
Najlepšie kávové zrná - recept postup 9
Najlepšie kávové zrná - recept postup 10
Najlepšie kávové zrná - recept postup 11
Najlepšie kávové zrná - recept postup 12
Najlepšie kávové zrná - recept postup 13
Najlepšie kávové zrná - recept postup 14

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.46154
Priemer: 4.5 (13 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.