Vajíčková plnka - PROSÍM SÚRNE
Pozrite si aj
neviem ako dlho si ho šľahala nad parou, ak málo mohlo sa stať, že sa ti cukor neroztopil dôkladne alebo druhá možnosť a to, že si krém prevarila a zrazil sa ti cukor po stranách misky. Ten sa potom poodlupoval a teraz ti v kréme tie čiastočky chrúmu. raz sa mi to stalo, ked som šľahal bielky. musel som to len pretlačiť cez sitko aby to bolo použiteľné(nezapchávalo mi to špičku)
Ale do krému by to myslím mohlo ísť. Skús to na troche a uvidíš, či sa to rozpustí.
"Piecť môže každý!"
http://bohusl.multiply.com/
http://picasaweb.google.com/Bohus73
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem mockrát. U mňa to bude asi ten druhý prípad....
Skúsim teda trošku a uvidím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som raz mala akýsi divný cukor - neroztopil sa mi nad parou. A šľahala som dosť dlho. S tým ste sa už stretli?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja martuška robím skoro stále iba nad parou, ale nedala si náhodou kryštálový cukor, lebo ja na krém používam iba práškový, neviem či sa ti to podarí ešte napraviť,držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joj to sa už aj mne stalo, to ak dlho šľaháš, tak ta plnka scukornatie . zkraštalizuje, ja som to poriadne prešľahala s maslom a myslím, že to nevadilo tej plnke ani konzumentom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím Vás a ako dlho približne by sa mala šlahať tá plnka nad parou? Aspon približne( to je krém do dobošky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sisa, aj mňa by zaujímalo, ako dlho šľahať.... Bohuš mal v recepte 30 min, ale mne sa to po pol hodine zdalo ešte veľmi riedke, tak som šľahala ďalej - no a prešľahala som to. Len neviem, či by to zhustlo, ak by som to nechala po tej pol hodine také riedke. Tento krém som robila prvýkrát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte babyni, takže ja varím túto vajíčkový hmotu takto - na 6 vajíčok si dám 350 g kryštálového cukru a jednu vanilku, vyšľahám to tak minútu mimo pary, dám nad paru a miešam - nepravidelne, ale ako píšete tie boky vždy na konci miešania striahnem. Druhá možnosť je, že si dáte o 50 g cukru menej a pridáte buď jednu bielu alebo horkú čokoládu a takto to celé opäť šľaháte. Ak môžem poradiť, nešľahajte to mixérom, ale ručne a približne tak do 40 minúť a ak by vám tam zostali napr. tie tvrdšie zrazeniny, ešte horúci ho prepasírujte cez sitko a nechajte vychladnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte,moj krem nad parou šlaham 10žltkov alebo4 celé vajcia spolu s 300g mletého cukru asi tak 10 až 15 minut a potom to odstavím a šlahám do vychladnutia potom pridam 2 másla.Dobrá kombinacia je s opraženými orechami alebo kokosom,tento krem používam najme na laskonky ale je dobrý aj do rezov aj na torty.A ten cukor sa vyzráža pri vysokej teplote.Keď strčíte prst do peny a je už horúca netreba ju ďalej šlahať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čaute!
prosím Vás o pomoc - hlavne možno Bohuša, zrejme bude mať najviac skúseností - recept je z jeho stránky.
Urobila som všetko presne podľa receptu, ale nad parou uvarený krém (ešte bez masla) je taký akoby "pieskový", ako keby sa mi zle roztopil, rsp. neroztopil cukor. Pod zubami to "chrúpe". Upraví sa to, ak to vymiešam s maslom??? Lebo ak nie, nechce sa mi vyhodiť maslo, ak krém nebude potom v poriadku - hladký bez "pieskovej" chuti. Čo by som s tým ešte mohla urobiť, aby to bolo "bez piesku"? (je to plnka: 6 vajec+cukor+čokoláda mixovať nad parou)
Moc vďaka za rady
marta