
Môj najobľúbenejší koláč. Pečiem ho na každú príležitosť a všetkým chutí.
Cesto: | ||
150 | millilitrov | mlieko |
150 | millilitrov | olej |
8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | kusy | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | gramov | kyslá smotana |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | tvaroh jemný |
3 | balíky | vanilkový cukor |
Želatína: | ||
1 | balík | šumienka Tang |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | liter | voda |
Cesto:
Vajcia si rozdelíme. Do žĺtkov pridáme cukor a šľaháme do penista. Potom pridáme vodu premiešame a olej a masu šľaháme do hustej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypr. práškom a nakoniec sneh s bielkov. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
Plnka:
Tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový cukor zmiešame, primiešame vyšľahanú šľahačku a zľahka pomiešame. Dáme na chvíľu do chladničky.
Želatína:
Šumienku a Zlaté klasy vymiešame v 2 dcl vody ostatnú vodu dáme variť keď voda vrie pridáme vymiešanú šumienku a miešame kým nezhustne.
Dokončenie:
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme rovnomerne plnku a na to dáme ešte teplú želatínu môžme použiť aj ovocie.
Dobrú chuť!
namiesto plnky niekedy davam aj trasený krém a tiež je to dobré a je na každom kolko ho urobí
tak tak treba davat aj foto..tak je to lepsie aj ked sa uz vlozil zakusok je potrebne dat aj sem ak teda je..diky..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
foto pridam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja robím skoro taký istý,ale nedávam tam tvaroh,lebo ho nemám rada a naozaj odporúčam hlavne do teplých letných dní,je veľmi osviežujúci.ja dávam na liter vody dve šumienky,má to intenzívnejšie chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeme za recept a nemate k nemu aj foto?