reklama

Svieže rezy

Pridal/a Iva-Torty dňa 01. 03. 2010 - 17:29 - Recepty Iva-Torty
obrázok k receptu

reklama

Môj najobľúbenejší koláč. Pečiem ho na každú príležitosť a všetkým chutí.

Ingrediencie
Cesto:
150 millilitrov mlieko
150 millilitrov olej
8 polievkové lyžice práškový cukor
8 polievkové lyžice polohrubá múka
4 kusy vajce
1 balík prášok do pečiva
Plnka:
500 gramov kyslá smotana
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov tvaroh jemný
3 balíky vanilkový cukor
Želatína:
1 balík šumienka Tang
2 balíky Zlatý klas
1 liter voda
Postup

Cesto:

Vajcia si rozdelíme. Do žĺtkov pridáme cukor a šľaháme do penista. Potom pridáme vodu premiešame a olej a masu šľaháme do hustej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypr. práškom a nakoniec sneh s bielkov. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.

Plnka: 

Tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový cukor zmiešame, primiešame vyšľahanú šľahačku a zľahka pomiešame. Dáme na chvíľu do chladničky.

Želatína:

Šumienku a Zlaté klasy vymiešame v 2 dcl vody ostatnú vodu dáme variť keď voda vrie pridáme vymiešanú šumienku a miešame kým nezhustne.

Dokončenie:

Na upečený a vychladnutý korpus natrieme rovnomerne plnku a na to dáme ešte teplú želatínu môžme použiť aj ovocie.

Dobrú chuť!

Doplňujúce poznámky

namiesto plnky niekedy davam aj trasený krém a tiež je to dobré a je na každom kolko ho urobí

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

dadka1, Po, 01. 03. 2010 - 19:22

tak tak treba davat aj foto..tak je to lepsie aj ked sa uz vlozil zakusok je potrebne dat aj sem ak teda je..diky..Zlomené srdce

pumpel, Pi, 05. 03. 2010 - 12:43

aj ja robím skoro taký istý,ale nedávam tam tvaroh,lebo ho nemám rada a naozaj odporúčam hlavne do teplých letných dní,je veľmi osviežujúci.ja dávam na liter vody dve šumienky,má to intenzívnejšie chuť.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama