
Trochu väčšia dávka, ale u nás sa stihne zjesť za chvíľku:)
Cesto: | ||
1250 | gramov | kryštálový cukor |
20 | kusy | bielok |
2 | balíky | vanilkový cukor |
400 | gramov | práškový cukor |
Krém: | ||
20 | kusy | žĺtok |
2 | balíky | vanilkový cukor |
500 | gramov | práškový cukor |
1100 | gramov | maslo |
70 | gramov | kakao |
50 | millilitrov | rum |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Snehové venčeky:
Bielky,kr.cukor a vanilky šlaháme nad parou do tuha,nakoniec pridáme pr.cukor.Na papier na pečenie striekame venčeky (200ks):-P a sušíme pri t.90°C.
Plníme na druhý deň.
Krém: Žltky,pr.cukor a vanilky šlaháme nad parou do zhustnutia a necháme stáť do druhého dňa.Na druhý deň žĺtkovú hmotu vymiešame s maslom,kakaom a rumom. Hotové venčeky pofrkame čokoládovou polevou.
Ďalšie recepty
Ahoj určite je to v rúre...Ja som si jeden plech sušila v starej rúre a druhý v maminej novej a tá nová mi to vôbec nechcela pekne usušit.Musela som ich tam tak dlho až zostali hnedé a aj tak neboli zvnútra úplne usušené.A tortový korpus mi nejde usušit vôbec ani v starej rúre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak mi nič íné nezostáva len skúšať, a skúšať, a skúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to robim už roky a nie vždy sa mi podaria.velmi zaleži na kvalite snehu a spravnej teplote rury.kakao primiešavam do žltkov ešte vten den a po vychladnuti pridavam heru,pretože tam lubia zostat hrčky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, prosím vás, keď šľaháte bielka s cukrom, šľaháte najprv bielka a potom pridáte cukor, alebo hneď všetko spolu? Kdesi som čítala, že aj kokosky aj bielková poleva sa majú šľahať vždy spolu od začiatku, ja som šľahala najprv bielka a potom pridávala cukor a nebolo to ono.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si bielky trošku našľaham a potom tam pridam asi polovičku kryštaloveho cukru.. a z ostatneho si spravim cukrovy rozvar... a ten potom ked su bielky vyšľahane a rozvar uvareny na retiazku pomaličky vlievam a poriadne v mixeri vyšlaham...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako sa robi cukrovy rozvar kolko ide vody cukru a bieikov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sigetka ja si dám naraz bielky aj s cukrom do misky a potom šlahám nad parou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja slaham hned od zaciatku cukor s bielkami spolu.To ze sa vam vzdy zakusok rovnako nepodari je aj v tom aky pridavate cukor.Ja som minule robila s praskovym cukrom z Lidla a 2 davky putovali do smeti.Tretikrat som pouzila povazsky a bolo vsetko OK.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi hlúpa otázka ale tie žĺtka na krém necháme stáť v chladničke že???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak tot by som sa cchela naučiť, neviem či je to v mojej rúre ale raz to neviem riadne ususšiť, stále mi to zhnedne a neostane biele.