Sacher torta

Popis

Renkarenka ma ziadala o recept, tak prikladam - je to velmi jednoducha torta, urcite ju mnohe robievate, a date mi za pravdu, ze je skvela!
Sacher torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

200g cokolady na varenie
8 vajec
200g masla/margarinu
150g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
150g krystaloveho cukru
1 balicek prasku do peciva
200g hladkej muky
250g marhuloveho dzemu
čokoláda + tuk na polevu

Inštrukcie

Formu s priemerom 26cm vystelieme papierom na pecenie. Ruru predhrejem na 190st. Maslo/margarin vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom do peny, opatrne primiesame rozpustenu a vychladnutu cokoladu a napokon po jednom zltky. Vyslahame tuhy sneh z bielkov so stipkou soli a s krystalovym cukrom. Striedavo s mukou zmiesanou s praskom do peciva pridavame do masy. Cesto vylejem do formy. Pecieme v strednej casti rury 20min na 190stupnoch, potom na 160 stupnoch dalsich 40min. Ruru neotvarame! Upecenu tortu vyklopime na mriezku a nechame chladnut prikrytu formou. Potom korpus rozkrojime na dve polovice a zohriatym dzemom natrieme casi korpusu, nechame trochu vsiaknut a zasa spojime. Dzem potrieme aj vrch a boky torty. Celu tortu polejeme cokoladovou polevou (pouzivam tukovu, ktora aj po stuhnuti ostane vlacna a nelame sa). Tortu je dobre nechat aspon jeden den odlezat - cim odlezanejsia, tym lepsia, mnam:-P Podavame s kopkou slahacky na tanieri. Enjoy!(sun) (cake)

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Komentáre

Ďakujem za recept, určite v blízkej budúcnosti bude aj u nás Sacherova torta. Mrkám

Ano aj u nás bude ešte tento rok(giggle)

ÁnoÁnoÁnoÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.