
Chutne jednohubky aj na spolocenske posedenie
600 | gramov | polohrubá múka |
300 | milligramov | mlieko |
100 | gramov | Hera |
15 | gramov | kryštálový cukor |
35 | gramov | droždie |
štipka | soľ | |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Na posypanie: | ||
trocha | sezam | |
Náplň: | ||
klobása | ||
nátierkové maslo |
Do vlazneho mlieka pridame cukor, drozdie, za 2 PL muky dobre zamiesame a nechame na teplom mieste nakysnut. Muku preosejeme pridame rozpustenu Heru, sol a kvasok, Vypracujeme cesto, ktore nechame asi 30 min. kysnut.
Vykysnute cesto vyvalkame na pomucenej doske, na hrubku prsta, vykrojime z neho male kolieska /cca 43 mm/ ktore poukladame na plech vylozeny papierom na pecenie. Nechame kysnut cca 10 min. este.
Rozslahanym vajickom potrieme nakysnute minizemlicky, posypeme sezamovymi semiackami a pecieme v rure pri teplote cca 180°C /horkovzdusna 160°C/ cca 25 - 30 minut.
Vlazne minizemlicky v strede rozkrojime /ale neprekrojime/ natrieme natierkovym maslom otvor zvrchu aj zo spodu, vlozime kruzok dobrej domacej klobasky a pritvorime otvor. Dobru chut prajem s poharom dobreho vina k tomu. :-) :-P :-P :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sú vynikajúce , ´dakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška, 43mm a sú to mini žemličky?
veď keď to ešte nakysne potom, musí to mať aj 7cm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám ten recept z minibazáru a sú fakt mňam závisí aké veľké si vykrojíš oni sa dvihnú trochu tak preto ale sú fakt skvelé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mariannka ja mám malé ústa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty