reklama

Minižemličky s klobásou

Pridal/a Irma dňa 28. 03. 2009 - 08:50 - Recepty Irma
Minižemličky s klobásou, Recepty na slané pečivo a koláče, Irma

reklama

Chutne jednohubky aj na spolocenske posedenie

Ingrediencie
600 gramov polohrubá múka
300 milligramov mlieko
100 gramov Hera
15 gramov kryštálový cukor
35 gramov droždie
  štipka soľ
Na potretie:
1 kus vajce
Na posypanie:
  trocha sezam
Náplň:
  klobása
  nátierkové maslo
Postup

Do vlazneho mlieka pridame cukor, drozdie, za 2 PL muky dobre zamiesame a nechame na teplom mieste nakysnut. Muku preosejeme pridame rozpustenu Heru, sol a kvasok, Vypracujeme cesto, ktore nechame asi 30 min. kysnut.

Vykysnute cesto vyvalkame na pomucenej doske, na hrubku prsta, vykrojime z neho male kolieska /cca 43 mm/ ktore poukladame na plech vylozeny papierom na pecenie. Nechame kysnut cca 10 min. este.

Rozslahanym vajickom potrieme nakysnute minizemlicky, posypeme sezamovymi semiackami a pecieme v rure pri teplote cca 180°C /horkovzdusna 160°C/ cca 25 - 30 minut.

Vlazne minizemlicky v strede rozkrojime /ale neprekrojime/ natrieme natierkovym maslom otvor zvrchu aj zo spodu, vlozime kruzok dobrej domacej klobasky a pritvorime otvor. Dobru chut prajem s poharom dobreho vina k tomu. :-) :-P :-P :-)

Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

aramana, Po, 09. 12. 2013 - 01:49

Prekvapenie Irmuška, 43mm a sú to mini žemličky? Prekvapenie
veď keď to ešte nakysne potom, musí to mať aj 7cm Úsmev

ja mám ten recept z minibazáru a sú fakt mňam závisí aké veľké si vykrojíš oni sa dvihnú trochu tak preto ale sú fakt skvelé

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama