reklama

medovníkové cesto -súrne


reklama

Prosím vás, ako dlho vydrží v chladničke medovníkové surové cesto?

Pozrite si aj


reklama


reklama

-Janka-, St, 22. 10. 2008 - 09:55

Ahoj, no ja som mala cesto v chladničke 2 týždne a túto nedeľu som piekla. Mám osvedčené, že keď cesto dlhšie postojí, tak potom vyzreje a je lepšie. Medovníčky sa mi vydarili. Ináč, počula som, že cesto, ktoré môže dlhšie postáť v chlade, tak by do neho nemal ísť tuk - Palmarin, alebo maslo, ale cesto by malo byť len z múky, medu, vajec a korenín. Máš taký recept?Slnko

Ahoj, Janka, nemám taký recept , kde nejde tuk. Pýtala som sa preto, lebo som mala cesto v chladničke neviem mozno tyždeň a pol alebo dva a zdalo sa mi že už nevoňalo tak dobre, akoby som tam veľmi cítila tie vajíčka, neviem, radšej som spravila nové. Viem, že pár dní určite môže byť, len neviem, ako najdlhšie.

-Janka-, St, 22. 10. 2008 - 13:07

Mohla si z neho vykrojiť aspoň zopár kúskov a upiecť - potom by si zistila, či je dobré.. Úsmev Ale týždeň - dva nie je ešte tak veľa. Dokonca jedna medovnikárka v časopise hovorila, že ona máva aj mesiac....Slnko

Tonka64, St, 22. 10. 2008 - 19:19

Medovníkové cesto ti vydrží aj pol roka. Čím viac je uležané , tým je kvalitnejšie. Nedávaj ho do chladničky, ale na chladnú zem do špajze.Med v ceste pôsobí ako konzervant.Slnko

-Janka-, St, 22. 10. 2008 - 19:40

No tak toto som nevedela, že aj pol roka.. Takže med spôsobuje tú trvácnosť, lebo ja som počula, že v takomto ceste potom nemôže byť tuk. (Palmarin alebo maslo)

Cesto môže stáť aj pol roka, ale asi bez vajíčok. Zuk/ olej/
by nemal vadiť

-Janka-, St, 22. 10. 2008 - 19:50

Aha, takže vajcia sú ten problém.. Tak som rada, že som sa dozvedela. Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama