reklama

Mam par otazok.

Spagi , 17. 06. 2009 - 08:30

reklama

Babulky mam na vas par otazok.
1) viete mi niekto napisat ako sa pracuje s pravym marcipanom? Mala by som nim potiahnut tortu v tvare prs. Ak mi to viete porovnat napr. s K2. Na aku hrubku treba valakat, aky je elasticky.. cokolvk vas napadne. Este mi poradte kde by som ho kupila, som z BA.
2) ako namiesam smotanovu farbu?
3) mate niekto skusenost s domacou vyrobou silikonovych (alebo z podobneho materialu) formiciek? Niekde tu bol o tom prispevok, ale neviem ho najst. Rada by som to skusila aj ja a uvitam akukolvek radu.
Vopred dakujem za odpovede. Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

ZuzkaV, St, 17. 06. 2009 - 08:57

1) S pravým marcipánom som poťahovala diviaka, pracovalo sa mi s ním veľmi dobre. A kúpiš v Zeelandii. To je aj v BA.
2) smotanovú - trochu žltej a hnedej ale fakt len trochu, radšej pridávaj postupne.
3) nemám skúsenosť

Spagi, St, 17. 06. 2009 - 09:13

Zuzka TY SI POKLAD. Ja som netusila, ze maju pobocku aj v BA. Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

ZuzkaV, St, 17. 06. 2009 - 09:17

No vidíš, máš výhodu, že to máš doma. Môžeš tam nakupovať poťahovky, šľahačku....

Ludika, St, 17. 06. 2009 - 09:33

Dakujem, ja som tiez nevedela, ze je v Bratislave a len som tu vzdy citala, ake dobre veci tam dostat kupit.
Dakujem

Skús sa spojiť s Lenkoufab, ona tiež používa pravý marcipán.

ja som skúšala pracovať s pravým marcipánom, šlo to super. Ale on nie je celkom biely, je taký nažltlý (ten môj bol), takže s farbením na smotanovo... neviem. Daj vedieť, ako to šlo, tiež ma to zaujíma. (ja som kúpila marcipán v Metre (pri Bratislave Chichocem sa ), mávajú po pol kile.
Na porovnanie - K2 je podľa mňa ešte mäkkšie, obzvlášť ak farbíš. Podľa mňa aj elastickejšie - viac sa naťahuje. Ja som marcipán vyvaľkala hodne tenko, ale bol úplne v pohode. K2 vždy tak na 3-5 mm vaľkám. Marcipán sa mi neťahal do strán, keď som poťahovala. Ale určite vyvaľkaj min. na 3 -4 mm. Také sú moje skúsenosti Úsmev

Spagi, Ut, 23. 06. 2009 - 16:36

Kde v tom Metre ho mam hladat? A co prosim Ta stoji kilo? Vdaka.

Alenik, St, 17. 06. 2009 - 13:00

K tej tretej otazke...ta hmota sa vola SILIGUM a da sa objednat aj cez internet alebo v obchodoch s modelarskymi potrebami. ak by som nasla ten odkaz tak ti to sem hodim...Úsmev

Ariela, St, 17. 06. 2009 - 13:41

Spagi.
Pravý marcipán som mala v ruke iba raz -Vyšná Boca.
Na rozdiel od K2 sa z neho lepšie modeluje aj vytláča z formičiek. Skúšala som perličkovač ,išlo to úplne super. K2 je pre perličkovač mäkká ,nemám také pekné výlisky ,ako som získala z marcipánu . Chuťovo super a to ,ako sa správa na torte zistím zanedlho . Budem mať 6 kg.
Tá smotanová farba by ma tiež zaujímala asi budem mať svadobnú z pravého marcipánu -smotanovej farby.
Vo Vyšnej Boci skúšali dievčatá dvojzložkovú hmotu na odliatky .
Pracovalo sa s ňou pomerne jednoducho ,ale vzhľadom na množstvo získanej hmoty -bola dosť drahá.
Ja mám pár skúseností s Lukoprénom . Je k dostaniu vo väčších drogériach a maliarskych potrebách a je lacnejší ,ako tieto špecialne modelárské hmoty .

akinom, St, 17. 06. 2009 - 13:55

Spagi, 1./z marcipánom zo zeelandie sa robí fajn, len aby si vedela predáva sa len v 12 kg balení. pre mňa je pravý marcipám 1000x lepší ako K2,lebo K2 je moc naťahovacia poťahovka ak ju miesiš dlhšie alebo zafarbíš. pravým marcipánom som poťahovala tú obrovskú 4 poschodovú tortu, rozrobila som si ju aby bola elastickejšia s trochou cery tak že som miesila ten marcipán na doske potretej s cerou dovtedy kým marcipán nebol plastický ,valkala som na cca 4-5 mm vrstvu po nanesení na tortu krásne zatuhne , čo asi žiadna iná poťahovka nerobí, takže torta je pevná.
2./smotanová farba ako radila ZuzkaV, trošilinka žltej a trošilinka hnedej.
3./ formičky sa robia napríklad z toho siligumu, dostať ho ale len v čechách, ja ak potrebujem niečo narýchlo tak používam modurit z papiernictva, ale tam ostane forma potom tuhá,neohybná, s tým siligumom sa robí super, ale ak by si chcela viac info popýtaj sa Mušky, ona s manželom sa tomu momentálne venujú ako čo najsuper vyrobiť silikónovú formu pre nás cukrárov. link na siligum http://www.koralek-obchod.cz/eshop/cs/modelovaci-hmoty-a-pomucky/siligu…

Ariela, St, 17. 06. 2009 - 14:54

Začítala som sa do komentáru od výrobcu k tej hmote na formy. Výrobca udáva ,ako prednosť 50 násobné použitie ,ale mne sa to zdá dosť málo.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama