Mam par otazok.
Pozrite si aj
1) S pravým marcipánom som poťahovala diviaka, pracovalo sa mi s ním veľmi dobre. A kúpiš v Zeelandii. To je aj v BA.
2) smotanovú - trochu žltej a hnedej ale fakt len trochu, radšej pridávaj postupne.
3) nemám skúsenosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vdaka Zuzka. Kde tu prosim Ta mame Zeelandiu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spagi, ja nie som z BA, ale pozri tu: http://www.zeelandia.sk/Contact%20and%20maps/mapy/dc-zapad/DC%20Zapad%2…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzka TY SI POKLAD. Ja som netusila, ze maju pobocku aj v BA.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vidíš, máš výhodu, že to máš doma. Môžeš tam nakupovať poťahovky, šľahačku....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem, ja som tiez nevedela, ze je v Bratislave a len som tu vzdy citala, ake dobre veci tam dostat kupit.
Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús sa spojiť s Lenkoufab, ona tiež používa pravý marcipán.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som skúšala pracovať s pravým marcipánom, šlo to super. Ale on nie je celkom biely, je taký nažltlý (ten môj bol), takže s farbením na smotanovo... neviem. Daj vedieť, ako to šlo, tiež ma to zaujíma. (ja som kúpila marcipán v Metre (pri Bratislave ), mávajú po pol kile.
Na porovnanie - K2 je podľa mňa ešte mäkkšie, obzvlášť ak farbíš. Podľa mňa aj elastickejšie - viac sa naťahuje. Ja som marcipán vyvaľkala hodne tenko, ale bol úplne v pohode. K2 vždy tak na 3-5 mm vaľkám. Marcipán sa mi neťahal do strán, keď som poťahovala. Ale určite vyvaľkaj min. na 3 -4 mm. Také sú moje skúsenosti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kde v tom Metre ho mam hladat? A co prosim Ta stoji kilo? Vdaka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
K tej tretej otazke...ta hmota sa vola SILIGUM a da sa objednat aj cez internet alebo v obchodoch s modelarskymi potrebami. ak by som nasla ten odkaz tak ti to sem hodim...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spagi.
Pravý marcipán som mala v ruke iba raz -Vyšná Boca.
Na rozdiel od K2 sa z neho lepšie modeluje aj vytláča z formičiek. Skúšala som perličkovač ,išlo to úplne super. K2 je pre perličkovač mäkká ,nemám také pekné výlisky ,ako som získala z marcipánu . Chuťovo super a to ,ako sa správa na torte zistím zanedlho . Budem mať 6 kg.
Tá smotanová farba by ma tiež zaujímala asi budem mať svadobnú z pravého marcipánu -smotanovej farby.
Vo Vyšnej Boci skúšali dievčatá dvojzložkovú hmotu na odliatky .
Pracovalo sa s ňou pomerne jednoducho ,ale vzhľadom na množstvo získanej hmoty -bola dosť drahá.
Ja mám pár skúseností s Lukoprénom . Je k dostaniu vo väčších drogériach a maliarskych potrebách a je lacnejší ,ako tieto špecialne modelárské hmoty .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spagi, 1./z marcipánom zo zeelandie sa robí fajn, len aby si vedela predáva sa len v 12 kg balení. pre mňa je pravý marcipám 1000x lepší ako K2,lebo K2 je moc naťahovacia poťahovka ak ju miesiš dlhšie alebo zafarbíš. pravým marcipánom som poťahovala tú obrovskú 4 poschodovú tortu, rozrobila som si ju aby bola elastickejšia s trochou cery tak že som miesila ten marcipán na doske potretej s cerou dovtedy kým marcipán nebol plastický ,valkala som na cca 4-5 mm vrstvu po nanesení na tortu krásne zatuhne , čo asi žiadna iná poťahovka nerobí, takže torta je pevná.
2./smotanová farba ako radila ZuzkaV, trošilinka žltej a trošilinka hnedej.
3./ formičky sa robia napríklad z toho siligumu, dostať ho ale len v čechách, ja ak potrebujem niečo narýchlo tak používam modurit z papiernictva, ale tam ostane forma potom tuhá,neohybná, s tým siligumom sa robí super, ale ak by si chcela viac info popýtaj sa Mušky, ona s manželom sa tomu momentálne venujú ako čo najsuper vyrobiť silikónovú formu pre nás cukrárov. link na siligum http://www.koralek-obchod.cz/eshop/cs/modelovaci-hmoty-a-pomucky/siligu…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Začítala som sa do komentáru od výrobcu k tej hmote na formy. Výrobca udáva ,ako prednosť 50 násobné použitie ,ale mne sa to zdá dosť málo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Já dělám s pravým marcipánem toto autíčko je s ním potažené nemusíš mít strach,dělá se s ním velmi dobře.http://dorty.artmama.cz/3d-dorty/ferrari-pro-dvojcatka-alergicke-na-mle…
Vyvalkaš stjně jako mléčný marcipán a potáhneš.Jde to vážně v pohodě.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
DAKUJEM BABULKY.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babulky mam na vas par otazok.
1) viete mi niekto napisat ako sa pracuje s pravym marcipanom? Mala by som nim potiahnut tortu v tvare prs. Ak mi to viete porovnat napr. s K2. Na aku hrubku treba valakat, aky je elasticky.. cokolvk vas napadne. Este mi poradte kde by som ho kupila, som z BA.
2) ako namiesam smotanovu farbu?
3) mate niekto skusenost s domacou vyrobou silikonovych (alebo z podobneho materialu) formiciek? Niekde tu bol o tom prispevok, ale neviem ho najst. Rada by som to skusila aj ja a uvitam akukolvek radu.
Vopred dakujem za odpovede.