reklama

Lekvár pod fondant


reklama

Viete mi poradiť, či je dobré dať pod fondant lekvár? Keď som ho dala pod MMF tak sa mi to rozpúšťalo. Zajtra idem robiť Nodyho, tak mi poraďte, čo by som tam mohla dať okrem maslovej plnky. ĎakujemSmútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Korona, Pi, 23. 01. 2009 - 18:58

Majka, mne poradil Bohuš pod MMF - tortu potrieť tým istým krémom, ktorým som plnila, dať stuhnúť a potom potiahnuť. Dobre sa to tak robilo a nič sa netopilo. Plnku som mala karamelovú. Pre fondant si myslím ,platí to isté.

akinom, Pi, 23. 01. 2009 - 22:47

ja som doteraz dávala tak ako bohuš radil tú plnku čo bola v torte použitá a nie vždy to zabralo... a MMf sa topilo... pozerala som po zahraničných stránkach čo dať pod marcipán alebo MMF teda a vňčšina v zahraničí dáva tenkú vrstvu čokolády, skúsila som to teraz na poslednej torte, zatial neviem aký bude efekt...ale robilo sa mi dobre čokoládu som naniesla širokým štetcom , chvilku nechala zatuhnúť a obalila tortu MMF...

Zlomené srdceZlomené srdcedievčence robila som ešte len štvrtú a dávala som pod MMF punčovinu a nič sa nedialo Slnko

akinom, Pi, 23. 01. 2009 - 23:56

ano..mne s punčovinou to tiež dobre drží, ale niekedy sa nedá...preto som skúsila čokoládový poter...Vyplazený jazyk

Majka22, So, 24. 01. 2009 - 08:45

Ja vätšinou robím plnku so želatínou a až na druhý deň poťahujem tortu, takže s tou plnkou to už neide. Ale tá čokoláda je dobrý nápad, ale dá sa tak pekne uhladiť, ako maslo? a dobre sa to potom krája, alebo treba mať horúci nôž? papaZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

akinom, So, 24. 01. 2009 - 11:22

no ja som dala len tenučkú vrstvu štetcom a po zatuhnutí som to uhladila v pohode ako maslo , myslím že vďaka poťahu sa to krája normál, nie ako čokoládová, kde fakt na pekný rez treba horúci nôž... na toto odpoviem ako sa krája, až zajtra, až mi to povie zákazník... ja som to robila tiež prvý krát na podnety z netu, hlavne z amerických stránok...Úsmev

Majka22, So, 24. 01. 2009 - 14:31

Pozerala som teraz na nete a oni tam dávajú royal icing, ale to sa mi zdá už prehnane sladké ale raz to asi skúsim, im to ide tak od ruky a tak šikovne. PaZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Ja dávam čokoládu pod aký koľvek poťah, tiež mám skúsenosť že sa mi poťah topil ak bol nanesený na plnku alebo na džem. Pekný deň prajem.Mrkám Objímam Zlomené srdce

Ajka13, Po, 02. 02. 2009 - 09:24

Namiesto fondantu skúste ľadovú polevu je ako fondant akurát vydrží pekne či na torte,alebo zakuskov netopí sa a po zafarbení ostávajú pekné pastelové farby.Namiesto K2 je dobré roll Decor Icing akurát nemá mandľovú chuť je to neutrál bez príchutí.Je to balené v 6kg balení v Zeelandii kg stoji 3.183 bez DPH.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama