Lekvár pod fondant
Pozrite si aj
Majka, mne poradil Bohuš pod MMF - tortu potrieť tým istým krémom, ktorým som plnila, dať stuhnúť a potom potiahnuť. Dobre sa to tak robilo a nič sa netopilo. Plnku som mala karamelovú. Pre fondant si myslím ,platí to isté.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďíky papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som doteraz dávala tak ako bohuš radil tú plnku čo bola v torte použitá a nie vždy to zabralo... a MMf sa topilo... pozerala som po zahraničných stránkach čo dať pod marcipán alebo MMF teda a vňčšina v zahraničí dáva tenkú vrstvu čokolády, skúsila som to teraz na poslednej torte, zatial neviem aký bude efekt...ale robilo sa mi dobre čokoládu som naniesla širokým štetcom , chvilku nechala zatuhnúť a obalila tortu MMF...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčence robila som ešte len štvrtú a dávala som pod MMF punčovinu a nič sa nedialo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano..mne s punčovinou to tiež dobre drží, ale niekedy sa nedá...preto som skúsila čokoládový poter...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja vätšinou robím plnku so želatínou a až na druhý deň poťahujem tortu, takže s tou plnkou to už neide. Ale tá čokoláda je dobrý nápad, ale dá sa tak pekne uhladiť, ako maslo? a dobre sa to potom krája, alebo treba mať horúci nôž? papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja som dala len tenučkú vrstvu štetcom a po zatuhnutí som to uhladila v pohode ako maslo , myslím že vďaka poťahu sa to krája normál, nie ako čokoládová, kde fakt na pekný rez treba horúci nôž... na toto odpoviem ako sa krája, až zajtra, až mi to povie zákazník... ja som to robila tiež prvý krát na podnety z netu, hlavne z amerických stránok...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pozerala som teraz na nete a oni tam dávajú royal icing, ale to sa mi zdá už prehnane sladké ale raz to asi skúsim, im to ide tak od ruky a tak šikovne. Pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam čokoládu pod aký koľvek poťah, tiež mám skúsenosť že sa mi poťah topil ak bol nanesený na plnku alebo na džem. Pekný deň prajem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Namiesto fondantu skúste ľadovú polevu je ako fondant akurát vydrží pekne či na torte,alebo zakuskov netopí sa a po zafarbení ostávajú pekné pastelové farby.Namiesto K2 je dobré roll Decor Icing akurát nemá mandľovú chuť je to neutrál bez príchutí.Je to balené v 6kg balení v Zeelandii kg stoji 3.183 bez DPH.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Viete mi poradiť, či je dobré dať pod fondant lekvár? Keď som ho dala pod MMF tak sa mi to rozpúšťalo. Zajtra idem robiť Nodyho, tak mi poraďte, čo by som tam mohla dať okrem maslovej plnky. Ďakujem