
Veľmi dobrá olejová bábovka. Sestra si ju nevie vynachváliť, vyskúšajte, neobanujete. Je veľmi jednoduchá, ale super.
1 | hrnček | práškový cukor |
4 | kusy | vajce |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
Vymiešame si cukor so žĺtkami, pridáme vanilkový cukor, mlieko a olej. Nakoniec múku s PDP a sneh z bielok.
Kto chce bábovku mať ešte trošku inú, tak si môže pridať buď kakao do trošku odobratej hmoty alebo postrúhanú čokoládu, kokos alebo orechy.
Garantujem vám budete robiť už len túto, je veľmi dobrá.
Pečieme na 170 stupňov asi hodinu. Skontrolovať špajdlou, či je prepečená.
Sestra sa trápila s bábovkou raz takou, raz onakou, ale odkedy som jej dala tento recept, je koniec. Pracuje v Rakúsku a tam ju robieva, idú sa po nej zblázniť.
Robí ju každý týždeň, akurát ju obmieňa. Skúste ju, potom mi napíšte ako chutila. Držím palce. Nemáte čo pokaziť.
ja mam podobny recept na babovku,len trochu inak meriam suroviny a mam iny spôsob pripravy.Ako?
No ja len tak vsetko kratko a zjednodusene....
- 4 cele vajcia
-10 PL kryst.cukor
-1 vanilka
-1 dcl vlaz.vody
-0,5 dcl oleja
-trochu PDP
-14 PL polohr.muky.
Nechcem !machrovat!,ale naco MILE KOLEGYNKY pouzivate zvlast zltka a bielky??Takto sa pieklo volakedy/nebodaj aby nam rolady nesplasli alebo biskvity sa nezgecli/.?
Treba dat do mixera cele vajcia s cukrom,poriadne do husta vyslahat,pridat vanilku,olej,pomaly vodu
striedavo s mukou a PDP.Formu mazem maslom a sypem kokosom.
Praskovy cukor je drahy,krystalovy urobi taku istu sluzbu.
cele vajcia slaham uplne vzdy a na vsetko,ved kedy by som tie haldy zakuskov napiekla.Nezdrzovat sa,makat.
Vela uspechov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som včera robila špaldovú bábovku. Bola rovnako dobrá ako klasická len o niečo zdravšia. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam
,...robila som túto, ale namiesto oleja už dávam celé roztopené maslo, krásne vonia a vydrží dlhšie "vlhká" ako s olejom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja robím,len dávam kryštálový cukor.