Absolútne nemotorný začiatočník
Pozrite si aj
Ja síce niesom nejaký špeci cukrár, ale moje prvé ružičky boli podľa tohto návodu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7701 sú jednoduché a vykrajovala som ich pohárikom na pálenku ako štamperlik. Veľa zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez,len zacinam, tu napravo,su fotopostupy,a vela je tu,videa,velmi sa rada ucim z tychto stranok,tiez nemam take financie,na tie drahe vykrajovacky ,ked peciem len pre rodinu a znamich,daju sa krasne kvetinky vyrobit,aj z obycajnych vykrajovaciek,niesu az take krasne ako z tych drahych, su pekne,prajem vela inspiracie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež len začínam, som už piaty rok na MD, takže tiež peniažkami neoplývam. Mám len pár vykrajovačiek, a 1 tortovú formu, ale pomáham si hrncami a pekáčmi a pod. Teraz som objavila stránku www.dortomanie.cz a tam sú všelijaké rady ako upiecť netradičné torty aj bez foriem, ako spraviť patchwork s pomocou háčkovaného obrusa, ako spraviť tulipán a ľaliu bez vykrajovátka a pod. Len pri tom treba stráviť neakú tú chvíľku a potom sa ti zdá, že všetko je vlastne strašne jednoduché. Tak skús si to pozrieť. Možno som Ti trochu pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne za link na tú stránku - fakt sú tam úžasné veci a už aj si idem opisovať recepty a finty a možno do konca týždňa mi pribudne aj fotka môjho prvého dielka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na poťahovanie ti odporúčam ŽELATINOVÚ PASTU,recept nájdeš na tejto stránke v receptoch, resp.ak nemusí byť krásna biela hmota tak veľmi lacný je marcipán VARNA. Drahšie, ale praktickejšie a hlavne pohodlnejšie sú hmoty White Icing /cca 7eur/kg/ alebo K2 cca5eur/kg. Na ružičky želat.pastu nepoužívaj, rýchlo tuhne, Varna nie je vôbec vhodná. Z White Icingom sa robia výborne cez dva igelity, ja nepoužívam vykrajovačky, ale urobím si guličku ktorú vložím medzi dva jemne naolejované igeliti /nie mikrotény/ a prstom roztláčam tak, aby stred ostal hrubší a okraje úplne tenučké. Tak si pripavím lupienky - od najmenších až po najväčšie a prikladám ich ku kužeľu na špráratku ktorý mám vyrobený ako prvý. Hotovú ružičku pichnem do papierového košíka z vajíčok aby vytuhla. Chce to len cvik. Základ je kužeľ ktorý obaľuješ dookola, lupienky musia byť naozaj v strede hrubšie, inak sa ti bude vytvárať taký čudný kvet - čajová ruža. Lístky vyrábam tak, že vyvaľkám opäť hmotu medzi dvoma igelitmi potretými olejom a potom vykrajujem lístky buď formičkou /manžel mi ohol pliešok/, alebo špáratkom ale po vrchnom igelite, tak isto kreslím žilky po igelite! potom ich rukou poohýnam, aby neboli ako vojaci a nechám vyschnúť na tácke. Ak by si to robila z K2, miesto oleja použi škrob /solamyl/ a nechal lupienky trošku stuhnúť. Potom ich zliepaj tak, že kužeľ, resp.lupienok potrieš bielym alkoholom alebo liehom. Takýmto spôsobom som robila ružičky aj s mliečneho marcipánu /stačí polotučné mlieko a práš.cukor v pomere 1:1, trochu vody, resp.farby vo vode/, tam ale viac bolia palce a tiež rýchlo tuhne a treba ho opätovne rozmiesiť. Pri tomto mliečnom marc.igelit potieram olejom a hneď skladám ružu. Budeš si musieť zohnať iba farby, nejlepšie gelove, pár základných odtieňov ktoré budeš miešať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, ja som tiež na MD a taktiež dá sa povedať začiatočníčka, aj keď pečiem už od l8-tky./mám 41/ Pečiem tiež iba pre svoju rodinu /ktorá je veľká/, mám pár tort. foriem , dajaké vykrajovátka, ale tiež nemám peniažky na tie drahšie pomôcky. Sem tam si ale dovolím objednať niečo nové cez internet s fy Formax.Ale hlavne nápady a inšpiráciu čerpám z tejto stránky. Donedávna som internet ani nepoužívala, ale keď som objavila túto vynikajúcu stránku o pečení, tak som tu pomaly každý deň, ako mi to čas pri tej mojej malej čertici dovolí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte som zabudla, úplne na začiatok som dostala typ, tak som si kúpila knihu Julkine netradičné torty od Júlie Serekovej. A tam najdeš všetky základné postupy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús lístočky takto: Lístky zo šípovej ruže umy a vyutieraj uterkou do sucha a na rubnú stranu /spodnú/ nanes štetcom tekutú čokoládu, nechaj trochu zaschnúť a toto zopakuj ešte asi dva razy.Potom daj lístočky dobre stuhnúť do chladničky a jednoduchým zlúpnutím zeleného lístka získaš pekný čokoládový lístok, ktorý presne kopíruje originál.Veľa zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte čarodejníci a čarodejnice
Žiadne lepšie oslovenie ma nenapadá pri pohľade na vaše výtvory - proste niečo úchvatné pre mňa "nešikovnú maminu". Pri niektorých výtvoroch musím nalepiť až nos na obrazovku aby som sa presvedčila, či je to naozaj kvet či tráva či postavičky z tých všelijakých hmôt, pretože sú na nerozoznanie od skutočných - nejedlých. Keďže by som sa aj ja chcela naučiť urobiť aspoň ružičku a potiahnuť tortu nejakou hmotou (to nehovorím o tých všelijakých okrajoch a ozdobách), vedeli by ste mi povedať, čo by som si mala určite zadovážiť? (Nejaké vykrajovačky, valčeky, farby a tak?) Už som pozerala na stránky s cukrárskymi potrebami, ale určite to nechcem robiť profesionálne a tak by som chcela len to napotrebnejšie. Vzhľadom na to, že som na materskej s tretím decuľom, tak aj finančne si nemôžem dovoliť veľkolepé nakupovanie pomôcok. Budem vďačná za akúkoľvek odpoveď.

Všetkým vám prajem šikovné ručičky a veľa veľa nádherných dielok