
čokoládovo-čokoládová torta
350 | gramov | horká čokoláda |
350 | gramov | maslo |
225 | gramov | práškový cukor |
1 | štipka | soľ |
5 | kusy | vajce |
70 | gramov | mleté mandle |
2 | polievkové lyžice | kakao |
80 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | kusy | žĺtok |
50 | gramov | škrob |
250 | millilitrov | mlieko |
Vyhrejeme rúru na 180°C. Tortovú formu s priemerom 24cm vymastíme a vysypeme múkou.
Nad parou roztopíme 100g čokolády na cesto.
Zo 100g masla, 100g cukru a soli vyšľaháme krém a postupne do neho pridáme 5 žľtkov, a čokoládu. Z bielkov ušľaháme sneh.
Zmiešame mandle, kakao a prášok do pečiva a miešame ich spolu so snehom do krému. Pripravenú hmotu nalejeme o formy a pečieme 40 minút. Upečený korpus necháme do druhého dňa odpočívať.
Na prípravu maslového krému ušľahajte nad parou cukor, vanilkový cukor, žĺtky, škrob a mlieko. Krém nechať vychladnúť za stáleho miešania v rovnakej nádobe nad parou.
Nad parou roztopíme čokolovú polevu. Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridávame vajíčkový krém a čokoládu.
Korpus rozrežeme na tri pláty. Spodný a stredný plát natrieme jednou tretinou krému a ozdobíme.
torta na fotke je robená asi z dvoch dávok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak tento recept, vyzera ozaj načisto dočista čokoládovo, 350 g horkej čokolády hovorí za všetko.