reklama

čokoládová+džem a vanilková+maliny mrazené


reklama

Máte prosím overený recept na krém v jednej torte čokoládový+džem a druhá vrstva vanilkový + mrazené maliny. Neviem či bude lepší šlahačkový, alebo maslový krém. A tak isto či môžem dať džem aj pod šlahačkový čokoládový krém. ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

cinkalu, Ut, 07. 08. 2012 - 20:57

čokoládový: 250 ml šľahačkovej smotany a 330 g čokolády rozpustiť vo vodnom kúpeli, nechať vychladnúť, vyšľahať 2 maslá s cukrom a pridať roztopenú čokoládu
vanilkový s malinami:4 žĺtka vyšľahať s 2 vanilkami do peny, medzitým variť 130 g kryštálovéhu cukru a 6 polievkových lyžíc vody - variť na niť (asi 5 min) Horúci rozvar vliať do vyšľahaných žĺtkov a šľahať do vychladnutia pridať jedno maslo. Vajíčka sa uvaria v tom horúcom cukrovom rozvare :) Maliny ukladať zamrarené do vanilkovej plnky :)

Ahoj, a prosím ten čokoládový, treba to nechať odstáť do druhého dňa a potom pridat to maslo a cukor (práškový, a kolko cukru - tolko masla?) a vyslahať na krém? Skúšala si k tomuto čokoládovému aj nejaký džem?
Niekde som čítala že maliny dávať rozmrazené, tak ako je lepšie ich dávať?

Učím sa stále plnky, a nemám ich veľa vyskúšaných, preto sa takto vypytujem =)

cinkalu, St, 08. 08. 2012 - 20:24

tú čokoládu stačí rozpustiť v šľahačke a nechať asi hodinku vychladnúť, potom vyšľahať 2 maslá s asi 100 - 150 g práškového cukru a do toho vliať čokoládovú zmes a prešľahať. Dávam pod neho džem a je v pohode - višňový, malinový, jahodový...A maliny dávam mrazené - môžeš ich trošku poprášiť práškovým cukrom :)

Juj dakujem za recept, teda vyskusam, mozem naplnit uz vo stvrtok, ked torta bude na sobotu?

cinkalu, Št, 09. 08. 2012 - 14:03

Môžeš, tieto plnky dlho vydržia a torta ti aj tak musí v chladničke poriadne zatuhnúť, takže poťahovať môžeš až v piatok :)

Super, tak idem sa do toho za chvílu pustit, teda naplnim až večer a potiahnem zajtra večer. Ešte k tej čokoláde, možem dať rozpustit varovú a do toho aj ladové gastany?Alebo nejakú inu čoko?

overené to nemám, ale ja by som pod čoko nedávala dzem....mne by sa to bilo s tou chuťou malín.... neviem možno má niekto overené a chutilo... Mrkám Mrkám Mrkám

Bea40, St, 08. 08. 2012 - 13:46

Nika, ja dávam pod čokoládový falošný parížsky krém višňový frutafil, moji zákazníci to majú radi, alebo veľmi dobrý je čučoriedkový džem, jahodový džem.

Ahoj, ďakujem, a kde zoženiem ten višňový frutafil? zatial som ešte džem nedávala do torty.

Bea40, St, 08. 08. 2012 - 18:59

Nika, ja ho kupujem od pani Strokovej z Aditie - majú aj iné príchute alebo si ho môžeš objednať zo Zeelandie - ten z Aditie je mňam, moji chalani si ho dávajú aj do jogurtu. Ja nerozmrazujem ovocie pod plnky, na korpus natriem tenko džem, uložím mrazené ovocie, na to nastriekam plnku, zakryjem druhým korpusom. Ovocie si pustí šťavičku a v kombinácii s džemom je korpus hneď navlhčený - nemusí sa polievať.

Hmm... Len na objednanie cas uz nemam, idem piect uz zajtra. Vzdy som davala ovocie na krem a zakryla korpusom. Mozem dat aj klasicky visnovy zdem maliny a vanilkovy krem? A prestriedat to cokoladovym kremom? Mam strach ze tu tortu pokazim.

Bea40, Št, 09. 08. 2012 - 08:22

Nika, môžeš dať aj domáce džemy, ja dávam aj tie, neviem akú chuť bude mať višňový džem a maliny - skôr by som dala jahodový džem a maliny a vanilkový krém - je to dobrá kombinácia, moja kamarátka inú ani nechce a ešte dávam aj mrazené jahody - tie posýpam kryštálovým cukrom, ale odporúčam ich dávať na polovicu, aby si videla, či nie je vo vnútri náhodou pokazená, lebo zvrchu to nie je vidno

Bea40, Št, 09. 08. 2012 - 08:25

a ešte sa vrátim k tomu čokoládovému krému, ja ho nevarím nad parou, dám ho do hrnca od Tescomy, nechám zovrieť (stále miešam, aby mi to neprihorelo), dám vychladiť do studeného kúpeľa - je to takto rýchlejšie

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama