
Kamila
Vynikajúce citrónové rezy s kakaovým korpusom a sviežim citrónovým krémom.
Na dva kakaové korpusy: | ||
12 | kusy | vajce |
300 | gramov | práškový cukor |
6 | polievkové lyžice | hladká múka |
6 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém 1: | ||
3 | kusy | vajce |
15 | dekagramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
25 | dekagramov | Hera |
Krém 2: | ||
2 | kusy | Zlatý klas |
1 1⁄2 | decilitre | citrónová šťava |
2 1⁄2 | decilitre | voda |
15 | dekagramov | kryštálový cukor |
3 | kusy | vanilkový cukor |
15 | dekagramov | Hera |
Dokončenie: | ||
3 | balíky | citrónová poleva Dr.Oetker |
Cesto:
Upečieme si 2 ks tmavé piškóty.
Postup na jednu piškótu: 6 vaječných bielok vyšľaháme na tuhý sneh a dáme bokom.
6 žĺtok vymiešame s pr. cukrom, pridáme hl. múku, troška kypr.prášku, kakao a po lyžiciach pridávame tuhý sneh, ľahúčko premiešame.
Cesto vlejeme do vopred vymasteného a múkou vysypaného plechu a upečieme. Takto si pripravíme 2 ks cesta.
Krém 1:
Vajíčka, kr. cukor a vanilky vyšľaháme nad parou. Po vychladnutí ho postupne pridávame, do vopred vymiešanej Hery a dáme ho bokom.
Krém 2: 2ks Zlatý klas,1,5 dcl citr. šťavy, 2,5 dcl vody, 3 ks vanilkového a 15 dkg kr. cukru, uvaríme na puding.
Dáme ho bokom a pridávame doň za stáleho miešania po lyžičkách 15 dkg Hery. (Bez tuku po vychladnutí by sme mali nepoužiteľnú tvrdú hmotu.
Takto zmiešaný puding necháme vychladnúť, len aby bol "vlažný". Vlažný puding mixérom dobre premiešame a postupne po lyžiciach pridávame a miešame, vajíčkový krém nad parou. Takto získame skutočne chutný citrónový krém.
Z krému si - odoberieme asi 2 pol. lyžice na vrch zákusku a dáme na - chlad.
Zostávajúci krém natrieme na jednú piškotu a druhou ju prikryjeme.
Vrch zákusku potrieme krémom /tie 2 pol.ly- žice/ a dáme do chladničky schladiť.
Keď je dobre schladený polejeme citrónovou polevou. Ja používam od Dr.Oetkera, 3 ks podľa návodu.
V prípade nejasnosti ozvite sa .Nech sa vám darí.
Bude aj foto?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nerozumiem čo sa deje,ale konečne je už tam aj foto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Peknučké foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú výborne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty