
vynikajúci lahodný koláčik
Cesto: | ||
55 | dekagramov | hladká múka |
10 | dekagramov | práškový cukor |
20 | dekagramov | Palmarin |
1 | kus | prášok do pečiva |
3 | kusy | žĺtok |
Plnka: | ||
750 | millilitrov | mlieko |
5 | polievkové lyžice | múka |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | citrón |
Poleva: | ||
3 | kusy | bielok |
250 | gramov | práškový cukor |
trocha | citrónová šťava |
Cesto:
Všetky ingrediencie spracovať, rozdeliť na 4 časti, rozvaľkať a upiecť na zosúvacom plechu. Cesto po upečení má byť biele.
Plnka:
7,5 dcl mlieka a 5 pl múky uvariť na hustú kašu. Po vychladnutí pridať 25 dkg masla vyšľahaného s 25 dkg pr.cukru. Nakoniec vmiešať šťavu a kôru z 1 citróna.
Na plát natrieť 1/2 plnky, prikryť plátom, ten natrieť marhuľovým džemom, zas plát a na ten dať druhú 1/2 plnky a prikryť štvrtým plátom.
Na vrch vyšľahať tuhý sneh z 3 bielkov a 25 dkg práš.cukru, pár kvapiek citr.šťavy.
Dobrú chuť!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten sneh netreba šľahať nad parou?
Iste ich vyskúšam, citrónové máme veľmi radi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som si ten recept iba preložila do slovenčiny a nebolo mi jasné, či ho treba šľahať alebo vymiešať ako na polevu, tak som vyšľahala a pridala aj citr.šťavu. Síce som vygooglila neskôr aj obrázok, ale tam dľa ozdoby bola poleva, takže sa dá aj so snehom aj s polevou.Nám takto veľmi chutil.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
