reklama

Burgenlandské keksy

Pridal/a gabE dňa 24. 07. 2011 - 17:49 - Recepty gabE
obrázok k receptu

reklama

krehké, jemné,

Ingrediencie
200 gramov maslo
200 gramov múky
50 gramov kryštálový cukor
3 kusy vajce
2 kusy bielok
185 gramov kryštálový cukor
10 gramov maslo
1 kus čokoláda
1 kus džem
Postup

Z múky, práškového cukru, masla a vajec vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu odstáť v chlade. Medzitým veľmi dotuha vyšľaháme nad parou 2 bielky s cukrom a necháme vychladnúť. Touto hmotou naplníme plniace vrecúško.

Cesto vyvaľkáme na cca 2-3 mm hrúbku, vykrajujeme kvietky, uložíme na plech, zo snehovej hmoty nastriekame na polovicu množstva kvietkov krúžky (aby bola v strede diera) a dáme pri 170 °C upiecť.

Čokoládu spojíme s maslom nad parou. (Prípadne môžeme použiť aj kúpnu čokoládovú polevu). Po upečení spájame prázdne keksy s keksami so snehovou čiapočkou spolu marmeládou, do každého stredu nalejeme roztopenú čokoládu a necháme stuhnúť.

Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama