
Kysnuté slané koláčiky, plnené bryndzovou plnkou
1 | kilogram | polohrubá múka |
125 | gramov | tuk |
1⁄2 | deciliter | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusy | žĺtok |
Kvások:
1/2 l mlieka, 1 kocku droždia, trošku cukru. Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozmrvíme droždie a necháme vyplávať na povrch.
Plnka:
250 g bryndze, 2 v šupke varené väčšie zemiaky, kôpor, pažítka, 1 celé vajce,soľ.
Do misy dáme múku, roztopený tuk, olej, žĺtky, soľ. Pridáme kvások. Dobre premiesime a necháme na teplom mieste vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku. Do bryndze pridáme očistené a na jemnom strúhadle nastrúhané zemiaky, kôpor, pažítka, celé vajce, soľ a dôkladne premiešame.
Keď je cesto vykysnuté, rozváľame na hrúbku asi 1 cm a kolieskom o priemere asi 5 cm vykrajujeme kolieska. Na plechu ešte trošku stenšíme stred, a plníme plnkou. Vydličkou upravíme. Pečieme na 180°C asi 15 minút.
Pridávam sem recept prvý krát, tak neviem ako to dopadne. Dúfam že budú chutiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tieto ľúúbim!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
VĎAKA
