reklama

Bryndzovníky

Pridal/a Lubica67 dňa 07. 11. 2012 - 20:10 - Recepty Lubica67
Bryndzovníky, Recepty na slané pečivo a koláče, Lubica67

reklama

Kysnuté slané koláčiky, plnené bryndzovou plnkou

Ingrediencie
1 kilogram polohrubá múka
125 gramov tuk
1⁄2 deciliter olej
1 čajová lyžička soľ
2 kusy žĺtok
Postup

Kvások:

1/2 l mlieka, 1 kocku droždia, trošku cukru. Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozmrvíme droždie a necháme vyplávať na povrch.

Plnka:

250 g bryndze, 2 v šupke varené väčšie zemiaky, kôpor, pažítka, 1 celé vajce,soľ.

Do misy dáme múku, roztopený tuk, olej, žĺtky, soľ. Pridáme kvások. Dobre premiesime a necháme na teplom mieste vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku. Do bryndze pridáme očistené a na jemnom strúhadle nastrúhané zemiaky, kôpor, pažítka, celé vajce, soľ a dôkladne premiešame.

Keď je cesto vykysnuté, rozváľame na hrúbku asi 1 cm a kolieskom o priemere asi 5 cm vykrajujeme kolieska. Na plechu ešte trošku stenšíme stred, a plníme plnkou. Vydličkou upravíme. Pečieme na 180°C asi 15 minút.

Doplňujúce poznámky

Pridávam sem recept prvý krát, tak neviem ako to dopadne. Dúfam že budú chutiť.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama