Bryndzové pagáčiky

Popis

Slané pagáčiky.

Bryndzové pagáčiky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

500gramovhladka muka
250gramovbryndza
40gramovbravčová masť
2kusyvajcia (ak je veľké, stačí jedno)
1čajová lyžičkakopcovitá soli
1čajová lyžičkazarovnaná prášok do pečiva
200gramovmlieko
  rasca na posypanie
  rozšľahané vajce na potretie

Inštrukcie

Všetko spolu zmiesime na tuhé cesto a necháme aspoň dve hodiny odpočívať.Cesto rozvaľkáme na veľký plát, pomyslene rozdelíme na tretiny a preložíme, budeme mať tri vrstvy (obdĺžnik) a znova pomyslene rozdelíme na tretiny a preložíme, máme 6 vrstiev.Kocku čo nám vznikne vyvaľkáme na plát hrubý asi 7mm.5 je málo, 10 je moc.

Vykrajujeme malé kolieska, potrieme rozšľahaným vajcom, môžeme roztlačiť mriežkou na pretláčanie zemiakov, vznikne nám na vrchu taka mriežka.

Ak sa nám nechce vykrajovať, koliečkom si narežeme štvorce alebo obdĺžničky.

Pečieme na papieri na pečenie na 200-220 stupňov, podľa rúry, 13-15 minút do ružova.

Dobrú chuť.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.