
reklama
Pre zmenu môžeme na jar namiesto tyčiniek vykrajovať napr. kačičky a zajačiky.
Ingrediencie
250 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | maslo |
150 | gramov | bryndza |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
Na vrch: | ||
soľ | ||
sezamové semienka | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Zo surovín vypracujeme jemné cesto. Vyvaľkáme na 3 mm a vykrajujeme zvieratká.
Preložíme ich na plech s papierom na pečenie. Oči urobíme pomocou slamky na pitie. Potrieme vajíčkom, posypeme soľou a sezamovými semienkami.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C cca 12 minút.
Doplňujúce obrázky




Celkový čas
42 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.