Ako dlho vydrzi plnka z vajec?
Pozrite si aj
Keď bude v chladničke, určite sa nepokazí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Plnka z vajec šľahaných nad parou dostatočne dlho, t.j. aspoň 1/2 hodiny, určite vydrží dlhšie ako plnka z pudingu, samozrejmé je použitie čerstvých vajec, nakoľko je to na stuškovú,t.j. pre dospelých ochutenie plnky rumom nezaškodí a pôsobí ako konzervant, pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím len tieto plnky, lenže vo vodnom kúpely, aby sa rýchlejšie krém urobil, tak netreba šľahať tak dlho max. 15 min,´torta vydrží dobra aj 3 týždne, to mám 100% overené aj doma, krém sa nepokazí ani ked je dlhšie vyťiahnutý tak ako pudingové, ktoré ľahko skysnú, keďže je tam mlieko.A rum je tam samozrejme výborný tiež.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jani toto ma velmi zaujalo, prosim ta mozes to viac rozpisat ako to slahas len vo vodnom kupeli? horuca voda pripadne velkost nadoby, vies tak po lopate:)
dík si zlatá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež robím krém šlahaný nad parou z vajec. Velkosť nádoby :) tak aby sa jeden hrniec zmestil do druhého (na tesno) A do spodného dám vodu ale nie vela pretože ten vrchný hrniec nesmie byť jeho dno ponorené v horúcej vode má to byť len nad parou, inak by sa ti vajcia uvarili. (vodu postupne dolievam ked sa odparí) No a šlahám to šlahačom tak musí byť ten hrniec aj dosť hlboko aby neutrpela kuchyna na kráse . No a ja občas aj odbehnem teda nešlahám to 30 minút
ALe šlahám to až do vtedy kým sa mi nevytvorí cestička po vareche (to tak skúšam prejsť po dne hrnca) No a ak budeš chcieť recept teda môj tak ti napíšem ale až po 16tej teraz som v práci
a ten zošit s receptom mám doma.
Dúfam že ti to pomôže ak nie tak potom odpoviem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem ale ja robievam nad parou krém, len mi ide o skrátenie doby slahania lebo fakt tych 30 minut uz ma ruky dost bolia:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som si teraz všimla že JANAAB napísala že vo vodnom kúpeli.
Jej fakt len 15 min? No a ja som si myslela že sa mi to zrazí? Nie? No toto, viac hláv viac kapusty Musím skúsiť!
Ale to musím asi šlahať v kuse? (nonstop)
15 minút?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nič sa nezrazí!!!!!! vo vodnom kupeli je tak že si dám hrniec, varím v nom vodu /stíšene aby neprskala von/ a šľahám ponorené v tej variacej sa vode, takto to robím už desať rokov a v živote sa mi nič nezrazilo, veď to šľahám, nepozeram na to! proste hodím do plechovej misy vajcia, kakao a kr.cukror a hned šľaham vo vode, robím tak všetky, biely, karamelový aj tento kakaový, naozaj sa tomu nič nestane a 15min je maximum a to s desiatich vajíčok,v živote nikomu nič nebolo, je to horúce a vajíčka 100%uvarene, nie seknute, fakticky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
taktiež súhlasím..ja robím len plnky z vajec a v chladničke vydrží aj mesiac..len ju treba prešľahať..dôležité je aby boli vajíčka čerstvé a dobre sa s cukrom nad parou rozpustili. Všetko dobré nech tortička vyjde
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
či nad parou, alebo vo vodnom kúpeli, vždy si najprv rozšľahám vajcia s cukrom, cca 2 minúty a potom dávam na paru/vodný kúpeľ/-kastról s vodou ,naň dám vandlík/misku ,smaltovanú,antikorovú-plechovú/ to je jedno, len musí dobre sadnúť na ten hrniec s vodou, a šľahať stále, aby sa neseklo, až do uvarenia , ak dávam kakao, tak tiež ho tam dám predtým ako ide nad paru, ale keď dávam čokoládu tak tú si stopím a potom do toho vmiešam, takto robím ja, lebo to tak robila aj moja maminka, je to osvedčené, tak mi netreba meniť, ak som pomohla som rada
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čítam a čítam a ten krém nad parou by som rada vyskúšala môžete mi sem prosím napísať recept s postupom aby som to ako na prvý krát nepoplietla??
robila som už falošný parížsky a ten je skvelý s vajíčkami
kolko však vydrží som neskúšala môžem ho dávať napr, na zlepovanie lineckého a ako dlho potom vydrží???
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak urobila som ten kremik čokoladovy od maxelky tiez nad parou som šlahala, ale musím povedat je výborný!!!!!!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
základný recept: na 1 maslo 250gr: 3 celé vajcia vyšľahať s 3 lyžicami cukru kryšt.a dať nad paru/vodný kúpeľ a šľahať do uvarenia - ochutnávaj, budeš cítiť, že je uvarený - musí byť hustejší, keď vychladne, ešte zhustne.Ak chceš kakaový pridaj zároveň s cukrom kakao, asi lyžicu na 3 vajcia, alebo po hned po uvarení nalámanú čokoládu 10dkg, miešaj do rozpustenia, alebo do mierne vychadeného stopenú, ak chceš vanilkový, tak daj dužinu z vanilkového lusku, je to mňam, alebo len vanilínový cukor podľa chuti. Ja dávam do torty 32 cm 4 masla tak plnku robím z 12 vajec a 40 -60dkg čokolády, dávam tú z LIDLa co je balená 20dkg a stojí 0,99e, teraz zdražela, krém je výborný s rumom-vtedy stačí 40dkg, ked bez rumu daj 60dkg,keď ti krém vychladne tak v druhej miske si vyšľahaj do penista maslo a do masla pridávaj uvarený krém a šľahaj chvíľu, aby sa pekne spojili, pridaj rum podľa chuti neobanuješ, toto je starý recept, moja maminka sa ho učila v škole v Skalici už v roku 1935
a odvtedy sme mu verní, neboj sa nedá sa pokaziť, je to starý recept, určite ho robí veľa cukrárok, nedám naň dopustiť je to delikatesný krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem už aj vytlačený a ako dlho to treba šlahať stačí tých 15 minút???
pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som tu nová....kde sa dajú pozrieť vaše receptíky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz je na čokoládu v Lidli akcia - v akcii sú aj iné suroviny na pečenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ja necham v slahaci vyslahat vajcia s cukrom a ked uz su vyslahane tak ich dam nad paru a sem tam preslahavam dokial to neni horuce,potom dam vychladit,zatial sa mi vyslaha hera do peny a spojim to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... tiež najradšej robím šľahaný nad parou ale ja šľahám 6 vajíčka, 300 g kryš.cukru, 2 vanilky, 1,5 PL kakaa asi 2min ako písala elian a až potom dávam na paru tak, že dno misy sa skoro dotýka vody a už vôbec nešľahám len vareškou miešam asi po 10 min pridám 15Og čokolády (len nalamem) a miešam ďalších 10-15 min. Preložím do studenej vody a miešam kým nevychladne. Vymiešam si dve masla po 250g, zvykla som dávať 1ks Heru a 1ks normálne čajové maslo a rum a pomaly pridávam čoko,hmotu. Robím to ponorným mixérom ale asi len polovicu hmoty, zvyšok normálne po častiach pridávam a poriadne primiešam vareškou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ria ja sa chcem spýtať to ponorný mixér myslíš ten s tou jednou tyčou (nie ten čo sú dve metličky? )lebo ja som to s ponorným neskúšala tak by som skúsila.
No aj mne treba vela vecí vysvetliť po lopate
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No kočky tak ja neviem...vždy keď robím vaječný krém nad parou tak sa mi po zašľahaní tuku sekne ako to robíte vy, že je pekne hladký? Už som skúsila hádam všetko a nič nepomohlo
ale tento od elian skúsim uvidíme ako to dopadne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
seká sa rád biely, ked dávaš kakao tak sa tak neseka, prípadne daj viac tuku, ja dávam na vajíčko 100g masla, ked sa sekne hod len nad paru znova a par sekund šľahaj tam a potom už len odložené a pekne sa spojí a zostane hladúčky, musí ti narásť veľka pena pri šľahaní vtedy je naj a do bieleho poradím hodiť bielu čoko, vtedy sa nezrazí, dávam peniažky a ani ich netopím dám ich do vyšľahanej horúcej peny a potom len zašľahám do roztopenia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stanka ani vaječný svetlý sa ti nesekne keď ho zložíš s pary tak do neho hneď zašľahaj kúsok hery alebo čo používaš. Zvyšný tuk až po vychladnutí. Nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak babulky, ste ma inspirovali...dakujem za vynikajuce a osvedcene triky!!! Vsetky ste perfektne!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne ako píše JAANAB,ja robím tiež len vo vodnom kúpeli a tortu čo som robila pre nás sme jedli ešte po dvoch týždňoch a sme tu,nikomu nič nebolo žiadna salmonela ani podobné črevné choroby,len cítili sme tam všetko klobásku,masko,slaninku lebo babka ju zabudla zakryť,ale v pohode.A keď dávam do vyšľahaného masla rum tak si ho trošku v mikrovlnke zohrejem na tých 5-10 sekúnd podľa množstva a po 2 naberačkách pridávam krém,zašľahám a pokračujem až nemám zašľahaný všetok krém a vôbec sa mi vôbec nezráža.Takto to tiež robím už ani neviem koľko rokov lebo tiež sa mi vedel občas seknúť no teraz už nič a asi aj preto lebo mu dohováram aby to neskúšal
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ked davam rum, dam trošku praškového cukru a do toho rum...spolu to zaslaham....potom je to OK
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
našla som tu od Maxelky celkom dobry recept na čokoladovu plnku z vajec.Chcela by som ju urobit, len dnes je streda dnes ju potrebujem robit a či sa ale nepokazi do piatku.Ma byt na tortičky na stužkovu aby sa dievčencom nesposobila nejake problemy zdravotne
