Zessan
Pozrite si aj
tu slahacku si vyslahala?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie celkom...tak napoly...
už je to trochu tuhšie ale na oko sa i nepáči, čo by pomohlo, aby bol krajší?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keby som tam zamiešala kyslú smotanu? bolo by to krajšie, alebo sa to celkom zgrcne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja davam 0,5l slahacky (rastlinnej!!) 100g zeasanu a 1,5-2dcl vody, vzdy sa mi to pekne do hladka vymiesa... raz som robila s obycajnou slahackou a zrazilo sa mi to..nebude to tou slahackou? neviem co s tym robit, ja som to vyhodila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nevyhadzuj to, vmiešaj to do mäkkého masla, musí to mať rovnakú teplotu aby ti ne neseklo, potom by to mohlo byť OK
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elenka, super, ja to robím taky tak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zesan s vodou rozrobiť a potom do neho vmiešat na tuho vyšlahanu šľahačku zmiešat to spolu ked by bola masa husta priliať vodu a dobre premiešať a výsledok je ok nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ono záleží od toho aký to je zeesan, lebo nie všetky majú rovnaké dávkovanie. Ja dávam 33 %-nú šľahačku a vyšľahám ju natuho a tak tam pridám zeesan rozrobený vo vode. Ono to nie je hneď celkom tuhé, ale po naplnení torty to v chlade ztuhne. Ale zas keby si čakala kým to ztuhne, tak by sa ti to zle roztieralo na tortu. Lepšie je to natrieť kým to ešte nie je celkom tuhé. Jogurtový zeesan robím 125 g zeesanu na 200 ml vody a 250 ml šľahačkovej smotany. Ten je najviac tuhý. Ostatné, malinový, jahodový, banánový, višňový, čokoládový, tiramisu, majú väčšinou rovnaké dávkovanie, ale nie sú až také tuhé ako jogurtový, tak som si prispôsobila dávkovanie. Na 63 g vody, dávam 75 g zeesanu a 250 ml šľahačkovej smotany. Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za rady, vmiešala som tam ešte kyslú smotanu a bolo to lepšie, škoda, že som neskúsila to maslo...mohla sa polepšiť Ona inak nebola zlá na chuť, len naoko akoby trochu zrazená...ďakujem ešte raz, na budúce buem múdrejšia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím poradte, prečo mi nechce stuhnúť šľahačka so zessanom, dla som 2x180ml šľahačky a na 1dcl vody som dala 10dkg zeesanu..
a ako to má vyzerať? Lebo mne to pripadá akoby to bolo seknuté.....