zelatina
Pozrite si aj
ahoj ja ked robim tak na 1 smotanu mam 2dcl vody a 1dkg želatiny nechám napučat v dalšom 1 dcl vody uvarim 5 dkg cukru pridám napučanu želatinu už nevarit necham vychladnut a zmiešam s vyšlahanou smotanou .Myslim že máš malo vody
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak dokopy k smotane das 3 dcl vody? ja som to prvy krat robila a to podla receptu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Daniela zle som to napisala do 1dcl namočit želatinu a v druhomd deci uvarit cukor takže na 1smotanu 2 dcl vody ja tak robim Pisecku tortu dufam že Ti to pomôže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Este ak mozem sa chcem opytat v druhom recepte je napisane ze treba zelatinu v platkoch nechat napucat. Potom treba napucanu zelatinu vytlacit a na miernom ohni nechat rozpustit, trochu jogurtovej zmesi rozmiesat so zelatinou a primiesat potom k ostatnej jogurtovej zmesi. Nebude ta zelatina tiez taka tuha ked tam nedam vodu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj , ja robim len zo zelatinou a je to velmi lahke... Tie platky alebo prasok si namocis podla navodu do STUDENEJ vody. Priblizne po 10 minutach tie platy chitis do ruky a vyzmychas ako pradlo a das do hrnceka co mozes dat na sporak(bez vody). Na sporaku ohrievas a miesas dokial sa ti nerozpusti. Daj zo sporaka dolu a pomali pridavaj 1 lyzicu slahacky. Miesaj a zase 1 lyzicku a miesaj...postupne mozes pridat celu slahacku a daj do chladnicky RIADNE vychladnut. Asi po 1-2 hodinach normalne vyslahaj ako by sa nic nestalo. Daj do torty . Po 4 hodinach to mas tuhe.Mne sa zatial nikdy nic nestalo.
Ja mam dobru skusenost pomerom 500g slahacky na 2 platky zelatiny.
Vela stastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem, akurat sa mi ta zelatina nakoniec podarila rozpustit tak je prva torta na svete,
este ma podobne torty cakaju 2 tak mi drzte palce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte potrebujem surne pomoc, robim tortu a navrch ma ist slahackova napln. Ta napln sa robi so sladkej smotany a zelatiny. Vo vodnom kupeli sa rozpusti napucana zelatin (2 PL vody a 1CL zelatiny cirej v prasku) vychladnuta zelatina sa zmiesa s dohusta vyslahanou sladkou smotanou. Skusala som to len sa mi to ani raz nepodarilo, zelatina hned stuhla skor nez vychladla a smotana sa mi nedala vyslahat dotuha. Prosim vas napiste mi postup ako to mam spravne spravit. Vobec neviem kde robim chybu. Vopred dakujem