
Komentáre
Ja robim parížske rošky z gulaneho cesta orechového a máme ich radšej ako tieto snehove.Napišem recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám takýto a som s ním veľmi spokojná....
4 bielky , 30 dg kr.cukru , 15 dg postrúhaných preosiatych orechov,3 PL hrubej múky , trochu prášku do pečiva
Nad parou vyšľahať bielky s cukrom ,po vyšľahaní pridať orechy,múku s práškom do pečiva...na plech striekame rožky a sušíme ich v rúre.Plnka sa robí zo zvyšných žĺtkov k tomu sa pridá 8 PL kr.cukru plus kakao.Nad parou šľaháme do zhusnutia,po vychladnutí prišlahať 20 dg masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mam malicko iny nez monika:
2 bielka,15dkg krystal.cukru,7.5dkg mletych orechov. bielka vyslaham dotuha, vsypem cukor, hned to dam nad paru a na 2 slaham do tuha dovtedy kym to nie je horuce (skusam prstom), odstavim vsypem orechy, jemne premiesam striekam a ususim.
plnka 2 zltka vymiesam s vanilkou medzitym dam varit 65g krystal cukru s 3lyzicami vody(varim asi 5minut) vlejem do zltok a slaham 5 minut na prechladnutie potom pridam 115g zmaknuteho masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam cesto tiež podobné ako Monika: 4 bielka,300g práškového cukru,150g mletých orechov, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva.
Plnku robím inú, bez vajec : 1 konzerva Salka,1 polievková lyžica práškového cukru, 100g čokolády na varenie,100g kakaa,250 g masla
Bielka s cukrom šľahám nad parou cca 10 min.Potom odstavím a vmiešam orechy a múku s práškom do pečiva.Tiež potom striekam rožky na plech a suším pri teplote 100stup.C asi 40min.
Plnka : Salko,cukor,čokoládu rozpustiť v hrnci s dvojitým dnom,alebo nad parou.Po rozpustení primiešať kakao a miešať chvíľku do zhustnutia.Po vychladnutí postupne vyšľahať s maslom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak má niekto recept na Parížske rožky,nech mi pošlem prosím na môj mail.
Ďakujem.