reklama

White buttercream


reklama

Idem Vás pekne poprosiť. Mala by som robiť nepoťahovanú tortičku, len potretú white buttercreamom. Naštudovala som všetky možné recepty, ale ešte som neskúšala, stále mám pocit, že akonáhle použijem naše nažltlé maslo, nemám šancu mať tak krásne biely krém. Robili ste ho už niekto, máte s tým skúsenosť?
Ďakujem.
Takto nejako by to malo vyzerať.
https://www.pinterest.com/janeybug/pretty-cakes-for-wavy-or-cream-chees…

Pozrite si aj


reklama


reklama

zuzuz1, Ut, 07. 04. 2015 - 07:57

ahoj...presne takyto styl mam robit aj ja... a som velmi zvedava co ti (a teda aj mne) baby poradia... ja by som sa rada nasemu maslu vyhla.. napadlo ma mascarpone zmiesane s pomazankovym maslom ale bolo by to asi prehnane drahe :( nieco som niekde zapocula ze by sa mal dat urobit hyslahany bielok nad parou zmiesany s cerou?? neivem mozno som si zle precitala... v kazdom pripade som zvedava... mna caka takato: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/11106…

domik, Ut, 07. 04. 2015 - 08:01

ahoj Úsmev ja by som si urcite vybrala recept, v ktorom je trosku menej masla (v pomere k prask. cukru) ako v inych receptoch (a zaroven precitala recenzie inych na dany krem, nech aspon priblizne viem, do coho idem). tiez zvyknem urobit skusobnu davku (malu, napr. z 1/4 ingrediencii), ak nieco robim prvykrat, aby som videla, ako to funguje v mojich podmienkach. vseobecne by som ti odporucila pouzit vanilkovy extrakt "clear", lebo napr. domaci ti krem moze trosicku zafarbit (kedze primarne je tmavohnedy). a tiez namiesto mlieka urcite pouzi smotanu na slahanie. ta ti krem nadherne vybieli Mrkám

Zlata09, Ut, 07. 04. 2015 - 09:17

A čo tak použiť tento krém:
Bielkový krém od Rybičkinej mamky
4 bielky, 180g cukru krupice, 500g masla, 100g práškového cukru.
Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor. Hrniec vložíme do väčšieho hrnce s vodou a dáme variť. Ihneď začneme šľahať. Voda by sa mala začať variť za 10 minút, celú dobu šľaháme. Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, nie viac ako minútu ( bielky by sa zrazili). Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty. Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť.
Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom.
Krém je veľmi trvanlivý, jemný a biely.

Ideálny krém na zdobenie, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva.

Gitula, Ut, 07. 04. 2015 - 12:32

Ja by som tam dala vyšlahaný bielok s cukrom a trošku citronovou šťavou
nad parou to je bez masla aj dobre drží tvar Tlieskam Tlieskam Tlieskam
ale máte tu návrhy si môžte vybrať,nech sa vám darí Áno Kvietok

zuzuz1, Ut, 07. 04. 2015 - 13:41

a nepopraska cisty sneh? nastastie mam zvysne bielky z cokoladoveho kremu tak samozrejme oskusam dopredu... len sa bojim aby v chlade nepopraskal...

Gitula, Ut, 07. 04. 2015 - 18:20

určite nie len aby bolo dobre vyšlahaný a to pôjde,tomu v chlade nič nestane Úsmev

anusa, Ut, 07. 04. 2015 - 16:50

já mám tento recept a je fantastický len treba ozaj mäkké maslo aby sa nezrazil na 1 bielok ide 55g cukru kryšt. a 80 g masla bielky sa zohrejú nad parou s cukrom odporúčam odmerať a neprekročiť 70 stupnov teplotu ,taký horúci krém dať do mixéra a šlahať až do peny ,po vychladení opatrne pridávať maslo a rôzne príchute ,na chuť je fantastický a je hlavne na takéto zdobenie Áno

novanka, Ut, 07. 04. 2015 - 20:57

Ďakujem dievčatá všetkým veľmi pekne, mám na to čas, tak idem určite vyskúšať viac verzií. Veľmi ste mi pomohli, vďaka. Úsmev

novanka, Ne, 14. 06. 2015 - 23:22

Tak som zatiaľ len skúšala, dva krémy nad parou šľahané tu vyššie spomínané, v podstate sú veľmi podobné, krém sa mi veľmi páči, nechala som ho aj von na kúsku vyložený dlhšie a bol krásne stabilný, ale bohužiaľ, k bielej farbe to má ďaleko, maslo je predsalen maslo. Takže mi to najviac vychádza na tú šľahačku s mascarpone, farebne určite, ešte to zajtra skúsim, ako vydrží dlhšie na vzduchu, ale verím, že v pohode.

klasicky american style buttercream ja osobne velmi nemam rad, proste len maslo + tona cukru :D a kedze europske maslo je zlte, aj tak nikdy nebude taky biely... na nete som videl recepty na tento krem, kde namiesto masla ide kokosovy olej, ktory je biely, resp. neutralny. napr. tu: http://www.craftsy.com/blog/2015/01/how-to-make-vegan-buttercream/

A kebyze skusis take to maslo v takom modro-striebornom obale, myslim, ze som ho v Tescu videla...? raz som ho kupila a nebolo take nazltle ako ostatne..

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama