tvda marlenka
Pozrite si aj
Ivetinka
ja roky pečiem Marlenku a vždy mi zmäkla. Len čo jednotlivé cestá ponatieram plnkou asi po polhodinke je už fajn mäkučká.
Keď ponatieraš cestá plnkou nechaj celú Marlenku v kuchyni postáť aspoň 1 aj 2 hodinky, až potom ju daj do chladničky.
Ak by si ešte chcela nejakú radu kľudne mi napíš na môj kontakt.
Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem evicka si zlatá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ju zabalim do celofanovej folie a dam na do špajze na dlazdice, z vecera do rana az potom do chladnicky. Tiež ju mam mäkučku NEBOJ SA
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem kočky som nervózna lebo som ju este nerobila tak dúfam, že prvý krát to nebude prepadák
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neboj zmekne zalezi aky krem si pouzila ak z karamelovho salka tak tomu dlksie trva zmeknutie ja robim taky,ze upalim cukor zalejem mliekom a spravim pudink a este do tepleho zamiesam maslo a medom osladim a vlaznym natieram platy a hned je mekucky az moc skuz recept tu pod nazvom Neprava marlenka zatial sa paci kazdemu kto ho jedol...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivetinka, ja mám skúsenosť s marlenkou aj dobrú aj zlú. Ak si robila krém len salko/varené 2 hod./ a maslo, tak trvá dlhšie kým zmäkne a ešte k tomu nesmú byť pláty hrubé a dlho pečené a plnky musí byť trošku viac. Ak si robila salko + maslo + puding, tak je plnky viac a hneď zmäkne. Určite marlenku nedávaj aspoň na 12 hodín do chladničky. Originál recept je taký, že marlenku nedávajú vôbec do chladničky - to isté platí pre tie torty - marlenky v obchode, sú balené v krabici a bežne vyložené v regáli. Držím palce, aby marlenka zmäkla a všetci ste boli s ňou spokojní
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim vas dievcata upokojte ma. Vcera som prvy krat robila marlenku podla receptu z varechy je to ten isty co najdete vsade.V recepte bolo upozornenie,ze platy budu po upeceni tvrde,ale pod plnkou zmaknu.mne sa ale zda ze nemaknu. rano som kontrolovala odrezky natrete plnkou.dakujem