
tkatka
Tvarohová maškrta s ríbezľami a černicami :)
Cesto: | ||
3 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
110 | gramov | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | sódovka |
4 | gramov | prášok do pečiva |
10 | gramov | kakao |
Plnka: | ||
250 | gramov | tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3 | gramov | želatína |
2 | polievkové lyžice | voda |
175 | gramov | šľahačková smotana |
Ostatné: | ||
ríbezle | ||
Nutella | ||
černice | ||
mleté orechy |
1. Zo surovín na cesto upečieme v nerezovej mise korpus, necháme vychladnúť.
2. Položíme naspäť do misy a vyrežeme si vnútro korpusu.
3. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Smotanu zvlášť vyšľaháme. Plátkovú želatínu dáme do malého hrnca a pridáme vodu, necháme napučať 10 minút. Potom ju zohrejeme, pridáme lyžicu tvarohovej zmesi zamiešame a pridáme do ostatnej tvarohovej zmesi. Pridáme aj šľahačku zamiešame opatrne...
4. ...nakoniec pridáme aj ríbezle zamiešame.
5. Plnkou vyplníme korpus...
6. ...vyrezaný korpus položíme na plnku. Dáme do chladničky dobre stuhnúť.
7. Keď stuhla vyklopíme z misky na tácku...
8. ...potrieme nutellou, vrch ozdobíme černicami a boky orechom.

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.