
tkatka
Tvarohová maškrta s ríbezľami a černicami :)
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
110 | gramov | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | sódovka |
4 | gramov | prášok do pečiva |
10 | gramov | kakao |
Plnka: | ||
250 | gramov | tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3 | gramov | želatína |
2 | polievkové lyžice | voda |
175 | gramov | šľahačková smotana |
Ostatné: | ||
ríbezle | ||
Nutella | ||
černice | ||
mleté orechy |
Postup
1. Zo surovín na cesto upečieme v nerezovej mise korpus, necháme vychladnúť.
2. Položíme naspäť do misy a vyrežeme si vnútro korpusu.
3. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Smotanu zvlášť vyšľaháme. Plátkovú želatínu dáme do malého hrnca a pridáme vodu, necháme napučať 10 minút. Potom ju zohrejeme, pridáme lyžicu tvarohovej zmesi zamiešame a pridáme do ostatnej tvarohovej zmesi. Pridáme aj šľahačku zamiešame opatrne...
4. ...nakoniec pridáme aj ríbezle zamiešame.
5. Plnkou vyplníme korpus...
6. ...vyrezaný korpus položíme na plnku. Dáme do chladničky dobre stuhnúť.
7. Keď stuhla vyklopíme z misky na tácku...
8. ...potrieme nutellou, vrch ozdobíme černicami a boky orechom.

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Švajčiarska roláda
LiViera
Švajčiarska roláda
Najjednoduchší a najchutnejší recept na vanilkovú švajčiarsku roládu. Veľmi jemná krémová a bez lepku. Rozmer tortovej formy: 25 x 38 cm.
Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Martuška 123 | Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Tento vláčny cuketový perník s čokoládou je šťavnatý, jemne sladký, s príjemnou chuťou čokolády.