Tvarohovo ríbezľová tortička

Popis

Tvarohová maškrta s ríbezľami a černicami :)

Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojvlastný recept
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Cesto:

3 ks vajíčka

150 g cukor kryštálový

110 g múka polohrubá

3 PL sóda (tekutina )

4 g prášok do pečiva

 10 g kakao

 

Plnka:

250 g tvaroh

1 bal. vanilkový cukor

2 PL práškový cukor

3 g plátkova želatína

2 PL voda

175 ml smotana na šľahanie

ríbezle

Na ozdobu:

nutella na potretie, černice, mleté orechy

Postup:

1. Zo surovín na cesto upečieme v nerezovej mise korpus, necháme vychladnúť.

2. Položíme naspäť do misy a vyrežeme si vnútro korpusu.

3. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Smotanu zvlášť vyšľaháme. Plátkovú želatínu dáme do malého hrnca a pridáme vodu, necháme napučať 10 minút. Potom ju zohrejeme, pridáme lyžicu tvarohovej zmesi zamiešame a pridáme do ostatnej tvarohovej zmesi. Pridáme aj šľahačku zamiešame opatrne...

4. ...nakoniec pridáme aj ríbezle zamiešame.

5. Plnkou vyplníme korpus...

6. ...vyrezaný korpus položíme na plnku. Dáme do chladničky dobre stuhnúť.

7. Keď stuhla vyklopíme z misky na tácku...

8. ...potrieme nutellou, vrch ozdobíme černicami a boky orechom.

9. Rez tortičky.

Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 1
Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 2
Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 3
Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 4
Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 5
Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 6
Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 7
Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 8
Tvarohovo ríbezľová tortička  - recept postup 9

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTortaTortaTortaTortaKvietokKvietokKvietokKvietok

ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykKvietokTorta

Ďakujem Úsmev

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.