reklama

Karamelová torta

Pridal/a jaja19 dňa 02. 09. 2015 - 09:23 - Recepty jaja19
Karamelová torta, Recepty na torty, jaja19

reklama

Výborná, lahodná, jemná. Môže sa z nej spraviť aj zákusok.

Ingrediencie
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice práškový cukor
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 decilitre mlieko
1 balík lieskové orechy v čokoláde
3 balíky šľahačka
1 balík karamelový topping
1 balík čokoládový topping
Postup

4 vajíčka rozdeliť na bielky a žĺtky. Ku každému žĺtku pridať polievkovú lyžicu cukru, vyšľahať do peny, medzitým sa šľahajú bielky na sneh.  Keď sú žĺtka vyšľahané, pridať polohrubú múku, 4 polievkové lyžice a pol balíčka prášku do pečiva. Pokiaľ máte chuť na kombináciu s kakaom, odobrať jednu PL múky a nahradiť kakaom.  Zmiešať s bielkami a preliať do okrúhlej formy a dať piecť.

Po upečení nechať vychladnúť a korpus poliať karamelovým toppingom.

Na prípravu karamelovej šľahačky - uvariť si karamelové mlieko (v kastróliku upálime 3 PL cukru na karamel a zalejeme mliekom), nechať vychladnúť, pridať do neho Dr. Oetker šľahačku 2 balenia a vyšľahať do tuha. Do takto vyšľahanej karamelovej šľahačky nasekať lieskovce v mliečnej čokoláde a premiešať. Natrieť na korpus poliaty karamelom , na vrch vyšľahať ďalšiu šľahačku Dr. Oetkera a poliať čokoládovým toppingom. 

Pokiaľ ostal ešte karamelový topping, môžeme ním poliať aj medzi šľahačkami. Na povrch dať pár lieskovcov v čokoláde cleých ako dekoráciu.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama