
Výborná, lahodná, jemná. Môže sa z nej spraviť aj zákusok.
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | decilitre | mlieko |
1 | balík | lieskové orechy v čokoláde |
3 | balíky | šľahačka |
1 | balík | karamelový topping |
1 | balík | čokoládový topping |
4 vajíčka rozdeliť na bielky a žĺtky. Ku každému žĺtku pridať polievkovú lyžicu cukru, vyšľahať do peny, medzitým sa šľahajú bielky na sneh. Keď sú žĺtka vyšľahané, pridať polohrubú múku, 4 polievkové lyžice a pol balíčka prášku do pečiva. Pokiaľ máte chuť na kombináciu s kakaom, odobrať jednu PL múky a nahradiť kakaom. Zmiešať s bielkami a preliať do okrúhlej formy a dať piecť.
Po upečení nechať vychladnúť a korpus poliať karamelovým toppingom.
Na prípravu karamelovej šľahačky - uvariť si karamelové mlieko (v kastróliku upálime 3 PL cukru na karamel a zalejeme mliekom), nechať vychladnúť, pridať do neho Dr. Oetker šľahačku 2 balenia a vyšľahať do tuha. Do takto vyšľahanej karamelovej šľahačky nasekať lieskovce v mliečnej čokoláde a premiešať. Natrieť na korpus poliaty karamelom , na vrch vyšľahať ďalšiu šľahačku Dr. Oetkera a poliať čokoládovým toppingom.
Pokiaľ ostal ešte karamelový topping, môžeme ním poliať aj medzi šľahačkami. Na povrch dať pár lieskovcov v čokoláde cleých ako dekoráciu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.