reklama

topíííííííííííí sa !!!!


reklama

Ahojte. Už viackrát som tu čítala, že sa vám poťahovka topila. Mne sa to zatiaľ nikdy nestalo, ani v horúčavách.........až dodnes Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Skúšala som nový marcipán podľa Gabikynav - 250pr.cukor, 125polotuč. suš. mlieko, 4lyž. vody, 1 lyž. medu, za liesk. orech cera. Neviem, či som spravila chybu pri marcipáne, ale pobral mi viac cukru, stále som ho mala akýsi makký, tak som pridávala. Pri vaľkaní som použila solamyl, ale musela som ho vyvaľkať viackrát, kým sa mi ho podarilo preniesť. No už pri prenesení som mala pocit, že je lepkavý, príliš mäkký, veľa vzduchových bublín, nedal sa uhladiť. Nakoniec som ho dozdobila so zvyškami WI, ktoré som ešte mala. Aj ked som tortu stále mala v chladničke, nehorázne sa mi poťah topíííí, hlavne dva boky, mám pocit, že mi zlezie z tej torty celý. Dnes si po tortu prídu, som z toho zúfalá, budem ich asi pýtať o hodne menej. Našťastie sú to známi, snád to pochopia. Ozaj, tortu som potierala pudingovo maslovou plnkou. Môže byť chyba tam? Robila som s nou už niekoľkokrát ale nie v kombinácii s touto hmotou, ale bud WI, MMF alebo salkomarcipán. Dá sa to ešte nejako zachrániť? aspon zastaviť to topenie, skúšala som aj fén, aj poprášiť solamylom a nič. (brokenheart) (brokenheart) (brokenheart) som z toho strašne nešťastná Plačem Plačem Plačem Váhala som či pridať foto, ale nakoniec je tu : http://www.tortyodmamy.sk/rozpravkove-postavicky/spiderman-190

Pozrite si aj


reklama


reklama

Tortička je pekná.
- No fén rozhodne nie, skús ešte ventilátor. Myslím že je to tým že bola mäkká - lepkavá. Mala si nakonci stále vmiešavať cukor, pokiaľ by nebola ako plastelína. Iné poradiť neviem. Mlčím

Ivuš, Pi, 08. 10. 2010 - 14:29

Ahoj, neviem Ti poradiť,ale aj mne sa stal takýto trapas a robila som to pre sestričku z rehabilitácie. Poťahovala som s pasta DAMA dala do ladničky a keď som jej to doniesla tak som sa hanbila. Lebo z toho srdiečka na tom špici mi úplne zmizla poťahovka.Tak som sa ospravedlnila a cena bola podstatne nižšia. Dodnes som na to neprišla, ale tá pasta dama mne sa moc nepáči, lebo dosť sa naťahuje a topí. Ale s tým Tvojim Ti ozaj neviem poradiť. Už som z nej robila aj šípové ruže boli modré a krásne a ráno boli na torte celé roztopené, čiže som ich len zmiesila a musela spraviť nové, ešte že bol čas.

jujanta, vyzerá že si mala marcipán mäkký. Vieš nie všetky lyžice sú objemovo rovnaké. Ja vaľkám na praškovom cukre. Tiež záleží aku plnku si dávala pod poťah ak je pudningová tak od tej ti marcipán môže tiecť. Tiež vždy keď dávam tortu do chladničky dám do krabice alebo aspoň urobím z kartónu zábranu z troch strán a cez vrch prehodím mikrotén, aby bola torta chránená od vlhkosti v chladničke. Ja som posledne robila z marcipánu napr. túto http://www.tortyodmamy.sk/narodeninove/tauren-z-pc-hry-world-warcraft
doporučujem túto plnku pod poťah
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=16&t=11538
Skús tortičku dať do prievanu aby ju osušilo, ale ak ti to vlhne od plnky tak sa to asi nezastaví. Ozaj tiež nemôžeš mať marcipá na tenko. Určite musí byť tak cca 0,4 - 0,5 mm.

lia51, Pi, 08. 10. 2010 - 16:19

juanta,skor mas chybu v marcipane,ak robis zo suseneho mlieka,treba rovnaky pomer mlieka a cukru,vody troska iba podla potreby,med sme nikdy nedavali,len troska cery ako aj ty , Áno nieje chyba ze potieras tortu pudingovym kremom maslovym ,alebo tukovym,len pomer mlieka a tuku ma byt 1:1 Kvietok my robime iba takyto krem,ziadny iny,a netopil sa nam potah nikdy,ani ked boli velke horucavy,teraz uz dost rokov nepouzivame mliecny Slnko ale na potah kupujeme rozne

lia 51 dovolím si ti protirečiť. Každý recept je individuálny a kždá máme svoj osvedčený. Nikde nie je dané aký má byť správny pomer sušeného mlieka a cukru pri mliečnom marcipáne. Podľa receptu aký robila jujanta som poťahovala veľa tortičiek. Niekedy pri pudnigovej plnke mi tiekol ale tiež nie vždy, keď používam plnku na ktorú som dala link je to úplne v pohode.

jujanta, Pi, 08. 10. 2010 - 21:37

dakujem vám za rady, nabudúce určite pomôžu. Po tortičku si už boli, veľmi sa im páčila. Ospravedlnila som sa za to, že tečie a upozornila som ich, že nech sa pre istotu s nou dnes odfotia Prekvapenie Ale boli takí zlatí, že aj ked som pýtala len za materiál, dali mi normálnu cenu. Tak som zvedavá, ako im bude chutiť a či nebudú lutovať. Ešte raz vdaka, dnešný den mi ale dal zabrať. Smútok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama