šľahaný vajíčkový nad parou s kvalitnou horkou čokoládou 72% až 90% s maslom . ten budeš mať tmavý , ale pozor aby si ho neprešľahala keď budeš šľahať s maslom , lebo vysokým a dlhým šľahaním zbledne . je vynikajúci
na 1 vajíčko 50g cukru . na jedno maslo dávam 3 vajíčka , 150g cukru , 1 vanilkový cukor a 100- 120g kvalitnej horkej čokolády , šľahám ručne nad parou cca 40 - 45 min. po vychladnutí zvyčajne na druhý deň zašľahávam na najnižších otáčkach do zmäknutého masla . Na noc dávam vychladnutú vajíčkovú masu do chladničky . zakrývam potravinovou fóliou .
tu mám ten čokoládový krém , neviem či je dostatočne tmavý
http://tortyodmamy.sme.sk/narodeninove/andulka-v-klietke-slavnostna-tor…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte :) Chcela by som sa spytat este som taky krem nerobila mam ozdobit tortu uplne tmavo hnedym kremom skoro ako cierny ako mam taky krem urobit,nemam ziadny recept aby vyzeral tak tmavo,rozmyslala som nad takym co sa dava do penovych ale nemam taky odskusany recept nakolko penove ja nerobim vedeli by ste mi nejaky odskusany recept poradit,dakujem velmi pekne :)