reklama

"Tepluvzdorný" tvarohový krém


reklama

Ahojte, žienky. Možno trochu nezvyčajná kombinácia slov v nadpise, ale ináč to, na čo sa chystám, ani neviem vyjadriť Chichocem sa V sobotu ma čaká pečenie torty, ktorá precestuje temer celé Slovensko (cca 9 hodín cesty). Predstava bola klasická biela piškóta, na to vrstva lemon curd a nejaký tvarohový krém s citrónovou kôrou a šťavou, možno aj nejaké to ovocie (ideálne mango z konzervy). Keďže ale torta nebude mať najbližších pár hodín ľahký osud a čaká ju teplo, možno aj nejaké nárazy, chcem sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosti s tvarohovými krémami v takýchto podmienkach - či máte nejaký osvedčený, alebo čo odporúčate - chcela som pôvodne ten od Judit, ale neviem, či je pod poťahovku (nie priamo) vhodnejšie dať tvaroh v kombinácii s uvareným pudingom a maslom, ktoré sa môže začať topiť, alebo nevarenú šľahačku so stužovačom, kde je neistá tá šľahačka. Alebo ten tvaroh vôbec nie je dobrý nápad? Chcem aby torta dorazila ok a tiež aby nik neskončil v nemocnici so salmonelózou Smútok a tiež aby bol oslávenec spokojný, keďže obľubuje cheesecaky a veeeeľa citrónov Veľký úsmev a poprípade, či ste niektorá aj skúšali ten lemon curd, ja som to totižto ešte ani nevidela, nieto ochutnala Chichocem sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

Vyrob si z krabice a polystyrénu provizórnu chladničku a ušetríš si stresy z obáv o zdravie konzumujúcich Úsmev Kvietok

konopka, Po, 18. 08. 2014 - 21:41

Ja odporúčam jednoznačne pribináčikový krém, ale keď s citrónmi, tak asi radšej ten od Judit. Lenom curd je skvelý...môžeš urobiť doma a výborný majú aj v Marks and Spencer.
A čo sa týka prepravy krabica s polystyrénom je výborná voľba. Ja som prenášala svadobné muffiny v skoro 40 stupňových teplotách v hlbokej krabici a pod podložkou na ktorej boli som mala namrazené vložky z prenosnej chladničky...Keď budeš mať dosť vysokú krabicu môžeš dať pod podložku s tortou namrazené pet fľaše s vodou (tak som to chcela riešiť pôvodne). Vydržia chladiť aj samotné, V kombinácii s polystyrénom to podľa mňa bude dokonalé... Len pozor na vyzrážanú vlhkosť, aby sa ti nepremočil spodok krabice, pri polystyrene to nehrozí, ale ak by si ho nemala, tak možno dať chladiace veci medzi dve podložky?
Možno aspoň trochu pomôžem.... Nech sa ti podarí...mimochodom podľa predpovede má byť dosť chladno cez víkend....

katka63, Ut, 19. 08. 2014 - 08:12

jednoznacne by som volila ten tvarohovy od Judit. Slahacka pusti skor ako maslo sa mi zda.

Perfektná kombinácia, ešte som to takto nejedla, ale už en ta predstava Vyplazený jazyk pre istotu si toho lemon curdu sprav viac, lebo budeš veľa ochutnávať Váľam sa od smiechu po podlahe
Určite by som volila tvarohový od Judit, minule som ho nedopatrením dala aj pod poťah a čuduj sa svete, torta vydržala 4 hodiny na stole (i keď pri krájaní som si všimla, že medzi poťahovkou a krémom sa udialo čosi lepkavé Chichocem sa torta vydržala

ĽubkaT, Št, 21. 08. 2014 - 22:18

Dievčatá, ten lemon curd...ako ho potom pripravujete do torty? Šľaháte ho s niečím? Prvý raz to počujem, vidí sa mi, čítam samé chvály Úsmev
Dá sa kombinovať s nejakým ovocím, ale s niečím iným?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama