Talianský zákusok DIPLOMATICO

Popis

vyborny zakusok podobny puncovemu rezu-a trocha kremesu

Talianský zákusok DIPLOMATICO - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

Potrebujeme:

listkove cesto 2 obdlzniky po 200g

70g praskovy cukor

 Ruru si predhrejeme na 230 stupnov, plech vystlany papierom posypeme pr.cukrom, nan dame listkove cesto, posypeme znova praskovym cukrom, popichame vydlickou a vlozime do rury. Ruru treba znizit na 160 cca 10-15 minut do zhnednutia .Nechame vychladnut.

 

Na namocenie piskotoveho cesta:

100ml voda,2 pl cukru a kto ma podla chuti taliansky liker alchermes- kto nema da rum a cervene potravinarske farbivo

Vodu s cukrom uvarime, odstavime, pridame rum-alebo liker a nechame vychladnut. Nakoniec zafarbime potr.farb.

 

Piskotovy plat:

vajcia asi 5ks-250g, 1 vanilka, 175g cukru kr., muka hl. 150 g, zemiakovy skrob 50g,

Vajcia treba nahriat na 45 stupn.Ak nemame teplomer, nechame ich vonku na par hodin, pridame cukor a vsetko spolu slahame.Pridame muku a skrob .Dame do dormy vymastenej maslom a vysypanej mukou pecieme pri 160c-20 minut rura teplovzdusna.Nechame vychladnut.Piskotovy plat treba odmerat podla velkosti listkoveho cesta,ak sa niekomu nehodi tato piskota mozte ju nahradit za klasicku nasu slovensku.

 

Krem:

400 ml. mlieko, vanilka, 4 žĺtky, 5 lyžice cukru, 4 lyžice hladkej múky, 250 ml. smotany na šľahanie,smotanu mozme nahradit aj mascarpone 250g.

Dame varit mlieko s vanilkou, v miske rozmiesame žĺtky s cukrom, pridajte muku do zltkov. Nalejte pomaly mlieko a vmiešajte do zmesi. Dajte zmes do hrnca a varíme za stáleho miešania, kým krem nezhustne Nechajte krém vychladnut. Vyslahame slahacku a postupne zamiesame do kremu.

 

Skladanie hotoveho zakusku: listkove cesto, natrieme nan polovicu kremu, dame piskotove cesto ktore dobre namocime pripravenym likerom, nan dame druhu polovicu kremu ,prilozime listkove cesto, zatazime, pocukrujeme.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

koláčik vypadá veľmi zaujímavo, ja mám rada nové veci, určite vyskúšam, ukladám do obľúbených, ďakujem TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoZlomené srdceKvietok

TlieskamTlieskamTlieskam

vyskúšam, vyzerá super KvietokSlnkoKvietok

tak tento ma zaujal, pri najbližšej oslave ho vyskúšam

Skúšala som ho, ale určite tam dajte vlastnú piškótu. Použila som tú z receptu a zdá sa mi tuhá(ako z gumy Chichocem sa ....možno to chcelo dať polohrubú múku- alebo som urobila niekde chybu).

ta piskota ma byt tuha len sa ma nakrajat na male pasiky a dobre poliat o tom ten zakusok je

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.