reklama

Tak ide, či nejde?


reklama

Prosím vás, dnes hľadám dobrý recept na karamelový krém. Našla som a páči sa mi tento od Ivany, ale som nejaká zmätená. Má ísť do neho aj cera? V komentároch nižšie sa spomínajú aj iné karamelové krémy, a tak neviem, či komentár, že do karamelového cera nejde patrí k receptu od Ivky, alebo k receptu s páleným cukrom Smútok

-33%-tná šľahačková smotana (250 ml)
-120g kryštálového cukru
-1 vanilkový cukor (pri nugatovej verzii som ho nedavala)
-150 g cery
-400 g masla
-1 uvarené (vychladnuté) salko

Inštrukcie
smotanu, kr. a van. cukor nechame zovriet, po odstaveni prilejeme 150 g roztopenej Cery
V prípade karamelovej verzie pridáme do horucej smotany jedno uvarene, vychladnuté Salko a dobre premiešame .

http://www.tortyodmamy.sme.sk/obmeny-falosneho-parizskeho-kremu

Pozrite si aj


reklama


reklama

Úsmev Nie, do karamelovej verzie nejde /dáš uvariť smotanu s cukrom, do horúceho vmiešaš skaramelizované Salco a po vychladnutí vyšľaháš s maslom/... robievam ju často a má úspech Áno

daska.t, Št, 11. 09. 2014 - 08:08

mozem sa opytat, ta smotana sa nevyslaha dopredu, ale rovno s maslom?

ĽubkaT, Št, 11. 09. 2014 - 14:00

daska, ak môžem ja začiatočník odpísať Úsmev
nie, smotana sa nešľahá dopredu...do hrnca vleješ smotanu na šľahanie, pridáš cukor a dáš variť. O chvíľu sa už robia bublinky, odstavíš zo sporáka a pridáš to salko a miešaš, kým sa to nespojí
ak chceš čokoládovú verziu pridáš miesto salka čokoládu
alebo ešte mne lepšie chutí kakao a rozpustenú ceru Mrkám

ĽubkaT, Št, 11. 09. 2014 - 14:02

no a necháš to vychladnúť do druhého dňa a potom si vyšľaháš maslo a postupne zašľahávaš túto uvarenú hmotu
teplota masla a hmoty by mala byť rovnaká, aby sa to nezrazilo Úsmev

... nemusí sa nechávať do druhého dňa chladiť, ja ju robievam v jeden deň a hneď aj plním tortu...

ĽubkaT, St, 10. 09. 2014 - 21:36

Mlčím mmm, Mariolka, tvoja rada prišla neskoro Mlčím ...už je tam
bude mi to robiť šarapatu? dá sa s tým ešte niečo urobiť? Hambím sa
pozerala som aj do "cukrárne", či niekto nie je prihlásený...ako naschvál nik Úsmev

Úsmev tak aspoň nabudúce budeš vedieť... a cera by šarapatu nemala narobiť, len plnka bude o dosť mastnejšia - ťažšia. Ak nebudeš vedieť, skús mi písnuť na mail, niekedy si ich častejšie sledujem. Mrkám

ĽubkaT, Št, 11. 09. 2014 - 13:55

andulika si ma potešila Úsmev
celý deň som rozmýšľala, čo idem s tým urobiť...či to nebude na vyhodenie Úsmev

anafe, Št, 11. 09. 2014 - 07:23

Ja robím tak, že vymiešam vajcia s cukrom do peny šľahačom a potom ich v mikrovlnke po 30 sekundách premiešavam, kým masa nedosiahne konzistenciu pudingu. Nechám vychladnúť a zamiešam hotové karamelové salko. Nemusím Salko variť 2 hod. Aj táto verzia chutila zatiaľ všetkým. Hambím sa Chichocem sa

ĽubkaT, Št, 11. 09. 2014 - 20:25

tak nakoniec karamelový krém v pohode, ale parížska šľahačka mi tečie z torty Smútok
neviem...keď to zatriem maslom s cukrom, udrží mi to "na uzde"? Či čo s tým Smútok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama