Sviezi krem do torty
Pozrite si aj
Tvarohový krém od Judit, trasený krém, jogurtový krém....receptíky nájdeš aj na tejto stránke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mozes hodit link na ten tvarohovy od judit?kazdy ho chvali ale neviem ho najst
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jasné, tu je presne to skopírované od autorky:
22. jún 2010 - 16:04 poslal Judit.
Ja som raz hladala dobry recept na tvarohovu plnku, co by bola taka pevnejsia, lebo to malo byt do 3D torty. Nasla som tento recept a prisaham, ze lepsi tvarohovy krem som v zivote nejedla
normalne by som bola schopna ho zjest len tak z misky
. Uvar si normalnu hustu pudingovu kasu z 500ml mlieka, 1 vanilk. cukru a 2 zlatych klasov. Vymiesaj si 250g masla s vanilk. cukrom a praskovym cukrom ( podla potreby) , pridaj 500g tvarohu ( ja som dala 1 jemny a 1 jemne hrudkovity z Lidla ) , citronovu koru. Do tohoto opatrne primiesaj vychladnuty puding a poriadne vyslahaj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky, robila som ho tento vikend prvy krat a je fakt uzasnyyyy....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tento som robila a mal velky uspech a mne tiez chuti najviac. oplati sa vyskusat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do toho pudingu ide len vanilkový cukor?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no jo...ono si potom dosypeš práškový cukor k maslu podľa chuti v nasledujúcich krokoch
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://tortyodmamy.sme.sk/tvarohovo-maslova-plnka-do-torty
9. marec 2011 - 19:39 poslal Judit.
Uvar si normalnu hustu pudingovu kasu z 500ml mlieka, 1 vanilk. cukru a 2 zlatych klasov. Vymiesaj si 250g masla s vanilk. cukrom a praskovym cukrom ( podla potreby) , pridaj 500g tvarohu ( ja som dala 1 jemny a 1 jemne hrudkovity z Lidla ) , citronovu koru. Do tohoto opatrne primiesaj vychladnuty puding a poriadne vyslahaj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeeeem zienky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem pekne. S akym ovocim sa dobre kombinuje tvarohova plnka?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napr. jahody, maliny, lesné ovocie, mandarínky, broskyne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tolko sa tu táto tvarohová plna vychvaluje, že ju už konečne musím aj ja skúsit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veru aj ja,akurat si musim tvaroh vyrobit tu ho nedostat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, kúp si cez niektorý e-shop zmes na plnku Zeesan, sú rôzne príchute - jahoda, čoko, banán, jogurt. Najradšej mám jogurtový zeesan, pretože ho môžem skombinovať s akýmkoľvek ovocím (či čerstvým alebo mrazeným). Krém pripravíš podľa návodu - a môžeš kľudne použiť živočíšnu šľahačku a nie rastlinnú ako odporúčajú. Bežne používam na zeesan živočíšnu a OK.
Ak chceš o zeesanoch vedieť viac, tak si tu nájdi staršie diskusie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no hej, ale nie je tak zas zbytočne pridávané ečko do torty? čo všetko ten zeesan obsahuje?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zlozenie coko Zeesanu: cukor, odtucneny kakaovy prasok, zelatina, karamelovy cukor, olej, glukozovy sirup, sol, emulgatory E472a, E472b, aroma, mliecne bielkoviny, stabilizator E 339, E 401...
Nie je nad cerstve suroviny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a krém olé čo dávajú kočky do traseného tiež nie je "čistá príroda" Takže každému čo chutí ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Suhlasim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a čo tak šľahačka, jemný tvaroh, vanilka, prípadne cukor a podstatné puding OLE vanilkový, šľahačku vyšľahaj, šupni tam tvaroh s ole a hotovo, ktomu mandrinky a sviežosť je na svete. Je naozaj chutný. Keď ho robím z rastlinnej šľahačky od raja(zelenej), tak nedávam ole lebo je to samo o sebe husté.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veru, veru...niet nad cerstve suroviny, ale jogurtova je vyborna aj s cerstvym jogurtom a rastlinnou slahackou a akymkolvek ovocim, je to mnam,
je to z tejto stranky o nejakej zienky, je fakt vyborna a dost tuha....
500 ml rastlinnej šľahačky
500 ml jogurtu (najlepšie Hollandia)
2 PL ľadovej vody
práškový cukor podľa chuti
Vyšľahať šľahačku s vodou a cukrom a vmiešať jogurt. Mne na tortu pri prevoze autom aj slnko svietilo a vôbec sa netopila. A je super ľahučký ten krémik a osviežujúci.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak chceš niečo ovocné tak si daj 250 ml rozmixovaného ovocia podľa chuti a jeden zlatý klas. Cukor daj podľa chuti. Po vychladnutí to zmiešaj s 250g masla. Polovicu plnky daj na 1 plát cesta, medzi to daj čerstvé ovocie, druhú polovicu plnky daj na 2 plát cesta a spoj to. Ja nemám rada tvaroh, tak používam túto plnku. Je v pohode.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby, už ma to napadlo snáď 1000krát,ale nikdy som to sem nenapísala -veľa z vás používa rastlinné šľahačky,pritom margaríny(hera,palmarin) odsudzujete. Ale podľa mňa je to to isté. Raz som pozerala reláciu o varení,kde varili profesionálni kuchári a tiež tam použili živočíšnu šľahačku,pretože vraj nebudú dávať rastlinnú,pretože nedajú predsa zákazníkovi "jesť ropu"
A k téme-tvarohový je super,ja nedávam do týchto krémov vôbec cukor,ani do pudingu. ak je tam ovocie + polejem šťavou korpusy,kde tiež cukru uberám,tak aj tak je to sladké akurát. Tak isto šľahačka+mascarpone+ovocie je vynikajúce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To nema s ropou nic spolocne...to kde nabrali?
Su umele, to hej, ale vyrabaju sa z rastlinnych olejov hydrogenizaciou, nie z ropy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.zdravie.sk/forum/678394/margariny-99-umelej-hmotyjed/ toto som náhodou našla..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila z 500ml rastlinnej šlahačky a 2 smotanovych jogurtov, višňovych aj s kuskami ovocia, trošku pr. cukru prip. trošičku gelovej farby pre krajšiu farbu :) veľmi si pochvaľovali, tiež si priali sviežu.
Druhá plnka bola taká istá len broskyňová. Pridala som ovocie, tiež podľa želania :) sú to aj veľmi lacné plnky, bez masla, smetolu.. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čokoláda se zakysanou smetanou - krém i poleva
200 g čokolády na vaření nebo hořké čokolády
1 kelímek (200 g) husté zakysané smetany
Čokoládu rozpustíme klasickým způsobem ve vodní lázni. Do rozpuštěné vmícháme celou zakysanou smetanu rovnou z lednice a dobře promícháme. S touto hustou polevou se dá dort plnit i dobře nazdobit. Po vychlazení ztuhne, může být dobrá třeba na ježčí bodliny nebo čokoládovou srst u dortu s motivem psa, kočky, medvídka, . Dort se ztuhlou polevou se dá dobře krájet a povrch se neláme. Pro ještě měkčí konzistenci, třeba k plnění dortu, lze do rozpuštěné čokolády vmíchat dva kelímky zakysané smetany. Chuť není přeslazená a je hodně čokoládová
Plnka je podobná termixu a je výborná s malinami. Najlepšia čokoládová plnka aku som jedla,aj najjednoduchšia ))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, mam za sebou svoju potahovanu prvotinu. Upiekla som ju svagrovi k narodkam. Mala uspech, akurat boli "namietky", ze je dost sladka. Robila som coko plnku (s maslom) podla jedneho receptu, co som nasla na tejto stranke spolu s bananom a potah MMF. O 2 tyzdne mam narodky, tak si chcem skusit opat nieco upiect
takze, aby som vyhovela, chcem skusit nejaku sviezu plnku, tiez kombinovanu s ovocim.
Poradite nieco konkretne?