reklama

Sviezi krem do torty


reklama

Ahojte, mam za sebou svoju potahovanu prvotinu. Upiekla som ju svagrovi k narodkam. Mala uspech, akurat boli "namietky", ze je dost sladka. Robila som coko plnku (s maslom) podla jedneho receptu, co som nasla na tejto stranke spolu s bananom a potah MMF. O 2 tyzdne mam narodky, tak si chcem skusit opat nieco upiect Úsmev takze, aby som vyhovela, chcem skusit nejaku sviezu plnku, tiez kombinovanu s ovocim.
Poradite nieco konkretne? Hambím sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

Tvarohový krém od Judit, trasený krém, jogurtový krém....receptíky nájdeš aj na tejto stránke Mrkám

mozes hodit link na ten tvarohovy od judit?kazdy ho chvali ale neviem ho najst

Jasné, tu je presne to skopírované od autorky:
22. jún 2010 - 16:04 poslal Judit.

Ja som raz hladala dobry recept na tvarohovu plnku, co by bola taka pevnejsia, lebo to malo byt do 3D torty. Nasla som tento recept a prisaham, ze lepsi tvarohovy krem som v zivote nejedla Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk normalne by som bola schopna ho zjest len tak z misky Hambím sa . Uvar si normalnu hustu pudingovu kasu z 500ml mlieka, 1 vanilk. cukru a 2 zlatych klasov. Vymiesaj si 250g masla s vanilk. cukrom a praskovym cukrom ( podla potreby) , pridaj 500g tvarohu ( ja som dala 1 jemny a 1 jemne hrudkovity z Lidla ) , citronovu koru. Do tohoto opatrne primiesaj vychladnuty puding a poriadne vyslahaj. Slnko Slnko Slnko

ahojky, robila som ho tento vikend prvy krat a je fakt uzasnyyyy....Úsmev

tento som robila a mal velky uspech a mne tiez chuti najviac. oplati sa vyskusat.

no jo...ono si potom dosypeš práškový cukor k maslu podľa chuti v nasledujúcich krokoch Mrkám

matafab, Ne, 14. 10. 2012 - 22:28

http://tortyodmamy.sme.sk/tvarohovo-maslova-plnka-do-torty
9. marec 2011 - 19:39 poslal Judit.
Uvar si normalnu hustu pudingovu kasu z 500ml mlieka, 1 vanilk. cukru a 2 zlatych klasov. Vymiesaj si 250g masla s vanilk. cukrom a praskovym cukrom ( podla potreby) , pridaj 500g tvarohu ( ja som dala 1 jemny a 1 jemne hrudkovity z Lidla ) , citronovu koru. Do tohoto opatrne primiesaj vychladnuty puding a poriadne vyslahaj.

Dakujem pekne. S akym ovocim sa dobre kombinuje tvarohova plnka?

ajka120, Ne, 14. 10. 2012 - 22:45

tolko sa tu táto tvarohová plna vychvaluje, že ju už konečne musím aj ja skúsit Slnko Slnko Slnko

Sausen, Po, 15. 10. 2012 - 00:08

veru aj ja,akurat si musim tvaroh vyrobit Plačem tu ho nedostat Smútok

dadika, Po, 15. 10. 2012 - 08:39

Ahoj, kúp si cez niektorý e-shop zmes na plnku Zeesan, sú rôzne príchute - jahoda, čoko, banán, jogurt. Najradšej mám jogurtový zeesan, pretože ho môžem skombinovať s akýmkoľvek ovocím (či čerstvým alebo mrazeným). Krém pripravíš podľa návodu - a môžeš kľudne použiť živočíšnu šľahačku a nie rastlinnú ako odporúčajú. Bežne používam na zeesan živočíšnu a OK.
Ak chceš o zeesanoch vedieť viac, tak si tu nájdi staršie diskusie Slnko Bozkávam

jasomto, Po, 15. 10. 2012 - 09:05

no hej, ale nie je tak zas zbytočne pridávané ečko do torty? čo všetko ten zeesan obsahuje?

Zlozenie coko Zeesanu: cukor, odtucneny kakaovy prasok, zelatina, karamelovy cukor, olej, glukozovy sirup, sol, emulgatory E472a, E472b, aroma, mliecne bielkoviny, stabilizator E 339, E 401...

Nie je nad cerstve suroviny Úsmev

dadika, Po, 15. 10. 2012 - 10:20

a krém olé čo dávajú kočky do traseného tiež nie je "čistá príroda" Slnko Takže každému čo chutí ... Bozkávam

Dada25, Po, 15. 10. 2012 - 09:45

a čo tak šľahačka, jemný tvaroh, vanilka, prípadne cukor a podstatné puding OLE vanilkový, šľahačku vyšľahaj, šupni tam tvaroh s ole a hotovo, ktomu mandrinky a sviežosť je na svete. Je naozaj chutný. Keď ho robím z rastlinnej šľahačky od raja(zelenej), tak nedávam ole lebo je to samo o sebe husté.

zou, Po, 15. 10. 2012 - 10:18

veru, veru...niet nad cerstve suroviny, ale jogurtova je vyborna aj s cerstvym jogurtom a rastlinnou slahackou a akymkolvek ovocim, je to mnam,
je to z tejto stranky o nejakej zienky, je fakt vyborna a dost tuha....

500 ml rastlinnej šľahačky
500 ml jogurtu (najlepšie Hollandia)
2 PL ľadovej vody
práškový cukor podľa chuti
Vyšľahať šľahačku s vodou a cukrom a vmiešať jogurt. Mne na tortu pri prevoze autom aj slnko svietilo a vôbec sa netopila. A je super ľahučký ten krémik a osviežujúci.

ak chceš niečo ovocné tak si daj 250 ml rozmixovaného ovocia podľa chuti a jeden zlatý klas. Cukor daj podľa chuti. Po vychladnutí to zmiešaj s 250g masla. Polovicu plnky daj na 1 plát cesta, medzi to daj čerstvé ovocie, druhú polovicu plnky daj na 2 plát cesta a spoj to. Ja nemám rada tvaroh, tak používam túto plnku. Je v pohode.

dasak, Po, 15. 10. 2012 - 12:10

baby, už ma to napadlo snáď 1000krát,ale nikdy som to sem nenapísala -veľa z vás používa rastlinné šľahačky,pritom margaríny(hera,palmarin) odsudzujete. Ale podľa mňa je to to isté. Raz som pozerala reláciu o varení,kde varili profesionálni kuchári a tiež tam použili živočíšnu šľahačku,pretože vraj nebudú dávať rastlinnú,pretože nedajú predsa zákazníkovi "jesť ropu" Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

A k téme-tvarohový je super,ja nedávam do týchto krémov vôbec cukor,ani do pudingu. ak je tam ovocie + polejem šťavou korpusy,kde tiež cukru uberám,tak aj tak je to sladké akurát. Tak isto šľahačka+mascarpone+ovocie je vynikajúce

To nema s ropou nic spolocne...to kde nabrali? Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie
Su umele, to hej, ale vyrabaju sa z rastlinnych olejov hydrogenizaciou, nie z ropy Chichocem sa

jojinka, Po, 15. 10. 2012 - 12:11

ja som robila z 500ml rastlinnej šlahačky a 2 smotanovych jogurtov, višňovych aj s kuskami ovocia, trošku pr. cukru prip. trošičku gelovej farby pre krajšiu farbu :) veľmi si pochvaľovali, tiež si priali sviežu.

Druhá plnka bola taká istá len broskyňová. Pridala som ovocie, tiež podľa želania :) sú to aj veľmi lacné plnky, bez masla, smetolu.. :)

Čokoláda se zakysanou smetanou - krém i poleva

200 g čokolády na vaření nebo hořké čokolády
1 kelímek (200 g) husté zakysané smetany
Čokoládu rozpustíme klasickým způsobem ve vodní lázni. Do rozpuštěné vmícháme celou zakysanou smetanu rovnou z lednice a dobře promícháme. S touto hustou polevou se dá dort plnit i dobře nazdobit. Po vychlazení ztuhne, může být dobrá třeba na ježčí bodliny nebo čokoládovou srst u dortu s motivem psa, kočky, medvídka, . Dort se ztuhlou polevou se dá dobře krájet a povrch se neláme. Pro ještě měkčí konzistenci, třeba k plnění dortu, lze do rozpuštěné čokolády vmíchat dva kelímky zakysané smetany. Chuť není přeslazená a je hodně čokoládová

Plnka je podobná termixu a je výborná s malinami. Najlepšia čokoládová plnka aku som jedla,aj najjednoduchšia Úsmev))

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama