Bežne robím do torty, aj svadobnej plnky šľahačkové, tvarohové, mascarpone, aj parížsku šľahačku, s ovocím - čerstvým zaváraným, mrazeným. Nikdy nič neskyslo, ani sa tomu nič nestalo. Ale tortu s takouto plnkou, najmä kde je ovocie plním v piatok ráno, maximálne vo štvrtok večer a ten, kto tortu bude konzumovať, je upozornený, že ju treba zjesť čo najskôr, najlepšie v sobotu. Tieto torty s ľahkými plnkami a ovocím sa väčšinou aj hneď zjedia, ale pre istotu upozorniť treba. Aj na to, že by nemali byť vystavené na svadbe desať hodín, inak takáto torta ani veľmi nechutí, ale ju po hodine dvoch treba dať do chladu a priniesť tak pol hodiny pred krájaním. Často sa to robí aj tak, že torta je prinesená alebo privezená až pred samotným krájaním, dobre vychladená s ľahkými plnkami a ovocím aj lepšie chutí. Raz som piekla tortu s takýmito plnkami na svadbu,kde išiel môj otec, priviezla som ju tam okolo obeda a večer o desiatej ich otec upozornil, či by ju nemali dať do chladu. Tak ju strčili asi na hodinu do chladničky, torte nebolo vôbec nič, ale bola poťahovaná. Pri torte bez poťahu by som to neriskovala. Nemusíš sa ničoho báť, len ju dobre vystuž, nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte sladké žienky, viem, že sa to tu už párkrát rozoberalo, ale už mám z toho v hlave mišung. Idem robiť svadobnú 4-poschodovú poťahovanú tortu a nie som si istá plnkami. Hlavne, či mám robiť krém puding - maslo, šľahaný nad parou, alebo môžem aj také čosi v štýle parížskej šľahačky. Lebo niekto hovorí, že pudingovo-maslový je lepší, niekto že šľahaný nad parou a niekto robí v pohode šľahačkové, smotanové tvarohové. A čo ovocie? Čerstvé nie som si istá či toľko vydrží v kréme v torte alebo je lepšie spraviť ovocné želé? ide mi o to, aby mi to neskyslo skôr ako sa to zje.
Chcela by som počuť hlavne vaše skúsenosti so svadobnými tortami a plnkami.
Za každý príspevok budem vďačná