reklama

Čokoládové torty


reklama

Narodeninová pre svokru

01. 02. 2012 - 23:47, by ZuzkaM

Korpus 6vajec, 24 dg práškového cukru, 24 dg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 12 dg čokolády , pridať 3 lyžice studenej vody do bielok, 3 lyžice do žĺtok. Plnka 7 vajec , 12 polievkových lyžíc kryštálového cukru, šľahať nad parou , pridať 40 dg bielej čokolády, keď vychladne spojiť z 50 dg masla.
Hoblinky sú robené z bielej čokolády reno.
No akurát som to stihla, dievčatá všetkým Vám držím palce :).

Súťažné obrázky

Čokoládová torta s myškami

Cesto:
12 vajec,480g hl.múky,480g cukru,2pr.do pečiva,2lyžica oleja,2lyžice kakaa-vajcia vyšlaháme s cukrom na penu,jemne vmiešame olej a múku zmiešanú s pr.do pečiva.Cesto rozdelíme na 2časti a do jednej vmiešame kakao-upečieme bledé a kakaové cesto.Vychladnuté korpusy rozkrojime na dva pláty.
Orechový krém:
1L mlieka,4zlaté klasy,200g pr.cukru,2vanilkové cukry,100g mletých orechov 250g masla
Z mlieka a zl.klasu uvaríme hustý puding a za občasného miešania ho necháme vychladnúť.Maslo s cukrom a van.cukrom vyšlaháme a zmiešame s vychladnutým pudingom,nakoniec pridáme orechy.
Marhuľová plnka:
Z 3vajec,120g hl.múky,120g cukru a 1/2 pr.do pečiva upečieme korpus.Vychladnutý korpus rozmrvíme,v druhej miske rozmixujeme marhule a pridáme rozmrvený korpus.
Čokoládový krém:
200g pr.cukru,1/2dl vody,1celé vajíčko,50g kakaa-všetko zmiešať v miske a pridať 100g čokolády a dať nad paru kým sa nepustí čokoláda.Stiahneme z ohna a nechame vychladnúť.Do 250g masla pridáme vychladnutý krém a vyšlaháme.
Plnenie torty:
Bledý plát jemne pokropíme sirupom z marh.kompótu,natrieme džemom a orechovým krémom.Priložíme tmavým plátom a natrieme orechovým krémom.Na krém rozotrieme marhuľovú plnku.Priložíme bledým plátom,pokropíme marh.sirupom,potrieme čokoládovým krémom a priložíme tmavým plátom.
Vrch a boky torty je z formy na pralinky tabličky čokolády.Použila som čokoládu Carla s ktorej sú aj biele myšky.

Súťažné obrázky

čokoladová kabelka

korpus: 10 vajec,10 lyžíc cukru kr.vyšlahat do tuha pridat žltka 10 lyž.muky 1.kypr. prášok a kakao.
Plnka: 2 zlaté klasy, 500ml mlieka 2 vanil.cukre, 200g.čokolády, 500g masla
Na potiahnutie a zdobenie som použila čokohmotu z čokolady, kukuričného sirupu a cukrového rozvaru.

Súťažné obrázky


Čokoládový zázrak

01. 02. 2012 - 14:13, by Muška

Potrebné prísady: sacherová torta, 180 g čokolády , 140 g masla, 160 g kryštálového cukru, 8 žĺtkov, 140 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30 g práškového cukru, marhuľový lekvár,
Postup prípravy:
čokoládu rozpustíme nad parou s maslom a ponecháme vychladnúť. Žltky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšlaháme do tuha, potom primiešame 30 g práškového cukru a opäť vyšlaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 180 C asi 40
minút. Necháme vychladnúť. Cesto prekrojíme napoly, natrieme lekvárom a naplníme parížskym krémom.
Parížsky krém:
250 ml živočíšnej šlahačky,prevaríme šľahačku, odstavíme a pridáme 200 g čokolády a ešte 100 g kakaa, necháme vychladnúť a vyšlaháme.
Čokoládová ozdoba:
Je vyrobená z callebaut čokolády a formovaná ručne do požadovaného tvaru. Guličky sú odlievané vo forme a spájané na teplej špachtle. Kvet je spájaný z lupeňov, ktoré sa tvarovali na fólii. Ozdoba je vyrobená iba z čokolády, nie sú tam použité žiadne pomôcky na spájanie. Čokoláda bola dofarbovaná farebným kakaovým maslom.

Súťažné obrázky

Poschodová dvojfarebná čokoládová torta k narodeninám

Spodná torta plnená s parížskym krémom.
Deň vopred som uvarila krém:
1l šlahačky,
290 gramov kr.cukru
520 gramov čokolády
280 gramov kakaa
Nechať zvariť a po zložení z ohňa rozpustiť 200 gramov stuž.tuku.Miešať, kým tuk nevpije a kým vychladne pár krát premiešať a odložiť do chladničky. Na druhý deň sa mierne nahreje a prešlahá a plní sa torta.
Cesto:
8 vajec,320 gramov cukru,200 gramov múky/polohrubá a hladká napoly/ vyšlahať klasicky upiecť 12 tenkých plátov.
Vrchná torta je čokoládová, kakaová piškota plnená čokoládovým krémom.
Cesto:3 vajcia,150 gr.cukru 3 lyž.teplej vody,100gr.polohr.múky 1 lyžica kakaa
Krém " 4 vajcia 18Ogr.cukru, 1 van.cukor, 50 gr. kakaa variť nad parou, po vychladnutí zašlahať 1 maslo.
Stredný plát vrchnej torty nakropený trošku rumom.
Torta je potiahnutá s plastickou čokohmotou Barry Décor Chocolat a Barry Décor Ivoire a z týchto hmôt sú vymodelované aj ruže a všetky ozdoby na torte. Iný odtieň lístkov je dosiahnutý vzájomným zmiešaním oboch hmôt.Lesk ruží je dosiahnutý sprayovým leskom.

Súťažné obrázky

Ponúknite sa...

Cesto: čokoládový korpus z 5 vajec, 200 g cukru, 180 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa (11 %), 5 lyžíc vody, kypriaci prášok
Robí sa ako obrátená piškóta.
Plnka: 600 g horkej čokolády, 400 ml čierneho čaju
Rozpustíme čokoládu, postupne prilejeme čaj a šľaháme, kým sa nespojí. Necháme stáť cez noc, aby krém zhustol. Môžeme ho potom ešte trochu vyšľahať.
Zdobenie: čokotransfer, domáce pralinky s rôznymi príchuťami v čokoládových košíčkoch

Súťažné obrázky
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu