reklama

Čokoládový zázrak

Pridal/a Muška dňa 01. 02. 2012 - 14:13

reklama

Text

Potrebné prísady: sacherová torta, 180 g čokolády , 140 g masla, 160 g kryštálového cukru, 8 žĺtkov, 140 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30 g práškového cukru, marhuľový lekvár,
Postup prípravy:
čokoládu rozpustíme nad parou s maslom a ponecháme vychladnúť. Žltky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšlaháme do tuha, potom primiešame 30 g práškového cukru a opäť vyšlaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 180 C asi 40
minút. Necháme vychladnúť. Cesto prekrojíme napoly, natrieme lekvárom a naplníme parížskym krémom.
Parížsky krém:
250 ml živočíšnej šlahačky,prevaríme šľahačku, odstavíme a pridáme 200 g čokolády a ešte 100 g kakaa, necháme vychladnúť a vyšlaháme.
Čokoládová ozdoba:
Je vyrobená z callebaut čokolády a formovaná ručne do požadovaného tvaru. Guličky sú odlievané vo forme a spájané na teplej špachtle. Kvet je spájaný z lupeňov, ktoré sa tvarovali na fólii. Ozdoba je vyrobená iba z čokolády, nie sú tam použité žiadne pomôcky na spájanie. Čokoláda bola dofarbovaná farebným kakaovým maslom.

Súťažné obrázky

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama