Potrebné prísady: sacherová torta, 180 g čokolády , 140 g masla, 160 g kryštálového cukru, 8 žĺtkov, 140 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30 g práškového cukru, marhuľový lekvár,
Postup prípravy:
čokoládu rozpustíme nad parou s maslom a ponecháme vychladnúť. Žltky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšlaháme do tuha, potom primiešame 30 g práškového cukru a opäť vyšlaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 180 C asi 40
minút. Necháme vychladnúť. Cesto prekrojíme napoly, natrieme lekvárom a naplníme parížskym krémom.
Parížsky krém:
250 ml živočíšnej šlahačky,prevaríme šľahačku, odstavíme a pridáme 200 g čokolády a ešte 100 g kakaa, necháme vychladnúť a vyšlaháme.
Čokoládová ozdoba:
Je vyrobená z callebaut čokolády a formovaná ručne do požadovaného tvaru. Guličky sú odlievané vo forme a spájané na teplej špachtle. Kvet je spájaný z lupeňov, ktoré sa tvarovali na fólii. Ozdoba je vyrobená iba z čokolády, nie sú tam použité žiadne pomôcky na spájanie. Čokoláda bola dofarbovaná farebným kakaovým maslom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- 41 views