
Spodná torta plnená s parížskym krémom.
Deň vopred som uvarila krém:
1l šlahačky,
290 gramov kr.cukru
520 gramov čokolády
280 gramov kakaa
Nechať zvariť a po zložení z ohňa rozpustiť 200 gramov stuž.tuku.Miešať, kým tuk nevpije a kým vychladne pár krát premiešať a odložiť do chladničky. Na druhý deň sa mierne nahreje a prešlahá a plní sa torta.
Cesto:
8 vajec,320 gramov cukru,200 gramov múky/polohrubá a hladká napoly/ vyšlahať klasicky upiecť 12 tenkých plátov.
Vrchná torta je čokoládová, kakaová piškota plnená čokoládovým krémom.
Cesto:3 vajcia,150 gr.cukru 3 lyž.teplej vody,100gr.polohr.múky 1 lyžica kakaa
Krém " 4 vajcia 18Ogr.cukru, 1 van.cukor, 50 gr. kakaa variť nad parou, po vychladnutí zašlahať 1 maslo.
Stredný plát vrchnej torty nakropený trošku rumom.
Torta je potiahnutá s plastickou čokohmotou Barry Décor Chocolat a Barry Décor Ivoire a z týchto hmôt sú vymodelované aj ruže a všetky ozdoby na torte. Iný odtieň lístkov je dosiahnutý vzájomným zmiešaním oboch hmôt.Lesk ruží je dosiahnutý sprayovým leskom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- 119 views