
Katka Ozsvaldova | Kysnutý pudingový závin
Výborný recept na kysnuté pudingové záviny.
Ingrediencie
Cesto: | ||
900 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | droždie |
4 | decilitre | mlieko |
5 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | kusy | vajce |
Náplň: | ||
5 | decilitre | mlieko |
2 | balíky | čokoládový puding |
4 | čajové lyžičky | kakao |
300 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | Palmarin |
Postup
Do misy preosejeme múku a cukor, pridáme vanilkový cukor, kypriaci prášok.
V druhej miske zmiešame mlieko, droždie, olej, vajíčka, prilejeme k múke a mixérom s hnetacími metličkami vypracujeme cesto.
Pripravíme si puding, ktorý nemusíme nechať vychladnúť, ešte do teplého pudingu zašľaháme Palmarín alebo maslo.
Nemusíme čakať aby cesto kyslo, môžeme ho hneď plniť. Cesto rozdelíme na 9 častí, každú rozvaľkáme, naplníme pudingom a stočíme. Potom ich po 3 spletieme do vrkoča.
Dáme na vymastený plech, povrch potrieme vajcom, posypeme nasekanými orechmi a vanilkovým cukrom a upečieme na 180 stupňoch pekne do hneda.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
opäť niečo nové a chutnééééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam mnam Katuska to vyzera skvelo, receptik si uz aj ukladam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...no musim vyskusat..diik za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katko díky za recept,už si píšu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to perfektne, akurát ku grilovačke určite skúsim vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chtěla bych skusit ty pudingové záviny ale nejsem moc zběhlá v pečení. Ale vypadají úžasně a doufám že taky tak chutnají.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.