reklama

Čo zo sušeného mlieka?


reklama

Dievcata prosim vas dostala som susene mlieko, co sa da z neho robit?
a este jedna otazocka, ako spravit jednoduchu tortu pre moju 7 rocnu dcerku, v tvare lienky, a ako namiesat farby dakujem Slnko Slnko Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

dakujem dostala som nejake kravske susene mlieko niekde z arabie chi ci odkila a neviem co snim chi
Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

a domaci marcipan sa ako robi, a je chutny? ja velmi nepeciem torty tak raz do roka chi dakujem, no vidim, ze lienku asi nezvladam chi Zlomené srdce

veľmi obľúbené sú aj dvojfarebné kocky, prípadne ich volajú aj domino kocky. Tam sa toho mlieka tiež dosť minie.

jeden som našla aj na stránke pod názvom čierno-biele kocky, ale neviem dať link. A ja robím podľa tohto:
Cesto- 5vajec, 25dkg kryš.cukor, 22dkg pol.múka, 1 pr.dopeč, cca 1lyžica kakaa, 2-3lyžice ml.orechov, cca 1/2dcl oleja Klasicky vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, sneh z bielkov a múku s rozmiešaným prdopečom, kakaom a orechami. Zabudla som pripísať vodu. Tú priliať podľa potreby, približne 2lyžice na 1vajíčko. Upiecť klasickú piškótu.
Orechová plnka- dávam približne 30dkg ml.orechov, podľa chuti práškového cukru (ja dávam niečo do 20dkg aj menej), rum a keď treba trochu silnej čiernej kávy. Všetko zmiesiť. Najlepšie je, keď to má hustotu, že sa to dá opatrne rozotrieť po pláte. Rumu podľa chuti, ale mali by to byť viac rumové ako kávové.
Mliečna poleva- 1Ceru roztopím vo väčšom hrnci vo vodnom kúpeli. Do roztopenej zašľahám zmes 20dkg sušeného mlieka a niečo do 20dkg práš.cukru. Ideálna hustota je, keď sa to tak pomaly leje a dá sa to pekne rozotrieť. Podľa potreby sa môže buď priliať stopená Cera alebo prisypať mlieko s cukrom. Nôž si máčam do vody, lepšie sa to natiera.
Vychladnutú piškótu natriem najlepšie ríbezľovým alebo iným pikantnejším džemom, na to orechovú plnku a nechám chvíľu postáť v chlade. Potom rozotriem mliečnu plnku, nechám zatuhnúť a pokrájam na kocky, ktoré z polovice oblievam čokoládou. Pri krájaní treba nôž máčať do horúcej vody a skôr "pílkovať" a nie tlačiť, lebo sa to rado láme.
Dúfam, že to nieje veľmi chaoticky napísané, lebo ja už robím skôr metódou "od oka" Chichocem sa

stankad, So, 07. 01. 2012 - 13:57

ja robím kokosový kmeň, a z toho potom sa môžu robiť aj mušličky alebo meloniky.

stankad, So, 07. 01. 2012 - 19:33

250g kokosu, 100g suš. mlieko, 1 salko. Potom je už na tebe, či to zafarbíš a čo z toho vytvaruješ. Kokosový kmeň: rozdeliť na 3 časti, 1.biela, 2. červená, 3. hnedá, vyšúlať valce a spolu ich zošúlať do špirály, po stuhnutí nakrájať. Meloniky: 1. časť červená, 2. časť biela, 3. časť zelená. Z červenej urobiť gulky, tie obaliť bielou a tie potom zelenou, po stuhnutí krájať ako melony. Môžu sa spraviť zrniečka z roztopenej čokolády. Mušličky: v mojich obrázkoch, ale iba ten vrch, spodok sú linecké + krém.
Videla som z tejto hmoty aj rôzne iné ovocie (jahody, hrušky, jablká,...)

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama